Βλαχόπουλος στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος σε νοκ άουτ, προσπάθησα να είμαι ενωτικός αρχηγός»

Ο Βλαχόπουλος μιλά για το Final 8 του πόλο

bet365

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος λίγο πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως αρχηγός της Νόβι Μπέογκραντ στο Final 8 του Champions League μιλά στο Gazzetta για την προσπάθεια της ομάδας του, τους επικίνδυνους ερυθρόλευκους και το ελληνικό πόλο. Απόστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος και η Νόβι Μπέογκραντ… υποδέχθηκαν ως οικοδεσπότες του Final 8 του Champions League τις υπόλοιπες επτά ομάδες που επίσης έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο μεγάλο τρόπαιο της χρονιάς. Ο Έλληνας “μαέστρος” των Σέρβων, με τα χρέη του αρχηγού να είναι πλέον στις πλάτες του, ετοιμάζεται για ακόμη μία παρουσία σε τελική φάση του θεσμού και γνωρίζει κάθε ένα από τα “μυστικά” που κρύβονται σε αυτή.

Την περσινή σεζόν έφτασε μόλις ένα βήμα προτού σταθεί στην κορυφή της Ευρώπης με τη Νόβι, ενώ στην τωρινή έκδοση της διοργάνωσης εύχεται πως κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί με καλύτερο αποτέλεσμα. Εξάλλου αυτό είχε δηλώσει μέσω του Gazzetta λίγο διάστημα νωρίτερα λέγοντας πως «θα με σημαδεύει αν δεν πάρω αυτό το κύπελλο».

Λίγο καιρό νωρίτερα ο Βλαχόπουλος κρεμούσε το χρυσό μετάλλιο του πρωταθλήματος στο λαιμό του και τη δεδομένη στιγμή φορά ξανά το σκουφάκι του για να σταθεί κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς του ευρωπαϊκού τουρνουά. Φιλοξενείται στο Gazzetta και μεταφέρει τις σκέψεις του αναφορικά με την προσπάθεια της ομάδας του, χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό τον πιο δύσκολο αντίπαλο σε νοκ άουτ παιχνίδια και εστιάζει στην παρουσία του ελληνικού στοιχείου.

«Σίγουρα μία παραπάνω ευθύνη, κυρίως για του κόπους μας όλη τη σεζόν. Νομίζω ότι δεν είμαστε το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά ένα από αυτά. Πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο νερό. Μας περιμένει κατ’ εμέ ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος σε νοκ άουτ παιχνίδια, που είναι ο Ολυμπιακός. Τα παιδιά έχουν εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια, είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα…» είπε αρχικά ο 31χρονος άσσος.

Και εξήγησε το τί θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του προκειμένου να φτάσει στο αποτέλεσμα: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Είναι τα καλά σουτ, ο φουνταριστός, ο ρυθμός που έχουν ως ομάδα. Είναι πολλά εκείνα στα οποία εστιάσαμε και τακτικά είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι να βρεθούμε σε μία καλή μέρα και να πάρουμε τη νίκη».

Την περασμένη αγωνιστιή περίοδο φιναλίστ, μερικές ημέρες νωρίτερα κατακτήσατε το πρωτάθλημα, υπάρχει έξτρα πίεση δεδομένου ότι αγωνίζεστε στην έδρα σας; «Εντάξει οι περισσότερες ομάδες που είναι εδώ έχουν πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα τους, πέρα από τρεις. Δεν υπάρχει έξτρα πίεση, όμως το θέμα είναι να παίξουμε στο επίπεδο που εμείς μπορούμε. Αυτό δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη και μέσα στη χρονιά αυτή αποδείξαμε ότι έχουμε μία βάση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Δεν έχουμε πίεση ιδιαίτερη για το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα το θέλουμε πάρα πολύ….

Είναι ένα μικρό πλεονέκτημα το ότι αγωνιζόμαστε εδώ, ναι! Μπορεί να μην έχουμε τον κόσμο ή τους φιλάθλους, όπως έχουν άλλες ομάδες, αλλά είναι θετικό, γνωρίζουμε την πισίνα, νιώθεις σαν στο σπίτι σου οικεία. Αν και δεν έχουμε παίξει παρά μόνο σε έναν αγώνα σε αυτή την εξωτερική πισίνα. Νιώθεις λες και είσαι στο μέρος σου».

c

Η απομάκρυνση του Ντούσαν Μάντιτς από την ομάδα “έχρισε” αρχηγό τον Έλληνα διεθνή, που μας απαντάει στο πώς βιώνει την διαδικασία αυτή από τη συγκεκριμέμη θέση… «Είναι λίγο πιο δύσκολο είναι η αλήθεια. Με τις όποιες συνθήκες είμαι ο νέος αρχηγός της ομάδας. Δεν είναι το πιο εύκολο και το πιο ευχάριστο. Έγιναν πάρα πολλά πράγματα μέσα στη σεζόν στην ομάδα, ωστόσο νομίζω τα ξεπεράσαμε. Δεν είναι εύκολο να είσαι αρχηγός σε μία ομάδα του εξωτερικού. Έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά πράγματα, κάποιες φορές και καινούργια. Αλλά νομίζω ότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ήμουν δίπλα σε όλους, προσπάθησα να είμαι ενωτικός γιατί θεωρούσα ότι αυτό χρειαζόταν η ομάδα μετά από κάποιες αποχωρήσεις και είμαι χαρούμενος για τη δουλειά που έκανα».

Σε όλη την πορεία της χρονιάς 2022/23 είχε δίπλα του ακόμη έναν Έλληνα, τον Δημήτρη Σκουμπάκη, που μετέβη από τη Βουλιαγμένη στο Βελιγράδι για την παρθενική του εκτός συνόρων εμπειρία. «Ήταν πολύ πιο εύκολο ειδικά για τον Δημήτρη. Για εκείνον ήταν ο πρώτος χρόνος και για μένα ολοκληρώνεται ο έβδομος στο εξωτερικό. Οπότε όλα τα έχω σχεδόν ξαναζήσει και είναι πιο εύκολα. Είμαι χαρούμενος γιατί για τον Δημήτρη πέρασε ωραία και ευχάριστα αυτή η σεζόν».

Ο Βλαχόπουλος θα κληθεί να αγωνιστεί απέναντι σε συμπαίκτες του στην Εθνική, κάτι που έχει συμβεί μέσα στη σεζόν ξανά, όμως σε τελική φάση έχει ένα ειδικό βάρος. «Σίγουρα είναι διαφορετικό, είναι η κρισιμότητα του παιχνιδιού, είναι το μέγεθος των ομάδων…».

Σου έχει ζητηθεί να μοιράσεις και μερικές… συμβουλές; «Αυτό είναι φυσικό και επόμενο, το να πεις σε κάποιον "πρόσεξε αυτό πρόσεξε εκείνο", αλλά μέχρι εκεί!».

Με τα ονόματα των Ελλήνων να πληθαίνουν σημαντικά στους κορυφαίους “8” φέτος. Κλείνοντας, ο Βλαχόπουλος τόνισε τη σημασία αυτής της συνθήκης για το “γαλανόλευκο” πόλο.

«Είναι το σημαντικότερο! Το πιο σπουδαίο είναι ότι βρίσκονται σε πέντε ομάδες Έλληνες αυτή τη στιγμή στο Final 8. Είναι σημαντικό και ότι η Βουλιαγμένη βρίσκεται εδώ. Τα παιδιά να ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω, να δουν και να έχουν περισσότερες εμπειρίες. Γιατί όλο αυτό θα τραβήξει τόσο τα υπόλοιπα κλαμπ, όσο και την Εθνική ένα σκαλί παραπάνω. Βλέπουμε ήδη τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα με την πορεία τους στην Ευρώπη, τώρα η Βουλιαγμένη ανεβαίνει. Οπότε όλο αυτό θα βοηθήσει την Εθνική ομάδα, το ελληνικό πόλο, όχι μόνο στο άμεσο μέλλον, αλλά γενικότερα!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα