Εθνικές Ομάδες Mπάσκετ: Τρεις «μικρές» στην οκτάδα για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια!

Εθνικές Ομάδες Mπάσκετ: Τρεις «μικρές» στην οκτάδα για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια!

Ελλάδα

bet365

Περίπου είκοσι χρόνια είχαμε να δούμε τρία αναπτυξιακά τμήματα της Εθνικής Ομάδας να βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι Παίδες κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά του Eurobasket U16, επικρατώντας εύκολα επί της Φινλανδίας. Οι μικροί έκαναν το 4/4, έχοντας σηκώσει αέρα, μετά τη σπουδαία κα ευρεία νίκη τους επί της Σερβίας.

Αυτό, ήταν το τρίτο ελληνικό γκρουπ που κατάφερε το φετινό καλοκαίρι να πλασαριστεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Την αρχή την έκανε η Εθνική Νέων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ ύστερα ήρθαν και οι Έφηβοι που πήραν την 7η θέση στη Σερβία.

 

Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από 19 χρόνια, αφού τελευταία φορά που είδαμε τρεις «μικρές» εθνικές, ήταν το 2004. Τότε, η Εθνική Παίδων κατέκτησε την 5η θέση, η Εθνική Εφήβων την 7η και η Εθνική Νέων την 4η θέση.

Μάλιστα, φέτος η ομάδα των Παίδων έχει την ευκαιρία να φέρει το δεύτερο μετάλλιο για αυτό το καλοκαίρι, μετά τους Νέους. Τελευταία φορά που κατακτήσαμε δύο μετάλλια το ίδιο καλοκαίρι, ήταν το 2002, με τους Εφήβους να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο και η Εθνική Νέων το χρυσό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα