Πέσιτς: Προτείνει στους Σέρβους να δημιουργήσουν λίγκα και να φύγουν από την Αδριατική

Πέσιτς: Προτείνει στους Σέρβους να δημιουργήσουν λίγκα και να φύγουν από την Αδριατική

Δημήτρης Οικονόμου
Πέσιτς: «Δεν ξέραμε αν θα είχαμε τον Μιλουτίνοφ στον τελικό, έπαιξε τραυματίας»

bet365

Σε μία επιλογή με φόντο το μέλλον θέλει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς να δει τις ομάδες της Σερβίας, ζητώντας να απαρνηθούν την Αδριατική λίγκα και να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη στη χώρα τους.

Το πρόβλημα του σερβικού μπάκσετ προσπάθησε να αναδείξει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, συγκρίνοντας μάλιστα τη χώρα του με τη Λιθουανία. Οι Σέρβοι μετά τον τελικό του MundoBasket 2023 και την ήττα από τους Γερμανούς κοιτάζουν την επόμενη μέρα.

Σε συνέντευξή του ο 74χρονος προσπάθησε να δείξει τις κατευθύνσεις που πρέπει να πάρει το μπάσκετ της χώρας του, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό θέμα, αυτό της σερβικής λίγκας. Ο Πέσιτς είναι αντίθετος με τη ABA Liga, μιας και ο Ερυθρός Αστέρας αλλά και η Παρτίζαν είναι οι μοναδικές ομάδες που παίρνουν τα οφέλη.

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ευκολία να αναδειχθούν παίκτες. Ο Πέσιτς, λοιπόν, πρότεινε να δημιουργηθεί μία λίγκα σέρβικη και να φύγουν οι ομάδες από την Αδριατική, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή στη Λιθουανία όπου οι Ζάλγκιρις, Ρίτας, Λιετκαμπέλις και Γουλβς κερδίζουν τα εισιτήριά τους για την Ευρώπη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα