Λιόλιος: «Καταλληλότερος ο Σπανούλης, από στρατιώτης έγινε ο στρατηγός της Εθνικής»

Λιόλιος: «Καταλληλότερος ο Σπανούλης, από στρατιώτης έγινε ο στρατηγός της Εθνικής»

Σπανούλης, Λιολιος

bet365

Ο Βαγγέλης Λιόλιος καλωσόρισε τον Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα και καθώς τον προλόγισε υποστήριξε ότι θα είναι πλέον ο στρατηγός της «επίσημης αγαπημένης».

Παίρνοντας αρχικά τον λόγο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Βασίλη Σπανούλη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή. Θέλω ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον προηγούμενο ομοσπονδιακό, τον κύριο Ιτούδη για όλη τη βοήθεια τα δύο χρόνια στην Εθνιή ομάδα. Και ξεχωριστή αναφορά στον Σωτήρη Μανωλόπουλο ο οποίος έδωσε όλο το είναι του για να προκριθεί η Εθνική στο Παγκόσμιο της Μανίλα».

Και συνέχισε: «Στο Eurobasket και στο Mundobasket είχαμε δύο διαφορετικά στοιχεία. Την πρώτη χρονιά είχαμε συστράτευση και τη δεύτερη ομόνοια, σύνολο, ομάδα. Η σκέψη μας ήταν ότι χρειαζόμασταν και τα δύο. Και συστράτευση και ομάδα. Αυτή είναι η εθνική ομάδα, δεν είναι σύλλογος. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, εκπροσωπεί όλους και είναι πάνω απ΄ όλους μας.»

Για την επιλογή του Βασίλη Σπανούλη; «Από την πρώτη στιγμή και αβίαστα ο Σπανούλης είναι ο καταλληλότερος γι' αυτήν την θέση. Η Εθνική έχει να παρουσιαστεί ξανά όπως στο παρελθόν. Είναι λίγο αστείο να πούμε καλωσήρθες στον Βασίλη. Εδώ ήσουν πάντα. Ήταν πάντα ένα στρατιώτης. Από χθες είναι ο στρατηγός».

Για το αν είχε σκεφτεί να γίνει νωρίτερα η πρόσληψη του Σπανούλη: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται στον κατάλληλο χρόνο και τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι είμαστε εδώ σήμερα και ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ελπίζουμε να είναι για πολλά χρόνια, αυτή είναι η διάθεση και η θέλησή μας.»

Για το αν είναι άλμα για την Ομοσπονδία να αναθέσει τα ηνία στον Σπανούλη: «Είμαι σίγουρος για τον Βασίλη, όχι άλμα δεν είναι αλλά αναγκαιότητα. Είμαι ήρεμος και σίγουρος και νιώθω ότι έτσι αισθάνονται όλοι οι Έλληνες. Με τον Βασίλη όταν μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή μού είχε κάνει εντύπωση ένα πράγμα. Η ματιά του ήταν καθηλωτική. Δεν έχει πολλές φορές το τι λέμε, αλλά πώς».

«Θα ξέρουμε στις 15 Νοεμβρίου για το Προολυμπιακό»

Για την αίτηση της διοργάνωσης του Προολυμπιακό τουρνουά: «Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Έχουμε να κάνουμε τέτοια διοργάνωση 16 χρόνια, αν την πάρουμε τελικά. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μάς κάνει την τιμή και μας τη δώσει, γιατί θα έχουμε και τον επόμενο χρόνο, το 2025, το Eurobasket Γυναικών. Σημαίνει ότι ξαναμπαίνουμε στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια. Στις 15 Νοεμβρίου θα ξέρουμε, δεν είναι εύκολη διαδικασία, γιατί υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα τουρνουά.»

Για τον Δημήτρη Ιτούδη και το πως «χώρισαν» οι δύο πλευρές: «Είχαμε τρία χρόνια συμβόλαιο και όταν συναντηθήκαμε θεωρήσαμε καλό να μη συνεχιστεί ο τρίτος χρόνος. Παρότι είχε τη δυνατότητα, δεν αξίωσε καμία αποζημίωση. Απεναντίας δήλωσε πως θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί την Εθνική ομάδα γιατί είναι fan της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα χρειάζεται όλους μας».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών στην Εθνική: «Έχω μια πάγια αρχή, ότι πρέπει να ξέρεις τον ρόλο σου για να κάνεις καλύτερο το σύνολο. Η διοίκηση πρέπει να έχει υποστηρικτικό ρόλο, ο στρατηγός μέσα στο γήπεδο είναι ο προπονητής. Όταν ο καθένας καταλάβει το ρόλο του και υπάρχει η ίδια συναντίληψη, η συνέχεια θα φέρει τα αποτελέσματα. Όταν τηρείς τη διαδικασία και τις αρχές σου θα πετύχεις σίγουρα. Το πότε μόνο δεν είναι σίγουρο. Όταν κάτι δεν πάει καλά, την ευθύνη την έχει πάντα η διοίκηση. Ποτέ ο προπονητής, είναι λάθος. Έτσι είναι η δομή όταν διοικείς έναν οργανισμό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα