Εθνική Μπάσκετ: Η... οικονομική απειλή του Χαραλαμπόπουλου

Εθνική Μπάσκετ: Η... οικονομική απειλή του Χαραλαμπόπουλου

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

bet365

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεχώρισε στο πρώτο φιλικό της Εθνικής και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat ρίχνει αναλυτική ματιά στα στοιχεία που φέρνει για την Ελλάδα όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Το πρώτο δείγμα για την Εθνική ήταν ακριβώς αυτό που αναμενόταν. Απέναντι στην Πολωνία, η Ελλάδα παρουσιάστηκε με απουσίες, κυριότερη εκ των οποίων αυτήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχε διάθεση, δοκίμασε 41 τρίποντα και φυσικά είδε κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει. Μαζί με όλα αυτά, βέβαια, ο Βασίλης Σπανούλης παρατήρησε το statement ορισμένων παικτών για τη 12άδα του Προολυμπιακού.

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να αποτελεί έναν εξ αυτών. Ο 27χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε μια πολύ μεστή εμφάνιση και σε 22 λεπτά πρόλαβε να σκοράρει 11 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ και μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ, μαζί με ένα κλέψιμο.

Τα στοιχεία που φέρνει ο Χαραλαμπόπουλος

Τα παραπάνω σημειώθηκαν στο άκρως… οικονομικό πακέτο. Ειδικότερα οι πόντοι του, οι οποίοι ήρθαν με μόλις ένα χαμένο σουτ. Έχοντας 1/1 δίποντο και 3/4 τρίποντα (όλα σε καταστάσεις catch n’ shoot), ο Χαραλαμπόπουλος έδειξε γρήγορα μερικούς από τους λόγους που γίνεται απαραίτητος.

shot chart
Το shot chart του Χαραλαμπόπουλου

Και μπορεί ο Κώστας Παπανικολάου να είχε… ρεπό στο πρώτο φιλικό, αλλά με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να μη βρίσκεται στο ρόστερ, ο φόργουορντ της Σάσαρι καλείται να φέρει στοιχεία ξεχωριστά στην Εθνική.

Άλλωστε η κουβέντα για το σουτ συνοδεύει εδώ και αρκετά καλοκαίρια την Εθνική. Η απουσία του Κώστα Σλούκα, ενός γκαρντ με ικανότητα στο σουτ μετά από ντρίπλα μεγεθύνει το πρόβλημα. Και όλο αυτό, φυσικά, στο πλαίσιο που θα κινηθεί η φετινή ομάδα του Σπανούλη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο επίκεντρο.καλείται να βρει λύσεις στο spacing που θα φέρουν τον Greek Freak στα σημεία εκτέλεσης τα οποία του αρέσουν.

Και σε αυτό το κομμάτι, ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να βοηθήσει αρκετά με το στατικό του σουτ από τις γωνίες. Ήδη κόντρα στην Πολωνία τα δύο από τα τρία του εύστοχα τρίποντα προήλθαν από τη γωνία. σημείο που θα μπορεί να… αγκυροβολήσει για να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες στον Γιάννη και να παραμείνει έτοιμος ώστε να υποδεχτεί τις πάσες του σε ενδεχόμενη βοήθεια πάνω του.

Ο Χαραλαμπόπουλος σουτάρει με αυτοπεποίθηση, εκτελώντας άμεσα με το που πιάσει την μπάλα. Και αυτό το στοιχείο παραμένει πολύτιμο σε μια επίθεση που χρειάζεται την απειλή από την περίμετρο, βοηθώντας αρκετά και τις γωνίες πάσας των Καλάθη και Γουόκαπ.

Χρησιμοποιήθηκε λίγο σε θέση «4»

Οι ρόλοι στην Εθνική, ενόψει και του Προολυμπιακού τουρνουά, δε θα έχουν την παραμικρή σχέση με τα όσα είδαμε σε αυτό το πρώτο φιλικό απέναντι στην Πολωνία. Η προετοιμασία ακόμα βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο, ενώ μια ματιά στα ονόματα που γράφτηκαν στο απουσιολόγιο αρκεί για να κατανοήσει κανείς πως ο Σπανούλης έκανε αρκετές δοκιμές. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Παπανικολάου με το που επιστρέψουν, το πιθανότερο είναι να τον μονιμοποιήσουν στο «3».

Σε αυτές ωστόσο, ο Χαραλαμπόπουλος είχε τον διπλό ρόλο να αγωνιστεί τόσο σε θέση «3», όσο και σε θέση «4». Ο τραυματισμός του Παπαγιάννη άνοιξε ακόμα περισσότερο το rotation, οδηγώντας τον Σπανούλη σε σχήματα με φόργουορντ και τον Χαραλαμπόπουλο παρτενέρ είτε του Μήτογλου, είτε του Κουζέλογλου.

Ακόμα και του Παπαγιάννη όμως, λίγο πριν αυτός τραυματιστεί. Μάλιστα σε μία από τις πεντάδες τις οποίες ο 27χρονος χρησιμοποιήθηκε ως power forward, καταγράφηκε και το μεγαλύτερο +/- της Εθνικής. Με τους Καλάθη, Τολιόπουλο, Καλαϊτζάκη, Χαραλαμπόπουλο και Μήτογλου να φεύγουν με ένα +6 στον σχετικό δείκτη μετά από 2’14’’ παρουσίας στο παρκέ.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα