EuroBasket U20, Ισραήλ - Ελλάδα 65-68: Γλίτωσε το... κάζο και πέρασε στον προημιτελικό

Γιάννης Καρακώστας Εθνική U20 Ισραήλ

bet365

Η Εθνική Ελλάδος μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να δυσκολεύτηκε κόντρα στο Ισραήλ το οποίο έφτασε μία ανάσα από την παράταση, ωστόσο μπόρεσε να επικρατήσει τελικά με 68-65 και να περάσει στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το Ισραήλ στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του EuroBasket U20 και ύστερα από ένα αγχωτικό παιχνίδι το οποίο φάνηκε να «καθαρίζει» στο τελευταίο δεκάλεπτο με προβάδισμα 10 πόντων, η Εθνική τελικά πανηγύρισε μία αγχωτική νίκη με 68-65.

Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο στα προημιτελικά, όπου θα διασταυρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Λιθουανία και την Τουρκία.

Ισραήλ – Ελλάδα: Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά μέσα στον αγώνα και στα πρώτα λεπτά μπόρεσε να αποκτήσει προβάδισμα 5 πόντων (14-9, 4:07). Το Ισραήλ όμως κατάφερε να βρει απαντήσεις και μείωσε τη διαφορά στον πόντο ωστόσο ο Χρήστος Μπουντούρης με τρίποντο στη λήξη του χρόνου πήγε το σκορ στο 19-15.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο χώρες παρέμειναν σταθερά σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη με τη «γαλανόλευκη» να έχει ωστόσο το πάνω χέρι. Στο 5:29 το σκορ ήταν στο 27-24 ενώ το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με 34-29 ενώ το Ισραήλ ολοκλήρωσε με 0% ευστοχία στα τρίποντα, έχοντας επιχειρήσει μόλις 4!

Με την επιστροφή των αθλητών στο παρκέ για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, η εικόνα δεν άλλαξε. Όποτε η Εθνική ανέβαζε τη διαφορά γύρω στους 5 πόντους, το Ισραήλ έβρισκε τρόπους ώστε να μειώνει ξανά. Στο 5:34 το σκορ ήταν στο 45-40 ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 50-49.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο και μέσα στα πρώτα 5 λεπτά έφτασε την απόσταση στους 10 πόντους (65-55). Οι παίκτες του Ισραήλ βρήκαν ξανά τα πατήματά τους και ενώ το ματς έμπαινε στο τελευταίο δίλεπτο, η διαφορά είχε πέσει στους 6 ενώ στο 1:23 ο Χάρελ έκανε το 67-64. Τελικά όμως, η Εθνική πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη με 68-65, ύστερα από χαμένο τρίποντο του Ντορόν στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-34, 49-50, 65-68

Τα στατιστικά της Ελλάδας

Τα στατιστικά του Ισραήλ

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα