Έρευνα Nielsen Sports: Η δημοτικότητα του μπάσκετ σε …απογείωση

Newsroom
Μπάλες μπάσκετ

bet365

Το μπάσκετ... εκτοξέυεται σύμφωνα και με την έρευνα της εταιρίας Nielsen.

Το μπάσκετ γοητεύει το αθλητικό κοινό και η επιβεβαίωση έρχεται από τη νέα έρευνα που διεξήγαγε η παγκοσμίου φήμης εταιρία NIelsen, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη που είχε γίνει τη χρονιά του Παγκόσμιο Κυπέλλου της Κίνας.

Η έρευνα διεξήχθη σε 18 χώρες παγκοσμίως και τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά για το μπάσκετ καθώς πιστοποιήθηκαν τρία πολύ σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία ενδυναμώνουν τη θέληση και το όραμα της FIBA να κάνει το άθλημα ακόμα πιο δημοφιλές μέσα από την ανάπτυξη και την προώθηση του.

Οι χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα είναι οι εξής: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα. Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδονησίας, Ιταλία. Ιαπωνία. Μεξικό, Φιλιππίνες, Ισπανία. Τουρκία. Η.Α.Ε, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ 3.3 ΔΙΣ ΦΙΛΆΘΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Κατά μέσο όρο 3 από΄τους 4 ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα επιβεβαιώσουν ότι έχουν σημαντικό ενδιαφέρον για το μπάσκετ. Αυτό αυτομάτως φέρνει το σπορ στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων αθλημάτων παγκοσμίως.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον αυξήθηκε από το 68% του 2019 στο 74% του 2024. Η αύξηση είναι θεαματική καθώς με μία στατιστική, επιστημονική αναγωγή αποδεικνύεται ότι 3.3 δις άνθρωποι στον πλανήτη ενδιαφέρονται για το μπάσκετ στις ηλικίες 16-69.
Μάλιστα, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, η αύξηση είναι ακόμα πιο μεγάλη στις ηλικίες 16-29, καθώς εκεί το ενδιαφέρον έφτασε στο 80%.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 16-29

Το επίπεδο του ενδιαφέροντος σε αυτές τις ηλικίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξο για το μπάσκετ, καθώς στις 18 αγορές που έγινε η έρευνα, συνολικά οι 4 στους πέντε άνθρωποι που ρωτήθηκαν κατά μέσο όρο, απάντησαν ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το μπάσκετ. Σε σχέση με το 2019, στις ίδιες ηλικιακές ομάδες, παρατηρείται μία αύξηση 10%. Σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησίας, οι Φιλιππίνες, τα ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 2023 ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξήχθη το 2023 για πρώτη φορά σε τρεις χώρες (Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία) παρουσίασε αύξηση του ενδιαφέροντος κατά 33%.

Σε ό,τι αφορά στην τελευταία διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, το 58% δήλωσε ότι είχε σχετική γνώση για το event , ενώ το 28% έδειξε ενδιαφέρον για την εξέλιξη του. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2022, το 42% είναι ενήμερο και το 20% έδειξε ενδιαφέρον.

Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι τα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα (Ανδρών - Γυναικών) ήταν τα καλύτερα στην ιστορία του μπάσκετ από πλευρά ενδιαφέροντος.

“Αυτή η έρευνα ορόσημο, που γίνεται μετά από κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ από το 2019, προσφέρει εξαιρετικά πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση του μπάσκετ παγκοσμίως” είπε ο Ανδρέας Ζαγκλής και πρόσθεσε:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Σε ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα της Nielsen το ενδιαφέρον αυτών που ρωτήθηκε ανέρχεται στο εκκβφαντικό 87% ενώ στις ηλικίες 16-29 η διείσδυση του μπάσκετ επιτυγχάνεται σε ποσοστό 84%.

"Αυτά τα πολύ θετικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι το μπάσκετ συνεχίζει να προσελκύει ολοένα και περισσότερους φιλάθλους, ειδικά από τις νεότερες γενιές. Οι στρατηγικοί στόχοι μας, που καθορίστηκαν το 2019, συμβάλλουν ξεκάθαρα στο αυξανόμενο παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άθλημά μας, βοηθώντας στο να γίνει το μπάσκετ όλο και πιο δημοφιλές. Η έκθεση δείχνει επίσης ξεκάθαρα τον αντίκτυπο και την επιτυχία των κορυφαίων τουρνουά μας, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και το Παγκόσμιο Κύπελλο των Ανδρών. Τώρα ανυπομονούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα, στη Γερμανία το 2026 (γυναίκες) και στο Κατάρ το 2027 (άνδρες)”.

Τη συνολική έκθεση της Nielsen Sports μπορείτε να τη βρείτε εδώ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα