«Καρφιά» Φασούλα για Ολυμπιακό και Γουόκαπ: «Με ελληνοποιήσεις δεν προχωρά η Εθνική»

Newsroom
Παναγιώτης Φασούλας

bet365

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας, τάχθηκε κατά των ελληνοποιήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τον διεθνή γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ και την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία της ΕΟΚ ως επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα το Μπάσκετ» αναφέρθηκε στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού. Ο βετεράνος σέντερ τάχθηκε κατά των ελληνοποιήσεων, εξηγώντας πως έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η Εθνική ομάδα.

Μιλώντας στο foxbet.gr, ανέφερε σχετικά: «Με ελληνοποιήσεις δεν προχωράει η αγάπη για την Εθνική ομάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν είναι πρόεδρος ΚΑΕ. Καταλαβαίνω ότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης πρέπει να στήσουν τις ομάδες τους καλύτερα, αλλά το ελληνικό μπάσκετ είναι τι παράγει ως ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική ομάδα είναι τι παράγει το ελληνικό μπάσκετ. Ακόμα και ο Αντετοκούνμπο είναι προϊόν του ελληνικού μπάσκετ, είτε αρέσει σε κάποια φασισταριά, είτε όχι.

Ο Γιάννης έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει το μπάσκετ στην Ελλάδα. Από εδώ τον έκαναν ντραφτ στο ΝΒΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι προϊόν του ελληνικού μπάσκετ. Και αυτό θέλω να παραμείνει. Από τους Σέρβους πχ που το κάνουν θεωρείται γραφικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Εθνική ομάδα είναι αυτό που είμαστε. Δεν θέλω να πω κάτι για τον πολύ καλό και φιλότιμο παίκτη, τον Γουόκαπ. Μου αρέσει να τον βλέπω, Ολυμπιακός είμαι, αλλά δεν θέλω να λύνουμε τα προβλήματά μας με ενέσεις. Θα μου πεις για τους Ελληνοαμερικανούς. Εμείς έτσι μεγαλώσαμε. Πχ Γιατζόγλου, Γκάλης είναι απόδημοι Έλληνες και το μεγαλείο της Ελλάδας. Θα μου πεις είναι σωστό αυτό; Δεν ξέρω αν είναι σωστό, αλλά είμαι βέβαιος πως αν επέλεγαν κάποιον από αυτούς στην εθνική Αμερικής θα είχε παίξει.

Και ο Γκάλης δεν μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά εδώ μεγαλούργησε. Δεν είναι το ίδιο ο Γουόκαπ, δεν έχει ελληνική καταγωγή. Είναι ρατσιστικό αυτό; Όχι. Δεν μπορεί η περηφάνια για την πατρίδα και το τι παράγει να θεωρείται εθνικιστικό ή ρατσιστικό. Εγώ δεν θεωρώ ότι η Ιταλία ή η Τουρκία είναι κατώτερος λαός από εμάς».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα