Γκουζίνη για άνοδο της Εθνικής Νεανίδων: «Νικήτριες μέσα και έξω από το το γήπεδο»

Γκουζίνη για άνοδο της Εθνικής Νεανίδων: «Νικήτριες μέσα και έξω από το το γήπεδο»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Εθνική Νεανίδων

bet365

Η προπονήτρια της Εθνικής Νεανίδων, Βασιλεία Γκουζίνη μίλησε για την πορεία της Ελλάδας στο EuroBasket U18 Γυναικών Β’ κατηγορίας μέχρι την άνοδο ενώ αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα των παικτριών της.

Η Εθνική Νεανίδων πέτυχε τον μεγάλο της στόχο. Επικράτησε στον μικρό τελικό της Βουλγαρίας με 70-51 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την άνοδο στο EuroBasket U18 της Α’ κατηγορίας.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός και προπονήτρια του γυναικείου τμήματος του Παναθηναϊκού, Βασιλεία Γκουζίνη, δήλωσε πως οι αθλήτριες της αξίζουν συγχαρητήρια ενώ μίλησε και για τη συνολική πορεία της Ελλάδας στη διοργάνωση.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια γιατί έβαλαν μέσα στο γήπεδο αυτό που δουλεύαμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μας μέχρι και σήμερα που ολοκληρώθηκε η διοργάνωση.

Για μένα ήταν νικήτριες από χθες και τους το είπα! Ό,τι και να γινόταν στον σημερινό αγώνα, είτε χάναμε είτε κερδίσαμε, εγώ τις θεωρώ νικήτριες μέσα και έξω από το το γήπεδο! Πραγματικά, έδειξαν χαρακτήρα. Έβαλαν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και έπαιξαν για τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή. Όπως είχα αναφέρει, πιστεύω ότι μία ήττα μπορεί να κάνει μία ομάδα καλύτερη. Πραγματικά το πιστεύω. Η ήττα σε βοηθάει να μην κρύβεις πράγματα κάτω από το “χαλάκι'” και ως άνθρωπος δεν θέλω να κρύβονται πράγματα κάτω από το “χαλί”.

Η ήττα από την Βουλγαρία στην πρώτη φάση των ομίλων αλλά και η χθεσινή από την Τσεχία, με τον τρόπο τον οποίον χάσαμε, ήταν για ‘μας ό,τι καλύτερο. Δουλέψαμε πάνω σ’ αυτό μέσα στο γήπεδο αλλά και στο scouting, και το αποδείξαμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, όπου κερδίσαμε την Βουλγαρία με 19 πόντους διαφορά και σχετικά εύκολα. Μια ομάδα η οποία μάς είχε νικήσει στον αγώνα του ομίλου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο προπονητικό τιμ που ήταν δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όπως επίσης την Ελένη Σαμαρτζή και τη γιατρό μας, Ειρήνη Ιωσηφίδου».

@Photo credits: fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα