Μίχα για Εθνική Κορασίδων: «Μόνο θετικά στοιχεία έχουν να πάρουν τα παιδιά μας από αυτό το τουρνουά»

Μίχα για Εθνική Κορασίδων: «Μόνο θετικά στοιχεία έχουν να πάρουν τα παιδιά μας από αυτό το τουρνουά»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Ελένη Μίχα

bet365

Η προπονήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Ελένη Μίχα, μίλησε για την προσπάθεια που έχουν κάνει οι αθλήτριες της στο EuroBasket U16 ενώ αναφέρθηκε και στον «τελικό» παραμονής κόντρα στην Κροατία.

Η Εθνική Κορασίδων την Παρασκευή (23/8, 14:00) θα δώσει τον «τελικό» παραμονής στο EuroBasket U16 της Α' κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κροατία ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η Ελένη Μίχα, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση, τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν ενώ αναφέρθηκε και στο επερχόμενο πολύ κρίσιμο ματς.

«Σε γενικές γραμμές το επίπεδο είναι αρκετά καλό, αρκετά υψηλό. Βέβαια θα πρέπει να δούμε ότι έχει αλλάξει ο μπασκετικός χάρτης, ομάδες που παλαιότερα δεν είχαν μπασκετικό υπόβαθρο εξελίσσονται πιο γρήγορα. Εμείς πολεμήσαμε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν δυνατότερα κορμιά, υπάρχουν δυσκολίες. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και μόνο θετικά στοιχεία έχουν να πάρουν τα παιδιά μας από αυτό το τουρνουά».

Τι είναι αυτό που κάνουν καλύτερα κάποιες άλλες χώρες σε αυτές τις ηλικίες και στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε κι εμείς;

«Αυτό είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να απαντηθεί με δυο λέξεις. Πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία πολλών τομέων που να οδεύσουν προς την κατεύθυνση του να βελτιωθούν τα πράγματα. Προσωπική μου άποψη, αν και εφόσον μετράει, θα έπρεπε -πιστεύω- να υπάρχει πιο συχνή επαφή των παιδιών αυτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να μπορεί να περάσει μια φιλοσοφία καθολική».

Σε ότι αφορά τη δική μας ομάδα. Που πιστεύετε πως υστερούσαμε; Ήταν θέμα αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας; Να πούμε βέβαια ότι αντιμετωπίσαμε τη Γαλλία και την Ιταλία, ομάδες που είναι ήδη στα μετάλλια.

«Σίγουρα υπάρχει διαφορά σωματοδομής αλλά και αθλητικής υποδομής. Δηλαδή ακόμα και τα παιδιά που είναι στα ύψη τα δικά μας είναι πολύ πιο έτοιμα αθλητικά. Εκεί εντοπίζω τη μεγάλη διαφορά και εκεί κάπου στο θέμα της δύναμης είναι που υστερούμε πάρα πολύ. Γιατί ανταγωνιστικά ή από θέληση ή από μπάσκετ και τα δικά μας παιδιά είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Για την αυριανή αντίπαλο την Κροατία, τι πρέπει να προσέξουμε και πως θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη;

«Ένα στοιχείο που πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι είναι ότι σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού που έχουμε κάποιο κενό, αυτό θα πρέπει να μην υπάρξει αύριο. Το βέβαιο είναι ότι θα τα δώσουμε όλα, ότι τα παιδιά είναι αποφασισμένα όπως και σε κάθε παιχνίδι, αλλά ειδικά για το αυριανό, που περισσότερο στηρίζεται στη ψυχολογία και όχι τόσο στη δουλειά. Αυτά τα παιχνίδια είναι τα λεγόμενα παιχνίδια της καρδιάς και είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα μπούνε μέσα και θα δώσουν το χίλια τοις εκατό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα