Νοβίτσκι για τον νέο προπονητή της Γερμανίας: «Γνωρίζω ελάχιστα τον Μουμπρού»

Νοβίτσκι για τον νέο προπονητή της Γερμανίας: «Γνωρίζω ελάχιστα τον Μουμπρού»

Newsroom
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

bet365

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μίλησε για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Γερμανίας και δεν έκρυψε ότι γνωρίζει ελάχιστα τον Άλεξ Μουμπρού.

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και την κατάκτηση της 4ης θέσης, η ομοσπονδία μπάσκετ της Γερμανίας προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Άλλωστε ο Γκόρντον Χέρμπερτ είχε προαναγγείλει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα καθώς ήθελε να αναλάβει τις τύχες ομάδας στην Euroleague και δη της Μπάγερν Μονάχου.

Εκείνος που κλήθηκε να «γεμίσει» τα παπούτσια του προπονητή που οδήγησε τα «πάντσερ» στην κατάκτηση του Mundobasket το 2023 στις Φιλιππίνες, δεν ήταν άλλος από τον Άλεξ Μουμπρού. Για τον νέο τεχνικό της ομάδας μίλησε ο Ντιρκ Νοβίτσκι ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζει... προπονητικά τον Ισπανό εκλέκτορα.

«Γνωρίζω ελάχιστον τον Άλεξ. Έπαιξα κάποιες φορές εναντίον του με την εθνική ομάδα. Δεν ξέρω πόσο καλός προπονητής μπορεί να είναι. Δεν τον έχω δει ποτέ να κοουτσάρει. Είμαι σίγουρος ότι θα τον μάθω τα επόμενα χρόνια. Άκουσα ότι είναι νέος, με ενέργεια και προπονητής των παικτών. Αναμφίβολα γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι» ήταν τα λόγια του Νοβίτσκι στο περιθώριο για το ματς προς τιμήν του Γκόραν Ντράγκιτς και συνέχισε:

«Είχαμε μερικούς ξένους προπονητές στο παρελθόν. Ακόμη και το 1993 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Πέσιτς προπονητή. Ο Χέρμπερτ είναι Καναδός και κερδίσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί του. Είχαμε καλή προϊστορία με τους ξένους προπονητές. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και θα οικοδομήσει πάνω σε αυτό που έφτιαξε ο Χέρμπερτ τα τελευταία δύο χρόνια. Του εύχομαι καλή τύχη και ελπίζω ότι θα έχει κάποια επιτυχία με αυτήν την ομάδα»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα