Κολομβία: Η ομοσπονδία κινείται νομικά κατά της «εθνικής Κολομβίας» που έπαιξε φιλικά στη Ρωσία

Σπύρος Μαρκεζίνης
Μία μπάλα μπάσκετ

bet365

Μία πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στον χώρο του μπάσκετ της Κολομβίας και της Ρωσίας, με την ομοσπονδία της χώρας από τη Λατινική Αμερική να ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά για την... ανεπίσημη εκπροσώπηση.

Στην πόλη του Περμ της Ρωσίας, τις περασμένες ημέρες διοργανώθηκε ένα φιλικό μπασκετικό τουρνουά, στο οποίο λαμβάνουν μέρος ομάδες με ερασιτέχνες παίκτες οι οποίοι εκπροσωπούν διάφορες χώρες.

Μέσα σε αυτές ήταν και η Κολομβία, ωστόσο σύμφωνα με την ομοσπονδία του κράτους, δεν δόθηκε ποτέ κάποια άδεια ώστε να χρησιμοποιηθούν τα επίσημα σήματα και εμφανίσεις κατά αυτόν τον τρόπο.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ο πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας, Ανδρέι Κιριλένκο υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες που υπήρξαν ήταν με όλους τους επίσημους φορείς. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής ωστόσο αναμένεται να κινηθεί νομικά για αυτή την υπόθεση.

Η παρουσία πάντως της «εθνικής Κολομβίας» στο τουρνουά δεν ήταν επιτυχημένη. Γνώρισε την ήττα με 108-57 από τη Βενεζουέλα ενώ έχασε και με 100 πόντους διαφορά από την τοπική Πάρμα, η οποία επικράτησε με 153-53. Μάλιστα αυτές οι επιδώσεις έχουν ωθήσει την ρώσικη ομοσπονδία να αναθεωρήσει το πρόγραμμα του τουρνουά, ακυρώνοντας το τελευταίο τη διεξαγωγή του τελευταίου ματς του «Friendship Cup» ανάμεσα στη Ρωσία και την Κολομβία.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα