Ρωσία: «Ένας φοιτητής πίσω από το φιάσκο με την "εθνική Κολομβίας"»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η «εθνική Κολομβίας»

bet365

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Ρωσία, ένας φοιτητής φαίνεται πως είναι πίσω από την απάτη με την υποτιθέμενη εθνική Κολομβίας στο «Friendship Cup» που έχει προκαλέσει έναν μικρό χαμό τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του μπάσκετ.

Τις τελευταίες ημέρες μία αρκετά ιδιαίτερη υπόθεση έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στο μπασκετικό κοινό. Σε ένα φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στη Ρωσία συμμετείχε και η Κολομβία, ωστόσο η εθνική που αγωνίστηκε δεν έχει καμία σχέση με την ομοσπονδία της Κολομβίας!

Όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία της χώρας από τη Λατινική Αμερική, δεν υπήρξαν ποτέ επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες ώστε να συμμετάσχει στο «Friendship Cup», αλλά υπήρξε μία ομάδα η οποία φορούσε τα επίσημα διακριτικά της.

Από την πλευρά του ο Αντρέι Κιριλένκο (πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας) ξεκαθάρισε ότι όσες επαφές έγιναν ήταν με τους επίσημους φορείς της εκάστοτε χώρας. Όλο αυτό φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μία σύγχυση και αρκετά ερωτήματα, όπως το πως είναι δυνατόν η Ρωσία να μην «παρατήρησε» ότι όσοι παίκτες θα έπαιζαν δεν ήταν αυτοί που θα έπρεπε να ήταν υπό κανονικές συνθήκες.

Ένα δημοσίευμα του sports.ru φαίνεται πως ήρθε ώστε να ρίξει φως ως έναν βαθμό στην υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, πίσω από όλη αυτή την υπόθεση βρίσκεται ένας φοιτητής που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο ώστε να γίνει αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός.

Πιο συγκεκριμένα ο Μοσκέρα Ντουράν Κρίστιαν Ντέβιντ, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο φαίνεται ότι ήταν αυτός που βρισκόταν σε επαφές με τη ρώσικη ομοσπονδία χρησιμοποιώντας το προσωπικό του email αλλά κατάφερε να βρει μία θέση στην «εθνική» παίζοντας κανονικά στους αγώνες που πρόλαβε να δώσει (με το νούμερο 6 στην κεντρική φωτογραφία).

Από το ρεπορτάζ του ρώσικου μέσου προκύπτει ότι αυτός ήταν που προσπάθησε να εξαπατήσει τη ρώσικη πλευρά ώστε να λάβει συμμετοχή χωρίς να το ξέρει η ομοσπονδία της Κολομβίας, έχοντας συστηθεί μάλιστα ως εκπρόσωπός της. Μάλιστα ο ίδιος έκλεισε εισιτήρια και ξενοδοχείο για τους συμπαίκτες του ώστε να παίξουν στο τουρνουά.

Παράλληλα στο δημοσίευμα εγείρετε επίσης η απορία του πως είναι δυνατόν η Ρωσία να μην κατάλαβε από την αρχή ότι πρόκειται για εξαπάτηση, αφήνοντας υπονοούμενα ότι όλο αυτό είναι αρκετά πιθανό να συνέβη με δόλο και από τις δύο πλευρές. Όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο του sports.ru συνοδεύονται και από φωτογραφίες που εξασφάλισε το τοπικό μέσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα