Στογιάκοβιτς: Στο Hall Of Fame της FIBA!

Στογιάκοβιτς: Στο Hall Of Fame της FIBA!

Γιώργος Κούβαρης
Στογιάκοβιτς

bet365

Στο Hall Of Fame της FIBA θα μπει ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς όπως ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Μεγάλη τιμή για τον Πέτζα Στογιάκοβιτς ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην τάξη του 2024 όσον αφορά το Hall Of Fame της FIBA.

Ο 47χρονος Σέρβος έγινε γνωστός από την πενταετία του στον ΠΑΟΚ (1993-98) πριν γίνει draft στο NBA από τους Σακραμέντο Κινγκς όπου και έγραψε τις καλύτερες σελίδες στην καριέρα του.

Οι Κινγκς είναι και η ομάδα που έχει αποσύρει τη φανέλα του στο NBA, με τον ίδιο να έχει αγωνιστεί επίσης σε Χόρνετς, Ράπτορς, Μάβερικς με τους οποίους και κατέκτησε τον τίτλο το 2011.

Συνολικά στην καριέρα του μέτρησε 804 ματς στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη έχοντας κατά μέσο όρο 17 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ με 40% στα τρίποντα!

Επιπλέον έχει κατακτήσει το Mundobasket 2002 με την εθνική ομάδα της χώρας του, όπως επίσης έχει στεφθεί back to back πρωταθλητής Ευρώπης , το 1999 στη Γαλλία και το 2001 στην Τουρκία.

Στη τάξη του 2024 όσον αφορά το Hall Of Fame της FIBA βρίσκονται επίσης οι Ρέτζι Μίλερ, Ρομέιν Σάτο, Κερκ Πένι, Ντάνι Πίτερσον, Μιάο Λίτζι, Ντάνιρα Νάκιτς-Μπίλιτς

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα