Εθνική Γαλλίας: Φαβορί για τον πάγκο ο Φρεντερίκ Φοτού

Εθνική Γαλλίας: Φαβορί για τον πάγκο ο Φρεντερίκ Φοτού

Newsroom
Φαβορί για να αναλάβει την Εθνική Γαλλίας ο Φοτού

bet365

Το συμβόλαιο του Βενσάν Κολέ με τη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ολοκληρώθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Φρεντερίκ Φοτού είναι το επικρατέστερο φαβορί για την άκρη του πάγκου των «Bleus».

Ο Βενσάν Κολέ ανέλαβε την Εθνική Γαλλίας τον Μάρτιο του 2009 και ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων μπάσκετ 2024 στο Παρίσι ήταν ο τελευταίος αγώνας του πολύπειρου κόουτς στην άκρη του πάγκου των «Bleus».

Ο Κολέ αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γαλλίας αναλαμβάνοντας χρέη Ειδικού Συμβούλοι της Τεχνικής Διεύθυνσης από τη γαλλική ομοσπονδία και σύμφωνα με το bebasket.fr, ο Φρεντερίκ Φοτού είναι το φαβορί για να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο 51χρονος Φοτού εργάστηκε για πέντε χρόνια στη Μετροπολιτάν (2015-2020), ενώ τις επόμενες δύο σεζόν (2020-22) ήταν μέλος του επιτελείου της Βιλερμπάν. Από το 2020 μέχρι σήμερα βρίσκεται στον πάγκο της Μπουργκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα