«Τhis is Incredible»: Πήγαμε εκεί που έφαγε το πρώτο σουβλάκι στην Αθήνα ο Εβάν Φουρνιέ

«Τhis is Incredible»: Πήγαμε εκεί που έφαγε το πρώτο σουβλάκι στην Αθήνα ο Εβάν Φουρνιέ

Αχιλλέας.

bet365

Με τι υλικά το διάλεξε; Πώς συμπεριφέρθηκε στους υπόλοιπους πελάτες του μαγαζιού και γιατί όλοι στον Αχιλλέα έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον;

Η μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό κατέκλεισε τα social media της χώρας για αρκετές μέρες. Κάθε δήλωσή του, κάθε ανάρτηση έγινε πρώτο θέμα. Λίγες μέρες, όμως, μετά την έλευσή του στην Αθήνα, ο Γάλλος μπασκετμπολίστας αποφάσισε να ανεβάσει μια φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό του στο X, η οποία έμελλε να γίνει viral.

Μόνο που δεν ήταν από κάποιο γήπεδο αλλά από την είσοδο ενός από τα πιο ιστορικά σουβλατζίδικα της πόλης. «This was incredible» ήταν η ακριβής περιγραφή του. Και όσοι ξέρουν τι εστί «Αχιλλέας» μπορούν να την επιβεβαιώσουν.

Μερικές μέρες αργότερα βρεθήκαμε και εμείς στο ψητοπωλείο. Στην ουρά αυτή τη φορά δεν ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακό, αλλά αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, και όχι μόνο, που περίμεναν να ετοιμαστεί η παραγγελία τους. Ο φόρτος εργασίας ήταν τόσο μεγάλος που από ένα σημείο και έπειτα οι ψήστες αναγκάζονταν να τους διώξουν καθώς δεν είχε μείνει διαθέσιμος γύρος ή καλαμάκι προς πώληση.

«Ήταν πολύ χαλαρός τύπος. Ούτε τουπέ, ούτε τίποτα»

Αχιλλέας.

«Συνήθως αυτή την ώρα δεν μένει τίποτα. Θα πρέπει να έρθεις νωρίτερα ή να κάνεις τηλεφωνική παραγγελία για να βρεις» λέει ο Γιώργος, ένας από τους εργαζόμενους του μαγαζιού. Ο ίδιος κατάλαβε τον Φουρνιέ από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του. Το ίδιο και οι διάφοροι περαστικοί, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έβλεπαν μπροστά τους έναν τόσο διάσημο μπασκετμπολίστα.

Τόσο στον ίδιο, όσο και στον Μαρίνο που κόβει τον γύρο και ετοιμάζει τα τυλιχτά, τους έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο σεμνός ήταν. «Ήταν πολύ χαλαρός τύπος, όπως ακριβώς φαίνεται και στις κάμερες. Ούτε τουπέ, ούτε τίποτα. Μιλούσε με τον κόσμο άνετα. Έβγαλε φωτογραφίες» προσθέτει ο Γιώργος.

Την παραγγελία δεν την έδωσε ο ίδιος αλλά ένας ξένος συνοδός του. Πήρε δύο σουβλάκια με καλαμάκι κοτόπουλο, όχι γύρο χοιρινό. «Σίγουρα κάποιος τον έστειλε εδώ. Αλλιώς δεν θα ερχόταν ως τον Νέο Κόσμο» συνεχίζει.

Αχιλλέας: το σουβλατζίδικο που αν αργήσεις, δεν θα φας

Αχιλλέας.

Ο Μαρίνος, υποστηρικτής του Ολυμπιακού, από την άλλη μετανιώνει που δεν πρόλαβε να συζητήσει μαζί του. Ήρθε κατά τις 7μιση το απόγευμα, όταν γίνεται και ο μεγάλος χαμός. Εντάξει, είναι φοβερός παίκτης. Μακάρι να ξανάρθει να τον γνωρίσουμε» λέει όσο ετοιμάζει τα επόμενα σουβλάκια.

Η ιστορία του καταστήματος κρατά εδώ και 37 χρόνια. Τόσο η διακόσμηση όσο και οι γεύσεις σε πηγαίνουν αρκετές δεκαετίες πίσω. Το best seller είναι φυσικά ο γύρος χοιρινός, ο οποίος ψήνεται παραδοσιακά πάνω στα κάρβουνα. Το μαγαζί, μάλιστα, δεν διαθέτει υπηρεσία διανομής, καθώς, όπως λέει ο Μαρίνος, στους πελάτες: «αν σας το φέρουν σπίτι μετά από ώρα, δεν θα φάτε το ίδιο πράγμα».

Από τη μέρα που έγινε η δημοσίευση και έπειτα, έχουν υπάρξει αρκετοί Αθηναίοι που έχουν φτάσει ως εκεί για να δοκιμάσουν το ξακουστό σουβλάκι του «Αχιλλέα». Ελπίζουν ότι ο Εβάν Φουρνιέ θα ξαναεμφανιστεί. Και τότε θα βρουν σίγουρα χρόνο να του μιλήσουν.

@Photo credits: Άκης Κατσούδας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα