Παρτιζάν - ΑΕΚ 93-60: Διαφορά ποιότητας και βαριά ήττα για τη «Βασίλισσα»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Από το φιλικό της ΑΕκ με την ΠΑρτιζάν

bet365

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να «σοκάρει» την Παρτιζάν και η σέρβικη ομάδα πανηγύρισε τη νίκη με 93-60 στο πρώτο φιλικό της «Βασίλισσας» στο Βελιγράδι.

Στο Βελιγράδι, η ΑΕΚ Betsson αντιμετώπισε την Παρτιζάν και ηττήθηκε με 93-60. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο συλλόγους να ήταν μεγάλη στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης ο «δικέφαλος» είχε μπορέσει να διατηρηθεί σε σχετικά μικρή απόσταση, πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια με το σκορ στο 51-39.

Η διαφορά ποιότητας ωστόσο με τον σύλλογο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα οι «Σέρβοι» να καθαρίσουν το παιχνίδι στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Μάλιστα στην τρίτη περίοδο, η «Βασίλισσα» κατάφερε να βάλει μόλις 8 πόντους.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα μπορέσει να δοκιμάσει την ομάδα του σε ένα ακόμη φιλικά στο Βελιγράδι, κόντρα στην Παρί (14/9) αλλά και στο πολύ μεγάλο φιλικό με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στο κλειστό της Φυλής, την Τρίτη (17/9).

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει δυνατά και χωρίς να δείχνει επηρεασμένη από την θερμή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, διατηρώντας την απόσταση σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-20). Στη συνέχεια ωστόσο η ομάδα της Euroleague φάνηκε να ανεβάζει ρυθμούς, με τον «δικέφαλο» όμως να δείχνει ότι μπορεί να ακολουθήσει, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας πίσω με 12 πόντους (51-39).

Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ, η Παρτιζάν επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν απλά να «κυνηγούν», με τη διαφορά μάλιστα να ανοίγει όσο περνούσε η ώρα. Ενδεικτικό μάλιστα της υπεροχής της σέρβικης ομάδας ήταν το γεγονός ότι στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έβαλε μόλις 8 πόντους (78-47)! Με αυτόν τον τρόπο η τελευταία περίοδος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν στο πρώτο φιλικό στο Βελιγράδι με διαφορά 33 πόντων.

Πρώτος σκόρερ για την «Ένωση» αναδείχθηκε ο Σι Τζέι Μπράις με 11 πόντους, όντας μάλιστα ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ επόμενος στη λίστα ήταν ο Γκραντ Γκόλντεν με 8. Δεν αγωνίστηκε ο Χάντερ Χέιλ, ο οποίος δεν βρίσκεται στη Σερβία με την υπόλοιπη ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 51-39, 78-47, 93-60

Παρτιζάν (Ομπράντοβιτς): Ντέιβις 9, Λούντμπεργκ 10, Τζόουνς 7, Ντιλικινά 7, Γουάσινγκτον 9, Κοπρίβιτσα 2, Νάκιτς 4, Μποσνιάκοβιτς 3, Μαρίνκοβιτς 8, Ποκουσέφσκι 5, Μπράουν 12, Μπόνγκα 4, Ντιμίτρεβιτς 1, Ντζονς 12

ΑΕΚ (Σάκοτα): Σκορδίλης 7, Χαμπ 3(1), Καράμπελας 3(1), Φλιώνης 2, Μπράις 11, Φίλλιος 4, Πάρκερ 4, Κουζμίνσκας 4, Νετζήπογλου 6, Αλίν 4, Κουζέλογλου 4, Καματερός, Γκόλντεν 8.

@Photo credits: AEK BC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα