Αποσύρθηκε από την Εθνική Γαλλίας ο Μπατούμ: «Αυτή η φανέλα είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί»!

Αποσύρθηκε από την Εθνική Γαλλίας ο Μπατούμ: «Αυτή η φανέλα είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί»!

Newsroom
Ο Νίκολας Μπατούμ

bet365

Ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι απέναντι στην Team USA ήταν το τελευταίο ματς του Νικολά Μπατούμ με τη Γαλλία, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο Νικολά Μπατούμ υπήρξε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας, κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024), δύο χάλκινα σε Mundobasket (2014, 2019), ένα χρυσό (2013), ένα ασημένιο (2011) και ένα χάλκινο (2015) σε EuroBasket.

Στα 35 του χρόνια, ο φόργουορντ των Κλίπερς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους «Bleus», έχοντας ως τελευταία παράσταση τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι κόντρα στην Team USA.

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του ανέφερε σχετικά: «Είκοσι χρόνια από τη ζωή μου με αυτή τη μπλε φανέλα. Από την πρώτη συμμετοχή κόντρα στην Αυστρία μέχρι τον τελικό κόντρα στις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το να φοράω τη φανέλα της γαλλικής ομάδας είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στην καριέρα μου και θα είμαι αιώνια ευγνώμων.

Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου για αυτές τις αναμνήσεις ζωής, ευχαριστώ όλο το προσωπικό με το οποίο συνεργαζόμασταν κάθε καλοκαίρι, ευχαριστώ φυσικά και τον κόουτς Βενσάν Κολέ. Σας ευχαριστώ όλους για την αμέριστη υποστήριξη και την αγάπη που μου δίνατε πάντα.

Είμαι περήφανος που συνέβαλα στη συγγραφή μέρους της ιστορίας του γαλλικού μπάσκετ. Τώρα για τους νέους, η γαλλική ομάδα είναι σε καλά χέρια και ξέρω ότι αυτή η φανέλα θα συνεχίσει να λάμπει. Μπλε περήφανο για πάντα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα