Εθνική Γαλλίας: Ο Φριντερίκ Φοτού «διάδοχός» του Κολέ στον πάγκο των «τρικολόρ»

Εθνική Γαλλίας: Ο Φριντερίκ Φοτού «διάδοχός» του Κολέ στον πάγκο των «τρικολόρ»

φωτου

bet365

Σε «ανανέωση» στην πάγκο της προχώρησε η Εθνική Γαλλίας μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς βρέθηκε αντικαταστάτης του Βινσάν Κολέ ο οποίος ακούσει στο όνομα του επίσης Γάλλου Φριντερίκ Φοτού.

Και επίσημα «τέλος εποχής» στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας, καθώς ύστερα από 15 χρόνια, στον πάγκο των «τρικολόρ» θα κάτσει άλλο πρόσωπο από αυτό του Βινσάν Κολέ. Ο διάδοχος του μέχρι πρότινος τεχνικού των «μπλέ» θα είναι ο 52χρονος Φριντερίκ Φοτού μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Ο Γάλλος προπονητής είχε κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας στις χαμηλότερες ηλικίες ως βοηθός, ενώ έχει περάσει διαδοχικά από τον πάγκο των Λεβαλουά, Μετροπολιτάν και Βιλερμπάν.

Από το 2022 προπονεί την Γαλλική Μπουργκ, η οποία αποτελεί από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών και παράλληλα, αγωνίζεται στο Eurocup όπου θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη στην φάση των ομίλων. Πέρυσι έφτασε με την Μπουργκ μέχρι τον τελικό του Eurocup, όπου και ηττήθηκε από την Παρί, φτάνοντας μια ανάσα από την συμμετοχή στην Euroleague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα