Κουκουλεκίδης: «Περήφανος για τον σεβασμό και την αγάπη που πήρα στη Σαουδική Αραβία»

Γιάννης Σταυρουλάκης
.

bet365

Ο πολύπειρος κόουτς Στράτος Κουκουλεκίδης έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στον πάγκο της Αλ Χιλάλ, πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων πέντε τίτλους σε ισάριθμες διοργανώσεις την περσινή σεζόν και σχολιάζοντας το άνοιγμα της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας στους Έλληνες προπονητές.

Ο Στράτος Κουκουλεκίδης αποχώρησε από την Αλ Χιλάλ έπειτα από μία τριετία καθώς η ομάδα μπάσκετ έπαψε να υφίσταται, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στη Σαουδική Αραβία, ισάριθμα κύπελλα και πέντε τίτλους σε ισάριθμες διοργανώσεις την περσινή σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το πέρασμά του από το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και το άνοιγμα στους Έλληνες προπονητές.

Τι κρατάτε από τη θητεία σας την τελευταία τριετία στον πάγκο της Αλ Χιλάλ;
«Σίγουρα, το πέρασμά μου από την Αλ Χιλάλ ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένο. Βίωσα τρομερά συναισθήματα στη Σαουδική Αραβία και κρατώ όλες τις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Τα τελευταία τρία χρόνια κερδίσαμε τα πάντα! Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική και η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου, αφού πανηγυρίσαμε πέντε τίτλους! Ήταν κάτι εξωπραγματικό! Το να κατακτάς όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις που συμμετέχεις μένει στην ιστορία. Παράλληλα, πετύχαμε ακόμη ένα ρεκόρ, σημειώνοντας 20 σερί νίκες. Αυτές οι επιδόσεις δύσκολα θα καταρριφθούν από άλλη ομάδα στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, κρατώ την αγάπη που έδωσα και πήρα από την Αλ Χιλάλ και τους ανθρώπους της. Δυστυχώς, κανείς δεν περίμενε τις τελευταίες εξελίξεις. Είχα ανανεώσει τη συνεργασία μου με το κλαμπ για την επόμενη διετία, ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, και ξαφνικά μάς ενημέρωσαν ότι η ομάδα δεν θα συμμετάσχει ξανά στην SBL League, καθώς το τμήμα μπάσκετ διαλύεται. Στεναχωρήθηκα πολύ. Πλέον, η Αλ Χιλάλ δεν υφίσταται στον μπασκετικό χάρτη της Σαουδικής Αραβίας».

Ξέχωρα από τους τίτλους και τις διακρίσεις, τι μένει στο τέλος της ημέρας όσον αφορά την παρουσία σας στη Σαουδική Αραβία;
«Αποχωρώ γεμάτος συναισθήματα. Το να βλέπεις τον CEO άλλων αθλημάτων της Αλ Χιλάλ δακρυσμένο, δίχως να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του για το τέλος της συνεργασίας μας, μετά τη διάλυση του τμήματος, σημαίνει πολλά για μένα. Η αγάπη των ανθρώπων της Αλ Χιλάλ για την ομάδα και για μένα προσωπικά είναι τεράστια. Ο σεβασμός και η αγάπη που εισέπραξα στη Σαουδική Αραβία με κάνουν να νιώθω περήφανος! Το ίδιο περήφανος νιώθω κι εγώ για όλα όσα καταφέραμε εκεί. Δεν λέω αντίο... Υπάρχουν ανοιχτές πόρτες για μένα σε αυτή την αγορά. Μετά την αποχώρησή μου από την Αλ Χιλάλ, οι κορυφαίες ομάδες της λίγκας έδειξαν το ενδιαφέρον τους. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα επιστρέψω για να κοουτσάρω ξανά σε αυτή τη χώρα».

 

Παράλληλα, νιώθετε πως ανοίξατε τον δρόμο για τους Έλληνες προπονητές στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας;
«Μόνο περηφάνια μπορώ να νιώσω γι' αυτό. Με δική μου υπόδειξη ήλθαν οι Έλληνες που ακολούθησαν. Ας πούμε, λοιπόν, πως εγώ απλώς είχα τα κλειδιά και τα χρησιμοποίησα. Από εκεί και πέρα, ήταν καθαρά δικό τους θέμα το πώς θα προχωρήσουν, το πώς θα προσαρμοστούν και θα προοδεύσουν. Η Αλ Χιλάλ αποδέχτηκε τις εισηγήσεις μου, και το ζήτημα για εκείνους που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησα εγώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα