Α1 Γυναικών: Ο Ολυμπιακός… παραπέμπει στον Ταβουλαρέα που είχε κάνει χρήση video σε τελευταία φάση ως διαιτητής

Α1 Γυναικών: Ο Ολυμπιακός… παραπέμπει στον Ταβουλαρέα που είχε κάνει χρήση video σε τελευταία φάση ως διαιτητής

Α1 Γυναικών: Ο Ολυμπιακός… παραπέμπει στον Ταβουλαρέα που είχε κάνει χρήση video σε τελευταία φάση ως διαιτητής

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για την τελευταία φάση του πρώτου τελικού της Α1 Γυναικών με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ όμως από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» υπενθυμίζουν πως το νυν μέλος της ΚΕΔ, Κυριάκος Ταβουλαρέας είχε καταφύγει επίσης στη χρήση βίντεο ως πρώτος διαιτητής το 2013, μολονότι δεν προβλεπόταν.

Η τελευταία φάση του πρώτου τελικού της Α1 Γυναικών έφερε την ένσταση από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Οι διαιτητές δεν κατακύρωσαν το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ (που θα έστελνε το ματς στην παράταση), αφού πρώτα συμβουλεύτηκαν το μοναδικό ριπλέι που υπήρχε από το κανάλι του Ολυμπιακού στο YouΤube!

Αρχικώς ο διαιτητής Καλδίρης έδειξε ότι το καλάθι μετράει, αλλά στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται, οι διαιτητές επέλεξαν να συμβουλευτούν άτυπα την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα για να αποφασίσουν σχετικά με την εγκυρότητα του καλαθιού. Μετά από έλεγχο ακύρωσαν το καλάθι, αλλά αυτό δεν προβλέπεται αφού στο εν λόγω ματς δεν υπήρχε instant replay. Έτσι, λοιπόν ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «ντροπή, οργή και αηδία».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού υπενθυμίζουν πως ο Κυριάκος Ταβουλαρέας, πρώην διαιτητής και νυν μέλος της ΚΕΔ είχε κρίνει τον αγώνα Τρίκαλα – Κηφισιά το 2013 με τη χρήση βίντεο, ενώ δεν προβλεπόταν. Τότε ο Τριανταφύλλου των Τρικάλων διαμόρφωσε το 73-71 σκοράροντας με τη λήξη σε μια οριακή φάση. Οι διαιτητές εκείνης της αναμέτρησης, αφού πρώτα είδαν το ριπλέι της τελευταίας φάσης από το κύκλωμα μετάδοσης της ΕΡΤ, μέτρησαν το καλάθι και έτσι έδωσαν τη νίκη στους Θεσσαλούς.

Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ενώ στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως έχουν πολλές πιθανότητες δικαίωσης και επανάληψης του αγώνα, καθώς ο κανονισμός δεν προβλέπει δυνατότητα instant replay μη εγκεκριμένου από τους διαιτητές και το χθεσινό ματς μεταδόθηκε από το YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακός: Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Χατζηνικολάου

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-70: Χάος με την τελευταία φάση, έψαχναν ριπλέι οι διαιτητές (vid)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-70: Στο... νήμα και ένα βήμα από το πρωτάθλημα! (vid)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-70: Κατέθεσαν ένσταση οι «πράσινοι» για την τελευταία φάση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα