Ζίμπαρτς στο Gazzetta: «Πριν το ματς μάζεψα τα κορίτσια και τους θύμισα κάτι»

Ζίμπαρτς στο Gazzetta: «Πριν το ματς μάζεψα τα κορίτσια και τους θύμισα κάτι»

Ζίμπαρτς στο Gazzetta: «Πριν το ματς μάζεψα τα κορίτσια και τους θύμισα κάτι»

bet365

Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς φιλοξενήθηκε στο Gazzetta μετά την λήξη του τέταρτου τελικού με τον Παναθηναίκό, όπου η ομάδα του στέφθηκε πρωταθλήτρια! Στάθηκε στην επιτυχημένη χρονιά των «ερυθρολεύκων», στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και στις δυνάμεις που είχαν άπαντες για να τελειώσουν τη σειρά.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 87-79 στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου διπλασιάζοντας τους τίτλους της σεζόν, αφού μετά την πρωτιά στο κύπελλο, ήρθε και εκείνη του πρωταθλήματος. Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμη χρόνο στην ομάδα, ωστόσο ήταν ο καθοδηγητής των «ερυθρολεύκων» σε όλη την φετινή προσπάθεια.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης και τη νίκη-τίτλο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στο Gazzetta για τις σκέψεις του μετά το νταμπλ, για το αν τελικά εκπληρώθηκαν οι στόχοι, αλλά και το τί έφερε τις δύο συνεχόμενες νίκες για το τέλος του πρωταθλήματος. Πιο αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζίμπαρτς αναφορικά με:

Τις πρώτες του σκέψεις μετά την νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είμαι απλά χαρούμενος για την οικογένεια του Ολυμπιακού, για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο με μεγάλες προσδοκίες. Εμείς έπρεπε να τις εκπληρώσουμε! Έπειτα από δύο κακά παιχνίδια, μπορέσαμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να… ανανεώσουμε το πνεύμα και τον χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα. Είχαμε μία εξαιρετική χρονιά. Είμαι ευγνώμων για ό,τι έκαναν τα κορίτσια στο παρκέ. Οι συνεργάτες μου, επίσης, έκαναν εξαιρετική δουλειά! Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι και σαν ομάδα. Χαίρομαι που με κάλεσαν το περασμένο καλοκαίρι για αυτήν την αποστολή, να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα»

Για το νταμπλ: «Πριν το παιχνίδι είχαμε μία συνάντηση με τις παίκτριες και τις θύμισα πως ο στόχος της σεζόν από το ξεκίνημα, όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στην αρχή, ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Κοίταξα και τις "σημειώσεις" μου και είδα ότι αυτή ήταν η αποστολή μας. Οπότε φανήκαμε δυνατοί και πήραμε τις σωστές αποφάσεις έχοντας μαχητικό πνεύμα στον 4ο τελικό».

 

Για το αν ο Ολυμπιακός εκπλήρωσε τους στόχους του: «Ναι, ναι σίγουρα! Ήταν ο βασικός μας στόχος το νταμπλ. Αυτό είχαμε συζητήσει και με τον Πρόεδρο της ομάδας που μιλήσαμε στην αρχή της σεζόν, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και τώρα στους τελικούς...»

Για το τί άλλαξε στην ομάδα και παρουσιάστηκε τελείως διαφορετική στα δύο τελευταία παιχνίδια: «Είχαμε βιώσει μία τέτοια εμπειρία και στο Eurocup, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με τη Νεσίμπε. Δεν δώσαμε το μάξιμουμ της προσπάθειάς μας σε εκείνο το σημείο, πιστεύοντας ίσως ότι θα κερδίσουμε πιο εύκολα. Διαφοροποιήσαμε αυτό το αίσθημα και δίνοντας το 100% δουλέψαμε σκληρά και είχαμε τις δυνάμεις για να αλλάξομε !».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα