Αγιούσο στο Gazzetta: «Άμυνα και χαρακτήρας έφεραν τον τίτλο, οι συμπαίκτριές μου στέκονται σαν οικογένειά μου» (vid)

Η Αγιούσο με το τρόπαιο του πρωταθλήματος αγκαλιά

bet365

Η Άινα Αγιούσο φιλοξενείται από το Gazzetta μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό και εστιάζει στον παράγοντα που έφερε την μεγάλη ανατροπή, αλλά και την... οικογένεια του παρκέ.

Σε μία από τις έννοιες που ακολουθούν τη λέξη «μέταλλο» στο λεξικό αναφέρεται κάθε χημικό στοιχείο που χαρακτηρίζεται από αντοχή και... ειδικό βάρος. Στην μεταφορική απόδοση που συνόδευε τον Ολυμπιακό στο παρκέ της αίθουσας 5 του ΣΕΦ το μεσημέρι της Κυριακής (02/04), το μέταλλο των «ερυθρόλευκων» γινόταν ο λόγος για μία μεγάλη ανατροπή τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός με το ένστικτο της... επιβίωσης σε μία σειρά που βρισκόταν στο 3-1, έφτασε να προηγείται ακόμη και με 20 πόντους (28-48) στον τρίτο τελικό. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχες είχαν τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζονταν και το τελικό 87-83 τους δικαίωσε.

Με το μετάλλιο κρεμασμένο από τον λαιμό της και με το χαμόγελο να μην μπορεί να δώσει πολύ χώρο στις λέξεις, η Άινα Αγιούσο μιλά στο Gazzetta για τον πρώτο της τίτλο με τον Ολυμπιακό.

«Είμαι πολύ χαρούμενη αυτή τη στιγμή. Το μόνο που θέλαμε ήταν το πρωτάθλημα και εδώ είμαστε με τα μετάλλια κρεμασμένα, οπότε είμαι ενθουσιασμένη».


Μία επιτυχημένη πορεία βρίσκει πάντα την εξήγησή της. Για την Αγιούσο, η... οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τις συμπαίκτριές της αξίζει και την αφιέρωση του τίτλου.

«Πρώτα από όλα ο τίτλος αυτός είναι αφιερωμένος σε όλες μου τις συμπαίκτριες. Ήταν εκπληκτικές! Σε όλες τις Ελληνίδες και ιδιαίτερα τις ξένες! Στέκονται πάντα σαν οικογένειά μου, θα πανηγυρίσουν για μένα...».

 

Η εξέλιξη του τρίτου τελικού είχε αρκετά κοινά σημεία με εκείνον του «Παύλος Γιαννακόπουλος». Από τη μία τα υψηλά ποσοστά των «πράσινων» και από την άλλη η επιστροφή από διψήφιες διαφορές. Την πρώτη φορά οι παίκτριες του Νίκλα επέστρεψαν από το -13, τώρα είδαν τον πίνακα να φτάνει στους 20. Ποιο ήταν το "σημείο" της επιστροφής;

Η Αγιούσο εξηγεί πως «Είχαν ένα τρομερό ποσοστό σήμερα, πρέπει να το πούμε αυτό. Είχαν ένα πολύ καλό παιχνίδι και πήραν μεγάλη διαφορά. Νομίζω ότι το κλειδί ήταν η άμυνα. Όταν το διορθώσαμε κάποια πράγματα σε αυτό το κομμάτι καταφέραμε να επιστρέψουμε, οπότε νιώθω ότι η άμυνα και ο χαρακτήρας έφεραν το αποτέλεσμα!».

s

«Δεν είναι δικός μας Γουόκαπ, είναι η Νικολοπούλου και είναι τρομερή παίκτρια»

«Στην πραγματικότητα αυτό που μας βοήθησε ήταν η νοοτροπία του "ένα βήμα τη φορά". Όταν πήραμε για πρώτη φορά το προβάδισμα είχαμε αυτή τη σκέψη και επικεντρωθήκαμε εκεί. Χωρίς να επιτρέψουμε τρίποντα, με το να αποφύγουμε τα φάουλ και φτάσαμε εδώ» προσέθεσε η Ισπανίδα αναφερόμενη σε όσα έγιναν η αφορμή να γυρίσουν οι «ερυθρόλευκες» από μία κατάσταση που μόνο ηρεμία δεν μπορούσε να φέρει στο στρατόπεδό τους.

Με μία γρήγορη ματιά στη στατιστική, θα δει κανείς την Αγγελική Νικολοπούλου στους 13 πόντους με 11 ασίστ και 5 ριμπάουντ μακριά από μία τριπλή απόδοση. Μία συνάρτηση που λόγω... ντέρμπι ίσως θα μπορούσε να φέρει στο μυαλό τον Τόμας Γουόκαπ.

Σε σχετική ερώτηση για το αν η Νικολοπούλου λειτούργησε ως... ο δικός τους Γουόκαπ, η Αγιούσο θέλησε να προβάλει τη μοναδικότητα της συμπαίκτριάς της. «(γέλια) Δεν νομίζω ότι είναι ο δικός μας Γουόκαπ, είναι η Νικολοπούλου και είναι μία τρομερή παίκτρια! Δεν νομίζω ότι θα κάναμε αυτή τη σύγκριση».

\

Στον αγώνα τίτλου, η νεαρή γκαρντ σημείωσε 21 πόντους (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Με μεγάλα σουτ και περίσσεια αυτοπεποίθηση έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση τις «ερυθρόλευκες».

Τι γεύση της αφήνει αυτός ο αγώνας φορώντας το μετάλλιο; «Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Αλλά ειλικρινά το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίσουμε και από τη στιγμή που ήρθε δεν με νοιάζει το πώς».

Και έκλεισε λέγοντας πως «σίγουρα θα το γιορτάσουμε, θα βγούμε έξω. Δεν ξέρουμε ακόμα το που, αλλά θα το δούμε!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα