Ηρακλής: Έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτριας του Ολυμπιακού!

Newsroom
.

bet365

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε του Ηρακλή με 91-77 όμως ο «Γηραιός» κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Χιλιανής σέντερ Ζίο Μόρισον!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Ηρακλή με 91-77 για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών στο παιχνίδι που η Κριστίν Βίτολα έκανε εντυπωσιακό double-double με 27 πόντους και 23 ριμπάουντ όμως μετά το τέλος του αγώνα, η πλευρά του «Γηραιού» έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Ζίο Μόρισον!

Ο Ηρακλής επικαλείται το γεγονός ότι η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γυναικών για τη σεζόν 2023/23 αναφέρει πως επιτρέπεται η συμμετοχή τριών ξένων παικτριών. Η δυνατότητα του rotation ίσχυε μέχρι πέρσι, όχι όμως στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα με ξένες τις Γουίλιαμς, Βίτολα και Κάντζι ενώ σήμερα (14/10), κόντρα στον Ηρακλή, είχε τις Μόρισον, Γουίλιαμς και Βίτολα.

Από την πλευρά του Ηρακλή αναφέρουν πως η ένσταση θα υποστηριχθεί με κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος, παρά τις διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» και θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής.

Ο κανονισμός στο φετινό πρωτάθλημα αναφέρει συγκεκριμένα: «Κάθε Σωματείο έχει το δικαίωμα να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) Αθλήτριες. Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα έως τριών (3) αλλοδαπών αθλητριών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα