Νικολοπούλου στο Gazzetta: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαι αρχηγός στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού»

Νικολοπούλου στο Gazzetta: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαι αρχηγός στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Αγγελική Νικολοπούλου

bet365

Η Αγγελική Νικολοπούλου θα βρίσκεται για 8η συνεχόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή της στη δράση. Η ίδια μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τιμή του να είναι αρχηγός στα 100 χρόνια του συλλόγου αλλά και για το γεγονός ότι θα είναι ξανά συμπαίκτρια με την Ιβάνα Ράτζα.

Η Αγγελική Νικολουπούλου ετοιμάζεται για μία ακόμη χρονιά όπου θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας μάλιστα η αρχηγός της ομάδας, σε μία ιστορική σεζόν για τον σύλλογο όπου θα συμπληρώσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του.

Η Ελληνίδα γκαρντ, η οποία φοράει τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» από το 2017, μίλησε στο Gazzetta στο πλαίσιο της media day της ομάδας του Πειραιά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «επανασύνδεσή» της με την Ιβάνα Ράτζα, για το πως περιμένει η ίδια τη φετινή αγωνιστική περίοδο ενώ υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι η τηλεοπτική κάλυψε.

Ετοιμάζεσαι πλέον για την 8η χρονιά στον Ολυμπιακό, μία ακόμη ως αρχηγός. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Για αρχή να ευχηθώ να έχουμε υγεία φέτος, να έχουμε μία καλή χρονιά, να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ότι είναι μία κομβική χρονιά για τον Ολυμπιακό, συμπληρώνει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και για εμένα που είμαι αρχηγός αλλά και για όλες τις υπόλοιπες παίκτριες που απαρτίζουν αυτή την ομάδα φέτος και θα ήθελα ιδανικά να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο προκειμένου να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει σαν ομάδα».

Πιστεύεις ότι είστε σε καλό επίπεδο από θέμα ετοιμότητας αυτή τη στιγμή;

«Θεωρώ ότι η ομάδα δουλεύει καθημερινά στα “κόκκινα”. Έχει πολύ αξιόλογες παίκτριες φέτος, έχουμε καλύψει αρκετά κενά μέσα στο αγωνιστικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή προφανώς η προετοιμασία μας συνεχίζεται, είναι σε καλό επίπεδο βέβαια. Την Κυριακή παίζουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι, οπότε ουσιαστικά πρέπει να είμαστε έτοιμες, παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας».

Το γεγονός ότι φέτος θα είστε και στην Euroleague, δημιουργεί μία παραπάνω δυσκολία σε σύγκριση με πέρυσι;

«Η αλήθεια είναι πως είναι κάτι ιδιαίτερα όμορφο για κάθε παίκτρια που βρίσκεται στην ομάδα, καθώς βρισκόμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο γιατί κάθε Τετάρτη θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο, το οποίο δεν το συναντάμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει κάθε Κυριακή να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα χωρίς να χαλάει το μυαλό μας, με ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ. Πρέπει να βρούμε μία "formula" λοιπόν ώστε να λειτουργήσει όλο αυτό. Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί θα το προσπαθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο».

Η Νικολοπούλου

Φέτος θα είσαι ξανά συμπαίκτρια ξανά με την Ιβάνα Ράτζα. Το περιμένεις αυτό;

«Την Ιβάνα την άφησα όταν ακόμα ήταν πολύ μικρή, είμαι πολύ χαρούμενη που τη ξαναβρήκα. Πλέον είναι μία τελείως διαφορετική παίκτρια, ολοκληρωμένη. Από τότε φαινόταν ότι θα γίνει καλή παίκτρια. Έχει τα φόντα, έχει τις δυνατότητες, έχει τα στοιχεία. Όταν θα μπω, θα είναι κάτι πολύ όμορφο γιατί έχω χρόνια να τη συναντήσω».

Στο περυσινό Game 5 έπαθες ρήξη χιαστού, ωστόσο σε είδαμε να μπαίνεις τρέχοντας ξανά στο γήπεδο και ας μην έπαιξε τελικά. Ανυπομονείς να επιστρέψεις στη δράση;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι συνέβη. Δυστυχώς αυτά είναι μέσα στη ζωή του αθλητή. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Είναι κάτι δύσκολο, παρόλα αυτά πρέπει με υπομονή και με επιμονή να καταφέρει ο κάθε αθλητής να το ξεπερνάει. Βρίσκομαι στο στάδιο της αποθεραπείας μου, προσπαθώ καθημερινά προκειμένου να γυρίσω όσο πιο γρήγορα αλλά και πιο ασφαλέστερα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, προφανώς είναι κάτι που αγωνιώ να το ξανανιώσω. Είναι τελείως διαφορετικό όταν είσαι τόσα χρόνια συνηθισμένος να είσαι στο γήπεδο. Είναι τελείως διαφορετικό να κόβεις από αυτό και είναι κάτι δύσκολο».

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως το πρωτάθλημα θα έχει τηλεοπτική κάλυψη;

«Θεωρώ ότι σιγά σιγά πρέπει να γίνουν βήματα. Πρέπει να γίνονται κάθε χρονιά βήματα. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό βήμα αυτό που έγινε φέτος για τα δεδομένα του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Μακάρι αυτή η προβολή να βοηθήσει ακόμη περισσότερο, να πάμε σε μία σωστή κατεύθυνση και να αρχίσει να ανθίζει όλο αυτό, γιατί νομίζω ότι πρέπει να γίνει. Είναι κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε και εμείς οι αθλήτριες, να μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό που κάνουμε επαγγελματικά γιατί θεωρούμαστε ερασιτέχνες. Είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα