Τσβίτκοβιτς στο Gazzetta: «Να επανορθώσουμε για πέρυσι, σαν δεύτερη οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Τσβίτκοβιτς στο Gazzetta: «Να επανορθώσουμε για πέρυσι, σαν δεύτερη οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Αντριγιάνα Τσβίτκοβιτς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

bet365

Η Αντριάνα Τσβίτκοβιτς, μία από τις καλύτερες παίκτριες του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν, μίλησε στο Gazzetta και ξεκαθάρισε πως θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα ενώ υποστήριξε πως και η ίδια έχει αγαπήσει τόσο το «τριφύλλι» όσο και τη σχέση των φιλάθλων με την ομάδα.

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει πλέον για την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν και στο μπάσκετ γυναικών. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μία ακόμη χρονιά έχοντας θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο δεν κατάφερε να κατακτήσει πέρυσι όπου έφτασε στο Game 5 των τελικών αλλά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Η Αντριάνα Τσβίκοβιτς, ήταν μία από τις πιο κομβικές παίκτριες του «τριφυλλιού» την περασμένη σεζόν, μετρώντας κατά μέσο όρο 10,1 πόντους με 5,9 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 22,9 λεπτά συμμετοχής.

Η 30χρονη φόργουορντ από την Κροατία, μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι θέλει να κατακτήσει τον τίτλο ώστε να υπάρξει εξιλέωση για το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε πέρυσι, εξέφρασε την άποψή της για τη νέα προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Βασιλεία Γκουζίνη, ενώ στάθηκε και στη σχέση των φιλάθλων με την ομάδα, δηλώνοντας και η ίδια οπαδός του «τριφυλλιού».

Η Τσβίκοβιτς

Μία νέα σεζόν αρχίζει και σε βρίσκει να είσαι παίκτρια του Παναθηναϊκού. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι πίσω ώστε να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να είμαι ξανά μέλος αυτού του συλλόγου. Έχουμε περίπου μία εβδομάδα ακόμα και μετά ξεκινάμε το πρώτο ματς στο κύπελλο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την ομάδα αυτής της σεζόν, για το τι κάνουμε στην προετοιμασία και ανυπομονώ να παίξω.

Νομίζω ότι αυτή η εβδομάδα που έρχεται θα μας δώσει αρκετό χρόνο ώστε να είμαστε έτοιμες για τον πρώτο αγώνα».

Υπάρχει κάτι για το οποίο ανυπομονείς περισσότερο φέτος;

«Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα. Το αφήσαμε να μας ξεφύγει την περασμένη σεζόν και δεν θέλω να επαναληφθεί αυτό, οπότε περιμένω για την ευκαιρία να επανορθώσουμε για ό,τι έγινε πέρυσι».

Ποία πιστεύεις ότι θα είναι η λεπτομέρεια «κλειδί» φέτος σε σύγκριση με πέρυσι;

«Νομίζω ότι όπως και πέρυσι, είναι στο χέρι μας. Στην τελική “γλιστρήσαμε” και δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε στο τέλος όταν έπρεπε ώστε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Φέτος πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πιστεύω έχουμε ένα ταλαντούχο σύνολο και έχουμε μία νέα προπονήτρια. Παίζουμε ένα σύστημα που είναι αρκετά “καρποφόρο” για όλες μας. Θα μπορέσουμε να βρούμε καλάθια από όλες τις θέσεις και να κινήσουμε καλά τη μπάλα. Νομίζω ότι το σύστημα δυσκολεύει τις άλλες ομάδες στο να μας περιορίσουν. Πιστεύω ότι είναι ένα μοντέρνο είδος μπάσκετ και θα είναι δύσκολο να παίζεις ως αντίπαλος. Είμαι ενθουσιασμένη να δω πως θα πάει μέσα στη σεζόν».

«Είμαι και εγώ οπαδός του Παναθηναϊκού»

Η Τσβίτκοβιτς με την Σωτηρίου

Η κόουτς Γκουζίνη είναι μία από τις μεγαλύτερες προπονήτριες στην Ελλάδα. Πώς είναι η σχέση σας;

«Την κόουτς Γκουζίνη τη γνώρισα πρώτη φορά όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Οι πρώτες μου εντυπώσεις, από αυτές τις 3 εβδομάδες που είμαι εδώ, είναι ότι έχει πολλές μπασκετικές γνώσεις. Είναι πολύ καλή μαζί μας, χτίζουμε τη σχέση μας μαθαίνοντας η μία την άλλη και μου αρέσει το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρη ως προς τις προσδοκίες της για εμάς τις παίκτριες, ως ομάδα, ποίοι είναι οι στόχοι μας. Η βάση της είναι να παίζουμε σκληρά κάθε λεπτό του παιχνιδιού που παίρνουμε και να παίζουμε για την ομάδα. Όταν έχεις ξεκάθαρες προσδοκίες είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις τη δουλειά σου».

Πώς βλέπεις το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος;

«Νομίζω ότι είναι φοβερό. Υπάρχει μία ακόμη ομάδα η οποία αρχίζει και ανεβαίνει και θα κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο ευχάριστο, ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό, οπότε πιστεύω ότι είναι κάτι το πολύ μεγάλο. Νομίζω έχουμε 4 ομάδες που προσπαθούν να παίξουν και στην Ευρώπη επίσης. Νομίζω έχοντας όλα αυτά είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος και για τους φιλάθλους ώστε να δουν πολύ καλούς αγώνες. Είναι φοβερό και θα μας κάνει να γίνουμε καλύτερες».

Φέτος στην Ευρώπη τι περιμένετε;

«Παίζουμε ένα σύστημα που θα είναι πολύ καλό για την Ευρώπη και θα μας δώσει χώρο να φτάσουμε στον δεύτερο γύρο ή ακόμα και στον τρίτο, πιο μακριά από ότι πέρυσι. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το ρόστερ που έχουμε, πιστεύω ότι θα πρέπει να βγούμε στην κορυφή και να ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατά αυτόν τον τρόπο».

Έχεις να πεις κάτι για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και τη σχέση που έχεις εσύ με τον σύλλογο;

«Είμαι και εγώ οπαδός του Παναθηναϊκού! Οι πιο τρομεροί φίλαθλοι που έχω συναντήσει ποτέ. Είχα την ευκαιρία μάλιστα να τους δω και στο Καλλιμάρμαρο. Πάνω από 40.000 κόσμος ήταν εκεί. Ήταν κάτι το απίθανο και σε κάνει να ανατριχιάζεις το να ακούς τα συνθήματα και να βλέπεις τη στήριξη που δίνουν στην ομάδα τους. Όχι μόνο στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Μιλάω για όλα τα αθλήματα. Είναι πολύ ιδιαίτερο. Είναι σαν μία δεύτερη οικογένεια».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα