Ιβάνα Ράτζα στο Gazzetta: «Είμαι έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Ιβάνα Ράτζα στο Gazzetta: «Είμαι έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Ιβάνα Ράτζα με την εθνική Σερβίας

bet365

Η Ιβάνα Ράτζα επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Η ίδια μίλησε στο Gazzetta και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πόσο έτοιμη είναι για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και στο πόσο τιμητικό είναι το ότι βρίσκεται στους «ερυθρόλευκους» αυτή τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν κατάφερε να μεγαλώσει το σερί των κατακτήσεων στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών επικρατώντας στο Game 5 του Παναθηναϊκού. Πλέον η ομάδα του Πειραιά ετοιμάζεται για μία ιστορική σεζόν κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα συμπληρώσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση τους.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών στο γυναικείο ελληνικό μπάσκετ, αποκτώντας την Ιβάνα Ράτζα. Η 25χρονη φόργουορντ μίλησε στο Gazzetta για την επιστροφή της στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια και τη συνύπαρξη της με την Αγγελική Νικολοπούλου ενώ αναφέρθηκε στο κίνητρο που προσδίδει η Euroleague στην ομάδα.

Η ίδια επίσης δήλωσε πως είναι έτοιμη για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, ενώ υπογράμμισε και το πόσο μεγάλη τιμή είναι το να φοράει τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» σε μία τόσο ιστορική σεζόν για τον σύλλογο.

Επιστροφή στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια. Ποία είναι τα συναισθήματα;

«Είναι πολύ όμορφα. Είμαι πολύ χαρούμενη που ξαναήρθα στην Ελλάδα. Χάρηκα με τα κορίτσια επίσης επειδή ήμασταν συμπαίκτριες και παλιά με τις περισσότερες και τις γνωρίζω, οπότε είναι σαν ένα “reunion”, το οποίο και μου αρέσει αρκετά».

Η Αγγελική Νικολοπούλου δήλωσε ότι σε άφησε πολύ μικρή και το ήξερε ότι θα γίνεις μεγάλη παίκτρια. Πώς αισθάνεσαι που θα τη συναντήσεις ξανά μετά τον Πρωτέα Βούλας;

«Ήταν και τότε η αρχηγός μου όπως και τώρα. Είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Τη “Νικ” την αγαπώ πάρα πολύ. Με βοήθησε πάρα πολύ όταν ήμουν μικρή… και τώρα μόλις ήρθα μου λέει “μην είσαι χαζή όπως όταν ήσουν μωρό”! Ναι έχω αλλάξει, έχω μεγαλώσει αλλά έχω μείνει η ίδια Ιβάνα όπως και παλιά».

Σε τι επίπεδο ετοιμότητας πιστεύεις ότι είστε αυτή τη στιγμή ως ομάδα;

«Είμαστε σε καλό στάδιο αυτή τη στιγμή. Εννοείται έχουμε τώρα το κύπελλο οπότε θα δούμε λίγο πως ήμαστε. Είχαμε κάτι τεστ με τη Μπεσίκτας που είναι καλή ομάδα και με κάποιες άλλες από την Ελλάδα που μας βοηθήσανε να δούμε το επίπεδο. Πιστεύω ότι θα είμαστε προετοιμασμένες, ακούμε τη φιλοσοφία του κόουτς».

«Είναι τιμή και χαρά μου που είμαι στον Ολυμπιακό»

Η Ιβάνα Ράτζα

Φέτος ο Ολυμπιακός αγωνίζεται και στην Euroleague, διοργάνωση την οποία εσύ έχεις κατακτήσει στο παρελθόν. Είναι ένα παραπάνω «βάρος» για εσάς;

«Νομίζω είναι κίνητρο η και όχι βάρος. Νομίζω ότι θα μας δώσει παραπάνω κίνητρο ώστε να τα πάμε καλύτερα, επειδή πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό στην Ευρώπη αλλά και αν δεν καταφέρουμε κάτι στην Euroleague, έχουμε τη win/win κατάσταση του EuroCup. Ελπίζω να μην πάμε στο EuroCup και να μείνουμε στην Euroleague αλλά και πάλι είναι μία κατάσταση όπου κερδίζεις, ό,τι και να κάνεις».

Είσαι έτοιμη για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Ναι είμαι! Και ψυχολογικά και σωματικά! Εννοείται θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, σίγουρα. Περιμένω τα πάντα οπότε ελπίζω να είναι καλά ματς, να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος και να χαρούμε και εμείς το μπάσκετ που θα παίξουμε».

Το φανταζόσουν όταν ήσουν μικρή, στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στον Πρωτέα ή ακόμα και στην Κύπρο, ότι θα έπαιζες στον Ολυμπιακό;

«Είναι τιμή και χαρά μου που είμαι στον Ολυμπιακό και ειδικά τώρα που είναι τα 100 χρόνια. Ελπίζω να έχουμε μία καλή σεζόν και υγεία πάνω από όλα».

Έχεις έρθει στην Ελλάδα φέτος ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, αν όχι το μεγαλύτερο, της μεταγραφικής περιόδου. Αυτό σου δημιουργεί άγχος;

«Όχι, δεν με αγχώνει. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, όπως και νομίζω ότι ξέρει και ο κόσμος τι μπορώ να κάνω. Απλά θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ. Να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε. Να ακούσω ό,τι χρειαστεί ο κόουτς από εμένα και να το κάνω».

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα