Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 62-55: Η τρομερή Σταμολάμπρου... έβαψε πράσινο το πρώτο ντέρμπι

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο ημίχρονο κότνρα στον Ολυμπιακό και πήρε τη νίκη με 62-55, στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος γυναικών.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να πέρασε εκτός παρκέ δείχνοντας να πονάει, ωστόσο στο δεύτερο μισό μπήκε με φόρα και σε συνδυασμό με τις άμυνες και την κυριαρχία στα ριμπάουντ, οδήγησε το «τριφύλλι στη νίκη με 62-55.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ματς

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει τα πατήματά του. Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα τα μαρκαρίσματα ήταν σκληρά και αμφότερες οι ομάδες βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, με την πρώτη περίοδο να λήγει μάλιστα 17-14 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το ντέρμπι συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να κάνει την ανατροπή αλλά να παίρνει και απόσταση ασφαλείας, προτού ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά επιστρέψει στη διεκδίκηση. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-29 υπέρ των «πρασίνων».

 

Με την έναρξη του δεύτερου μισού, ο Παναθηναϊκός πήρε το πάνω χέρι και αξιοποιώντας την καλή άμυνα, πήρε προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί απλά και την τρίτη περίοδο να λήγει 54-46 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτριες της Βασιλείας Γκουζίνη συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα Στα 4 λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά με 59-47 και χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στην εικόνα του ματς, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη με 62-55.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 32-29, 54-46, 62-55

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε στην άμυνα και τα ριμπάουντ, χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα περιθώρια στον Ολυμπιακό να επιστρέψει.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ: Η Ντίξον, η οποία σε 33:17 λεπτά συμμετοχής είχε16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου που σε 30:44 λεπτά, παρά τους πόνους που είχε έβαλε συνολικά 19 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ: Ελεάννας Χριστινάκη που τελείωσε το ματς με 17 πόντους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από την Χέμπε Μέριτ που σε 29:46 λεπτά είχε μόλις 2 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η υπεροχή του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ όπου έφτασε τα 56 αντί των 29 του Ολυμπιακού.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Άνγκερς την Πέμπτη (17/10, 18:30) ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ίδια ημέρα αλλά μισή ώρα νωρίτερα τη Μπουρζ.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα