Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Αυτά τα ματς είναι “μάχες”, ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο»

Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Αυτά τα ματς είναι “μάχες”, ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου

bet365

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου αναδείχθηκε σε πρώτη σκόρερ για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ίδια μίλησε μετά τη λήξη στο Gazzetta και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως βίωσε η ίδια τον αγώνα, το πόσο σημαντικός είναι για τη συνέχεια αλλά και για την αποθέωση που γνώρισε από τους φιλάθλους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε «ποδαρικό» με τον πιο ιδανικό τρόπο στη νέα σεζόν του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 62-55.

Το «τριφύλλι» ήταν κυριαρχικό στο δεύτερο ημίχρονο, με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να επιστρέφει δυνατά μετά τον τραυματισμό που την είχε κρατήσει στα «πιτς» το περασμένο διάστημα. Μάλιστα, η Ελληνίδα γκαρντ στο πρώτο μισό της αναμέτρησης είχε περάσει εκτός δράσης και φαινόταν να πονάει αρκετά.

Η ίδια ωστόσο δεν τα παράτησε, μπήκε ξανά στον αγώνα και ολοκλήρωσε το ματς όντας πρώτη σκόρερ για τις «πράσινες», έχοντας συνολικά 19 πόντους (2/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 6/7 βολές) ενώ παράλληλα πήρε 2 ριμπάουντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ σε 30:44 λεπτά συμμετοχής.

Η Σταμολάμπρου μετά τη λήξη του ντέρμπι μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς έζησε η ίδια το παιχνίδι, το πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για την ομάδα αλλά και για την αποθέωση την οποία γνώρισε από τους φιλάθλους.

 

«Νομίζω ότι αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημασία και για εμάς και για τον κόσμο μας. Είναι ματς που κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες και είναι νομίζω θέμα του ποιος το θέλει πιο πολύ, ποιος θα βγάλει περισσότερη καρδιά και περισσότερο πάθος, γιατί λίγο πολύ οι ομάδες γνωριζόμαστε, είναι πολύ μικρές οι διαφορές μας πλέον επομένως αυτό νομίζω είναι εκείνο που μας έδωσε τη νίκη».

Εσύ πώς τον βίωσες τον αγώνα; Στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι πονούσες, βγήκες και μετά επέστρεψες.

«Δυστυχώς ταλαιπωρούμαι το τελευταίο διάστημα από ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς μου και αυτός ήταν ο λόγος που δεν αγωνίστηκα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εντάξει είναι ενοχλήσεις, είχα πει ότι την Κυριακή θα τα δώσω όλα και μετά από Δευτέρα μπορούμε να ασχοληθούμε με τους πόνους, με τις ενοχλήσεις και γενικότερα με τα πάντα».

Ήταν ένα πάρα-πάρα πολύ σκληρό παιχνίδι έτσι;

«Ναι, πάντα τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια και σκληρά γιατί και οι δύο ομάδες το θέλουν πάρα πολύ. Είναι ένα παιχνίδι με επαφή, επομένως υπάρχουν πάρα πολλές επαφές και όπως είπα και πριν, σε εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθώ, είναι "μάχες" αυτά τα παιχνίδια. Αυτός που θα βρεθεί σε καλή ημέρα, αυτός που θα διαχειριστεί την πίεση του παιχνιδιού γιατί προφανώς και οι δύο ομάδες παίζουμε για τον ίδιο σκοπό, νομίζω πως αυτός είναι που στο τέλος θα δει το ροζ φύλλο αγώνα».

«Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να πω»

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου του Παναθηναϊκού

Το να ξεκινάς το πρωτάθλημα με μία νίκη σε ντέρμπι πόσο μεγάλη ώθηση δίνει για τη συνέχεια;

«Και οι δύο ομάδες επειδή είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, προφανώς είμαστε ανέτοιμες. Από εκεί και πέρα όμως είναι πολύ σημαντικό για τη δική μας ψυχολογία αφού προερχόμαστε από μία κακή ήττα μέσα στην Ισπανία, να δουλέψουμε. Σίγουρα έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη τα οποία η κόουτς θα μας δείξει στο βίντεο. Προφανώς μας δίνει ψυχολογία αλλά από εκεί και πέρα έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας, πρέπει να δουλέψουμε στις ατέλειές μας ώστε να βελτιωθούμε και να γινόμαστε καλύτερες».

Τι κρατάς από το συγκεκριμένο ντέρμπι;

«Νομίζω ότι κρατάω την ομαδική προσπάθεια που έγινε, τον αλτρουισμό που έχουμε δείξει σαν ομάδα, την καρδιά και το πάθος που βγάλαμε μέσα στο γήπεδο».

Στο τέλος του παιχνιδιού, για μία ακόμη φορά ο κόσμος άρχισε να φωνάζει το όνομά σου ρυθμικά. Πώς είναι αυτή η αίσθηση;

«Νομίζω δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια (την ώρα που έδινε την απάντηση άρχισε να ακούγεται το όνομά της από τα μεγάφωνα). Πραγματικά συγκινούμαι πάρα πολύ αλλά θέλω να τονίσω πως δεν είμαι μόνη μου σε αυτή την ομάδα. Μπορεί εγώ να γνώρισα την αποθέωση αλλά είμαστε 12 άτομα εδώ πέρα και άλλες 2 μικρές που δουλεύουμε καθημερινά. Επομένως αξίζουν όλοι τα συγχαρητήρια. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να πω».

@Photo credits: eurokinissi, Βαγγέλης Στόλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα