Elite League: Μία... οικογενειακή υπόθεση στον Παπάγου με το όνομα Καρακώστας (vids)

Ο Φώτης Καρακώστας στον πάγκο του Παπάγου

bet365

Στην ομάδα του Παπάγου, δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές τη φετινή σεζόν τους συνδέει μία σχέση πιο ιδιαίτερη από αυτή του προπονητή και του παίκτη. Αυτή του πατέρα και του γιου.

Η φετινή σεζόν του πρωταθλήματος της Elite League, πέρα από άκρως εντυπωσιακή και συναρπαστική τόσο στις ψηλές όσο και στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, έχει προσφέρει επίσης μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Μία από αυτές έχει ως βάση την ομάδα του Παπάγου. Ο σύλλογος της Αθήνας, έχει πραγματοποιήσει μία αρκετά τίμια χρονιά όπου αυτή τη στιγμή έχει φτάσει να βρίσκεται στην 12η θέση της κατάταξης και να «φλερτάρει» με την είσοδο του στα Play In με ρεκόρ 12 νικών αντί 15 ηττών.

Σε λίγες ώρες απόψε, Σάββατο (23/3, 16:00) θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ερμή Σχηματαρίου, σε ένα ματς όπου ο προπονητής του, Φώτης Καρακώστας, θα τα «βάλει» με μία από τις περυσινές «στέγες» του.

Η οικογενειακή υπόθεση

Ο έμπειρος 52χρονος τεχνικός του Παπάγου ωστόσο, μέσα στη διάρκεια της σεζόν είναι πρωταγωνιστής σε μία από τις πολλές εκείνες ιδιαίτερες ιστορίες που πάνε παράλληλα με την εξέλιξη της χρονιάς, καθώς ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ του, είναι ο ένας από τους γιούς του, ο Γιάννης!

Ο Γιάννης Καρακώστας με τη φανέλα του Παπάγου

Ο γεννηθείς το 2004 γκαρντ μάλιστα, είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ για τον σύλλογο έχοντας έως τώρα συνολικά 372 πόντους και βρίσκεται πίσω από τον Παναγιώτη Κόη (382). Σύμφωνα με τους μέσους όρους του έχει από 13,8 πόντους σε κάθε παιχνίδι ενώ παράλληλα μαζεύει 4,5 πόντους, μοιράζει 3,4 ασίστ και σημειώνει 1,3 κλεψίματα σε 13,8 λεπτά εντός παρκέ. Επιπροσθέτως, από πλευράς μέσης απόδοσης, είναι ο τρίτος καλύτερος με 14,33 βαθμούς.

Κάπως έτσι λοιπόν ο νεαρός Γιάννης Καρακώστας αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες του πρωταθλήματος, υπό τις οδηγίες μάλιστα του πατέρα του, ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας φέτος.

Πέρυσι είχε αρχίσει τη χρονιά στην τρίτη εθνική και τον πάγκο του Αιγάλεω ενώ όταν έφυγε από το «Σίτι» στα μέσα περίπου της σεζόν, εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Ερμή Σχηματαρίου, πλάι στον Νίκο Οικονόμου.

Το μπάσκετ στην οικογένεια δεν σταματάει μόνο στην Elite League

Δύο εθνικές κατηγορίες πιο κάτω και συγκεκριμένα στη National League 2 και την ομάδα του Δούκα, ένας ακόμη γιος του Φώτη Καρακώστα, κάνει τη δική του ξεχωριστή πορεία στα ελληνικά παρκέ.

Ο 22χρονος Νίκος, το πρώτο μισό της σεζόν το πέρασε στη National League 1 στη ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ όπου μετρούσε 3,2 πόντους σε 8 εμφανίσεις, βρίσκεται πλέον στο δυναμικό του Δούκα, εκεί όπου ο ίδιος πραγματοποιεί μία γεμάτη έως τώρα χρονιά.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα