Πανιώνιος - Ηρακλής 75-70: Ηρωικός Γκίκας τον λύτρωσε και τον ανέβασε ξανά στα ψηλά

Ο ΓΚίκας

bet365

Ο Πανιώνιος ύστερα από ένα σκληρό παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι κατάφερε να νικήσει με 75-70 και να πάρει την άνοδο.

Στο πολύ κρίσιμο, τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι του Final Four της Elite League, ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής αναμετρήθηκαν μεταξύ τους για το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου για τη Stoiximan Basket League.

Ύστερα από μία τρομερή αναμέτρηση με πολλές ανατροπές και «καυτή» ατμόσφαιρα από τους χιλιάδες φιλάθλους και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο «Ιστορικός» επικράτησε με 75-70 και επέστρεψε στα ψηλά μετά τη σεζόν 2019-20.

Πανιώνιος – Ηρακλής: Το ματς

Ο Ηρακλής φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και έφτασε πρώτος στους διψήφιους πόντους, με το σκορ στο 5:56 να είναι στο 10-7 υπέρ του. Ο «Γηραιός», διατήρησε το πάνω χέρι και έκλεισε το αρχικό δεκάλεπτο όντας μπροστά με 22-18.

 

Ο Πανιώνιος ωστόσο δεν άργησε να πάρει τα πάνω του και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι περισσότερες επιθέσεις του Ηρακλή βασίζονταν στις ατομικές ενέργειες του Κάρι, περίορισε τη δημιουργία του. Μάλιστα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης με συνεχόμενα τρίποντα και πήρε τα ηνία του αγώνα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-36.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν κάπως μουδιασμένα στο παρκέ και μπορεί ο Πανιώνιος να διατηρούσε το πάνω χέρι, ο Ηρακλής βρήκε τρόπο να μειώσει και στο 4:43 ο Μαλέσεβιτς έφτασε το σκορ στο 43-50, ενώ ο Παπαρέγκας με τρίποντο έκανε το 46-50 λίγο αργότερα. Έπειτα από καλή άμυνα και βολές του Σαρικόπουλου το σκορ έφτασε στο 50-53 και ο Μαστρογιαννόπουλος στο 1:24 μειώνει στον πόντο για το 53-52. Ο Κάρι με ατομικές προσπάθειες στο τέλος της περιόδου έδωσε το προβάδισμα ξανά στον Ηρακλή κάνοντας το 56-55.

Από τις πρώτες στιγμές του, το τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε πως θα έχει τρομερό ρυθμό. Όποτε μία ομάδα έβαζε καλάθι υπήρχε άμεση απάντηση από την άλλη πλευρά, αντίστοιχα και με τις καλές άμυνες. Στα 5 λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, το σκορ ήταν στο 64-63 υπέρ του συλλόγου από τη Νέα Σμύρνη και ένα time out σταμάτησε τη συναρπαστική ροή.

Στο 3:00 ο Μιλεντίγιεβιτς έφερε το ματς στα ίσα (66-66) ενώ ο ίδιος με τρίποντο λίγο μετά έκανε το 69-67. Ο Κακλαμανάκης πήρε το ριμπάουντ ύστερα από χαμένες διαδοχικά προσπάθειες του Γκίκα και του Ντέιβις, έβαλε το καλάθι και έκανε το 72-68, με τον «Γηραιό» να παίρνει time out. Τελικά, ο Πανιώνιος στο τέλος νίκησε με 75-70 και πανηγύρισε την άνοδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 44-36, 55-56, 75-70

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα