Φάνης Χριστοδούλου στο Gazzetta: «Αισθάνομαι πρωταθλητής, τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς»

Ο Φάνης Χριστοδούλου

bet365

Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του Πανιωνίου αλλά και γενικότερα του ελληνικού μπάσκετ, Φάνης Χριστοδούλου, μίλησε στο Gazzetta για τη μεγάλη άνοδο του «ιστορικού» στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Πανιώνιος ύστερα από απουσία 4 ετών και μία «περιπέτεια» στις μικρότερες κατηγορίες, κατάφερε να πάρει την άνοδο και επιστρέψει στη Stoiximan Basket League.

Ένα επίτευγμα ωστόσο όπου ήρθε με πολύ δύσκολο τρόπο καθώς αν και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ο «ιστορικός» ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ο Μίλωνας τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα ενώ και από την πλευρά του ο Ηρακλής το «πάλεψε» σαν… θηρίο το παιχνίδι όπου τελικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε με 75-70 και πήρε το εισιτήριο της επιστροφής για τη μεγάλη κατηγορία.

«Στο τέλος καταλήξαμε να κινδυνεύουμε να μην ανέβουμε»

Ένα από τα σύμβολα του συλλόγου όπου έχει ζήσει πολλές ιστορικές στιγμές φορώντας τη φανέλα του ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλάι του, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1987 με την Εθνική ομάδα, Φάνης Χριστοδούλου. Ο εμβληματικός παίκτης του Πανιωνίου μίλησε στο Gazzetta και αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη επιτυχία, συγκαταλέγεται, μαζί με τις υπόλοιπες που έχει ζήσει:

«Η άνοδος είναι μαζί με τις άλλες ιστορικές στιγμές της ομάδας που έχω ζήσει. Μετά από πολλά χρόνια, έχουμε τώρα μία διετία καλής πορείας, με νέα διοίκηση και άλλη συμπεριφορά και άλλη κουλτούρα ως ομάδα. Κάναμε δύο ανόδους, δύο κύπελλα, παρά τα χιλιάδες προβλήματα που είχαμε φέτος με τραυματισμούς, θανάτους και τα λοιπά και μάλιστα μιλάμε για τραυματισμούς πάρα πολύ σοβαρούς. Η ομάδα έμεινε μισή και ουσιαστικά αυτά τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς. Καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο αν και αισθάνομαι πρωταθλητής γιατί 30 παιχνίδια ήμασταν πρώτοι και με όλα αυτά που έγιναν στο τέλος καταλήξαμε να κινδυνεύουμε να μην ανέβουμε. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί πετύχαμε αυτό που θέλαμε».

 

Το γεγονός ότι η άνοδος δεν ήρθε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του Final Four της Elite League κόντρα στον συντοπίτη Μίλωνα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, φαίνεται πως δημιούργησε μεγάλο άγχος στους παίκτες του «ιστορικού» τους οποίους στήριξαν από κοντά χιλιάδες φίλαθλοι. Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστοδούλου ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για το Mentality που έπρεπε να ακολουθήσουν:

«Για να γίνεις μία μεγάλη ομάδα σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις ψυχραιμία και να δείξουν οι παίκτες ότι είναι μεγάλοι παίκτες. Εκεί φαίνεται ο χαρακτήρας της ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα, παρόλο που γύρισε ο Ηρακλής, άλλαξε τη διαφορά. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και τα καταφέραμε».

Τέλος, ο ίδιος πιστεύει ότι όλοι οι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Πανιωνίου και έφεραν την άνοδο, έχουν καταλάβει το πόσα πολλά σημαίνει αυτή η άνοδος τόσο για τον σύλλογο όσο και για την περιοχή:

«Όλοι τους έχουν καταλάβει. Είναι παιδιά τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στις μεγάλες κατηγορίες αργότερα. Σίγουρα όμως έχουν φτιάξει ένα ωραίο βιογραφικό γιατί δύο χρόνια τώρα, αυτοί ανέβασαν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Όσοι δεν θα είναι του χρόνου μαζί μας, εγώ τους εύχομαι υγεία και να πετύχουν τους στόχους τους».

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα