Σαρικόπουλος: «Χρειάζεται σταθερότητα, σοβαρότητα και ισορροπία, να φτιάξουμε κάτι καινούριο»

Newsroom
Ο Ηρακλής

bet365

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε για τον στόχο της νέας σεζόν στον Ηρακλή.

Ο Γενικός Αρχηγός του Ηρακλή, Ζήσης Σαρικόπουλος, καθώς και ο νέος φόργουορντ του «Γηραιού», Ανδρέας Καλόγηρος, φιλοξενήθηκαν στο EOK Web Radio και στάθηκαν στην φετινή προσπάθεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τους στόχους της.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος είπε...

Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Σε σχέση με πέρσι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι φέτος η ομάδα βαδίζει σε πιο στερεές βάσεις, δηλαδή από την αρχή υπάρχει ένας προγραμματισμός, δεν είναι το “πάμε και βλέπουμε”. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ ωραίο το ντεμαράζ και ο 2ος γύρος που έκανε η ομάδα πέρυσι, αλλά στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν στόχος η άνοδος, γιατί ήταν μια χρονιά που υπήρχαν πολλά προβλήματα, τα οποία σε ένα βαθμό λύθηκαν μέσα στη χρονιά. Θέλουμε να είναι έτσι οι συνθήκες για να μπουν οι βάσεις ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, είναι απαιτητικό, δεν είναι εύκολο και επειδή ο Ηρακλής έχει τη δική του δυναμική και brand name πρέπει να μπορείς για να κάνεις κάτι να βάλεις κάποιες βάσεις, οι οποίες δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν».

Για το ότι χάθηκε η άνοδος στο τελευταίο ματς πέρυσι: «Σίγουρα μένει πίκρα, γιατί όταν φτάνεις εκεί πέρα θεωρείς ότι το έχεις παλέψει, αξίζει τον κόπο. Από την άλλη, δυστυχώς υπάρχει ένα πρόβλημα, για ‘μένα το πρωτάθλημα της Α1 δε θα έπρεπε να έχει 13 ομάδες, οι 12 είναι εντάξει, γιατί στις 13 μια ομάδα έχει ρεπό. Για ‘μένα, η Basket League θα έπρεπε να έχει 14 ομάδες. Ο Ηρακλής, εφόσον είναι οι συνθήκες σωστές στην ομάδα, αξίζει να βρίσκεται εκεί πέρα και κάνει το προϊόν καλύτερο».

Για το τι χρειάζεται για την άνοδο: «Χρειάζεται μια σταθερότητα, μια σοβαρότητα, μια ισορροπία. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καινούριο. Ο Ηρακλής σε ένα βαθμό πληρώνει αμαρτίες παρελθόντος, γιατί υπήρχαν οφειλές, “ανοίγματα”. Πρέπει να είσαι εντάξει απέναντι στα παιδιά, στους τρίτους και εμένα αυτό με απασχολεί, γιατί η ομάδα μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει long term. Παράλληλα, πρέπει να φτιάξεις ξανά το όνομά σου και να έχει το brand name που πρέπει, αλλά και τη φερεγγυότητα και τον επαγγελματισμό που πρέπει στα υπόλοιπα για να μπορέσεις να κάτσεις στο μεγάλο τραπέζι».

Για την Elite League της νέας σεζόν: «Σίγουρα πολλές ομάδες είναι δυνατές. Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται διάρκεια και σταθερότητα. Για την ώρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που δείχνουν ότι ξεχωρίζουν προς τα πάνω και κάποιες ομάδες που στα χαρτιά δείχνουν λίγο πιο αδύναμες, αλλά δε μετρούν τα χαρτιά, μετράει το σύνολο και τι αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο».

Για τον κόουτς του Ηρακλή, Πέταρ Άλεκσιτς: «Δεν είναι σύνηθες στην Elite League να υπάρχει προπονητής που δεν είναι Έλληνας. Αυτό δεν είναι κακό όταν ψάχνεις κάτι διαφορετικό, κάτι “φρέσκο”, μια άλλου είδους φιλοσοφία ή νοοτροπία. Ο άνθρωπος αυτός έχε πάρα πολλή όρεξη για δουλειά, πάρα πολύ ωραία επαφή και επικοινωνία με τα παιδιά. Ξέρει ότι είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί γιατί είναι διαφορετικό το μπάσκετ. Έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και όρεξη, παρ’ ότι έχει πάρει τρόπαια, έχει κοουτσάρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι πρόκληση γι’ αυτόν, έχει κίνητρο σαν να είναι… 20 χρόνια νεότερος. Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα».

Για την απόκτηση του Βασίλη Βρεττού, μία μέρα αφότου υπέστη ρήξη χιαστών: «Καταρχάς, ο Βασίλης είναι πολύ άτυχος. Είναι ένα παιδί που κλήθηκε να μας βοηθήσει στη προετοιμασία και να είναι εδώ. Αυτό που έγινε είναι το αυτονόητο. Ήρθε εδώ να προσφέρει, να είναι επαγγελματίας, να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για ‘μένα. Εγώ έχω περάσει χειρουργεία, ξέρω πώς είναι και πώς σκέφτεται ο παίκτης, η ανασφάλεια και ο φόβος. Είναι πολύ σημαντικό να του δείξουμε ότι είμαστε εδώ γι’ αυτόν, ότι τον υπολογίζουμε, ότι θα κάνει το χειρουργείο και την αποκατάστασή του εδώ. Το ψυχολογικό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι όταν επανέρχεσαι από ένα χειρουργείο και να ξέρει ότι γυρνάει σε ένα περιβάλλον και δεν ψάχνεται».

Ο Ανδρέας Καλόγηρος από την πλευρά του μίλησε...

Για την απόφασή του να πάει στον Ηρακλή: «Σίγουρα πέρυσι κέρδισα πολλά στην ομάδα του Άρη, τα οποία με έκαναν καλύτερο. Φέτος, μου άρεσε πολύ όλο το πρότζεκτ που έχει ο Ηρακλής. Ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που θα έχει στόχους και αυτή είναι ο Ηρακλής. Τώρα που ανέλαβε και GM ο Ζήσης Σαρικόπουλος, μου άρεσε πολύ όλο το πρότζεκτ και γι’ αυτό αποφάσισα να πάω. Είναι μια πρόκληση για εμένα ότι πρέπει να επιστρέψει ο Ηρακλής στην Α1».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις απ’ τον Ηρακλή: «Είναι πολύ καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής, ξεκινήσαμε προετοιμασία πριν μία βδομάδα και κυλάει μια χαρά. Ανυπομονούμε όλοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για τις φιλοδοξίες του στον Ηρακλή: «Θέλω να δείξω το τι μπορώ να κάνω σε παραπάνω χώρο και χρόνο και δουλεύω καθημερινά για καινούργια πράγματα. Πιστεύω ότι ο Ηρακλής είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για εμένα».

Για τον στόχο της ομάδας: «Πρέπει να κοιτάμε βήμα-βήμα. Να αρχίσει το πρωτάθλημα, να κερδίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και στο τέλος της κανονικής περιόδου να είμαστε στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Θα δούμε πώς θα πάει, αλλά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος».

Για τον κόουτς του Ηρακλή, Πέταρ Άλεκσιτς: «Είναι ένας καινούργιος κόουτς. Βέβαια έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα εκεί που ήταν πριν. Στην προπόνηση μάς περνάει τη δική του φιλοσοφία, το πάθος του, όλα αυτά. Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά και θα δούμε πώς θα πάει».

Για το τι κρατάει απ’ την περσινή σεζόν με τον Άρη: «Κρατάω πολλά απ’ τη περσινή χρονιά. Ο κόουτς Καστρίτης μάς πίεζε όλους, γιατί ήξερε ότι μπορούμε να δώσουμε παραπάνω, ήξερε πώς να το κάνει, είχε τον δικό του τρόπο που ήταν σωστός. Αυτό φάνηκε και στο παρκέ. Απ’ τις εμφανίσεις μου, κρατάω ότι κάθε φορά που έμπαινα στο παρκέ τα έδινα όλα όσο και να έπαιζα και προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος κάθε φορά που θα μου δινόταν ευκαιρία».

Για την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς απέναντι στο Παναθηναϊκό, στη νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ: «Ήταν τρομερό συναίσθημα, δεν το πίστευα, μου πήρε λίγο καιρό για να καταλάβω τι έγινε. Ήταν τρομερό το πώς μπήκα στο παρκέ στο τέλος, βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει και έκανα κάποια μικρά πράγματα σωστά. Δεν το πίστευα. Ήταν φανταστικό συναίσθημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα