Καλαμπάκος: «Είμαστε αγνώστου ταυτότητας ακόμη, βλέπουμε… πράγματα και θαύματα φέτος»

Newsroom
Καλαμπάκος: «Είμαστε αγνώστου ταυτότητας ακόμη, βλέπουμε… πράγματα και θαύματα φέτος»

bet365

Η Δόξα Λευκάδας έκανε το 3/3 στην Elite League μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μυκόνου και ο Ντίνος Καλαμπάκος σχολίασε την πορεία των νησιωτών, τον στόχο της ομάδας του και την ανταπόκριση του κόσμου.

Η Δόξα Λευκάδας επιβλήθηκε της Μυκόνου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Elite League και ο προπονητής των νησιωτών, Ντίνος Καλαμπάκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio, μιλώντας:

Για το 3/3 νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Δεν το θεωρούσαμε εφικτό ξεκινώντας. Είχαμε ένα πρόγραμμα… παλούκι μέχρι την 6η αγωνιστική. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δε δικαιούμασταν να κερδίσουμε τον Πρωτέα, ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς».

Για το πρόσωπο που εμφάνισαν στην πρεμιέρα με τον Πρωτέα Βούλας: «Είχαμε ένα κενό γιατί εμείς νομίζαμε ότι θα περνούσαμε και τον Παπάγου, οπότε θα είχαμε άλλο ένα ματς Κυπέλλου ώστε να έχουμε τα φιλικά που θέλουμε. Δεν έγινε και το ματς με τον Ηρακλή, οπότε μείναμε 20 μέρες χωρίς φιλικό. Δεν ήμασταν έτοιμοι με τον Πρωτέα. Αυτοί ερχόντουσαν από μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Βίκο Ιωαννίνων την 1η αγωνιστική. Όλες οι καινούργιες ομάδες που ανέβηκαν παίζουν καλά».

Για τον στόχο της ομάδας του: «Είμαστε αγνώστου ταυτότητας ακόμα, όπως οι περισσότερες ομάδες. Φτιάχτηκε μια ομάδα για να μπορέσει να παίξει καλά, να κάνει μερικά πράγματα. Δε φτιάχτηκε για κάτι παραπάνω, δεν πληρώθηκαν τα πράγματα για κάτι παραπάνω. Τώρα μάς συμβαίνει αυτό, μπορεί σε 15 μέρες να συμβεί κάτι άλλο και να βρεθούμε και πάλι τούμπα. Εγώ τα έχω ζήσει αυτά και πέρυσι, όπου μέχρι τον Δεκέμβρη ήμασταν 1οι. Αρχίσαμε και λέγαμε κάποια πράγματα μεταξύ μας και κάναμε 8 σερί ήττες, είχαμε 2 μήνες να κερδίσουμε. Δεν είναι για να λες πολύ μεγάλα λόγια σε αυτό το πρωτάθλημα που κάθε αγωνιστική γίνεται χαμός. Στον στόχο της παραμονής πρέπει να σημαδεύουμε, δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς να πούμε κάτι άλλο».

 

Για το ότι έχουν δύο γκαρντ ξένους: «Είναι πολλά τα λεφτά που ζητούν οι Έλληνες παίκτες. Είχαμε φτιάξει ένα ρόστερ με έναν ξένο “4άρι”. Είχα σαν σίγουρο τον Σαχπατζίδη και άλλον έναν, με τον οποίον τελευταία στιγμή χάλασε η υπόθεση. Οι Έλληνες που ήθελα ήταν πάρα πολύ ακριβοί. Ο πρώτος στόχος, που τον “κυνηγούσε” όλη η κατηγορία, ήταν ο Δημήτρης Γερομιχαλός. Ήταν απλησίαστος για ‘μένα. Υπήρχαν 2-3 παιδιά που τα θέλαμε όλοι, αλλά δεν ήμασταν προτεραιότητα και λόγω τοποθεσίας και λόγω οικονομικών. Έτσι λοιπόν ήταν και κατ’ ανάγκη και μια φιλοσοφία ότι αν βρούμε τέσσερις κανονικούς ψηλούς θα μπορούσαμε να πάμε να πάρουμε κοντούς. Μην ξεχνάμε ότι τη στιγμή που ο δικός μας ψηλός είπε “όχι”, είχαν τελειώσει όλοι οι ψηλοί. Ευτυχώς τελευταία στιγμή βρέθηκε ο Ματαλιωτάκης».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Πέρυσι ήταν εντυπωσιακό το πόσον κόσμο είχαμε στο γήπεδο. Βέβαια, είναι και τεράστιο το γήπεδο. Το να έχουμε σε ένα γήπεδο 1.200 άτομα είναι το 20% της πόλης. Νομίζω ότι θα έρθει ο κόσμος, απλά πρέπει να πάρουν τον χρόνο προσαρμογής. Να κλείσουν τα μαγαζιά, να αρχίσουν οι δουλειές, να ηρεμήσουν κι αυτοί. Δεν έχουν λόγο να μην έρθουν».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Βλέπουμε… πράγματα και θαύματα φέτος. Βλέπουμε έναν Έσπερο Λαμίας που μπορεί να κερδίσει παντού. Η μεγάλη μου έκπληξη προς τα πάνω είναι η Νήαρ Ηστ. Τη Νήαρ Ηστ την είχαμε “βαφτίσει” όλοι ότι δε θα μπορέσει φέτος, όμως όλα τα παιχνίδια τα παλεύει. Έχει παίξει τις περισσότερες παρατάσεις. Βλέπεις μια καλοστημένη ομάδα, έναν προπονητή που έχει ηρεμία. Είναι καιρό εκεί και κάνει πράγματα, έχει μια ομάδα ετοιμοπόλεμη. Είναι κάτι ωραίο για την κατηγορία να μπαίνει ένα “φρέσκος” άνθρωπος».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζει: «Είμαστε ακόμα στην αρχή. Ο Ηρακλής δε γίνεται να μην παίξει καλά. Όποια ομάδα είναι πολύ σοβαρή, συγκεντρωμένη, θα έχει και την καλύτερη πορεία. Αυτήν τη στιγμή η ΝΕΜ, λόγω του κλαμπ, του οργανισμού, δείχνει σοβαρή, οργανωμένη, έξυπνη ομάδα. Είχε και την ατυχία που έλειπε ο κόουτς Μάνταλος για αρκετό καιρό. Είναι η πιο έξυπνη ομάδα της κατηγορίας για ‘μένα. Νομίζω και η Μύκονος θα είναι ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, δε γίνεται να μην πρωταγωνιστήσει. Απλά θα έχουν την έξτρα κούραση των ταξιδιών. Σαν ποιότητα ομάδας είναι πάρα πολύ καλή. Σίγουρα θα υπάρχει μια έκπληξη. Μέχρι το Σάββατο η ομάδα που έπαιζε πάρα πολύ καλά ήταν ο Ερμής Σχηματαρίου, αλλά έκανε μεγάλο “τσαφ”. Ο Πανερυθραίκός, που ηττήθηκε με διαφορά απ’ το Ψυχικό στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα εμφανίζεται πάρα πολύ δυνατός και ικανός. Εγώ ψηφίζω ότι η ΝΕΜ θα είναι στη δυάδα, γιατί είναι μια ομάδα συγκροτημένη, η οποία μπορεί να διαχειριστεί και τις ήττες και τις νίκες».

Για το αν υπάρχουν «άγνωστοι» παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά: «Δεν τα έχω δει όλα τα ματς γιατί ήμασταν λίγο στρυμωγμένοι με τη “διαβολοβδομάδα”. Νομίζω όλο και κάποια παιδιά θα εμφανιστούν. Εμένα μου αρέσει ο ξένος του Ψυχικού, ο Μπράιαντ. Δεν έχω ακόμα άποψη για όλα τα παιδιά και τους παίκτες, αλλά ακούγονται καλά πράγματα. Ας περάσουν 7-8 αγωνιστικές και τότε θα έχουμε πιο καλή εικόνα. Ο “καθρέπτης” είναι οι τέσσερις γραμμές».

@Photo credits: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα