Τσιμπόνα: Μία σεζόν, δύο διαφορετικοί προπονητές

Παίκτες της Τσιμπόνα από την περσινή σεζόν.

bet365

Η Τσιμπόνα θα πρωτοτυπήσει, αφού την επόμενη σεζόν θα έχει δύο διαφορετικούς προπονητές, έναν για το εσωτερικό και έναν για το εξωτερικό.

Η ιστορική ομάδα της Τσιμπόνα απέφυγε τη διάλυση, για άλλη μία σεζόν, την τελευταία στιγμή. Με ένα ξένο επενδυτικό γκρουπ να δίνει τη λύση, την τελευταία στιγμή, προσφέροντας τις 600.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλλει στην κροατική ομοσπονδία.

Ωστόσο, η αποπληρωμή της οφειλής δεν ήρθε χωρίς...αστερίσκους. Οι επενδυτές απαίτησαν την πρόσληψη του 44χρονου Κρις Τόμας στη θέση του προπονητή.

Μάλιστα, η «απαίτηση» ήταν τόσο ευγενική, όπου η εταιρία θα πλήρωνε το μισθό του από την τσέπη της! Ωστόσο, ο Τόμας δεν έχει δικαίωμα να καθοδηγήσει την ομάδα εντός των συνόρων, αφού υπάρχει ένας όρος που αναφέρει πως ένας ξένος προπονητής μπορεί να δουλέψει στην Κροατία μόνο αν έχει κερδίσει ένα τρόπαιο στην καριέρα του.

Κάπως έτσι, ο Τόμας θα είναι πρώτος προπονητής στην Αδριατική Λίγκα και ο Μπάρισα Κράσιτς θα αναλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα Κροατίας!

Ο Τόμας έχει υπάρξει βοηθός προπονητή στην Εθνική Σλοβενίας, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί και στη Σλοβενία, το Πουέρτο Ρίκο και τη Μαλαισία.

@Photo credits: AdmiralBet ABA League, Filip Bundovic

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα