Σφαιρόπουλος προς οπαδούς Ερυθρού Αστέρα: «Με το να κλαίτε δεν καταφέρνετε τίποτα!»

Σφαιρόπουλος προς οπαδούς Ερυθρού Αστέρα: «Με το να κλαίτε δεν καταφέρνετε τίποτα!»

Γιάννης Σφαιρόπουλος

bet365

Ο Ερυθρός Αστέρας μετά την ήττα του στην πρεμιέρα της ABA λίγκα από την Dubai BC, συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Αδριατική λίγκα και ο προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος απευθύνθηκε με «καυστικό» τρόπο στους οπαδούς της ομάδας του.

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε άνετα της Μόρναρ στη δεύτερη αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκα με σκορ 91-72, κάνοντας την παρθενική του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα-σοκ από την ομάδα του Ντουμπάι.

Μετά το παιχνίδι με την Μόρναρ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απευθύνθηκε στους φιλάθλους της ομάδας, συνιστώντας τους ψυχραιμία, λέγοντας τους χαρακτηριστικά... να μην κλαίνε.

Οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

«Πρώτο παιχνίδι της σεζόν εντός έδρας, ξεκινήσαμε καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε την ίδια άμυνα, τους επιτρέψαμε να μας βάλουν 27 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο επιθετικοί, παίξαμε όπως θέλαμε, επιτρέψαμε συνολικά 31 πόντους σε 20 λεπτά. Με καλή συνεργασία και καλές επιλογές κερδίσαμε με διψήφια διαφορά. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το παιχνίδι μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Η ομάδα έκανε πολλές αλλαγές στο αγωνιστικό επιτελείο, θέλει χρόνο, δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο. Δουλεύουμε σκληρά και σύντομα θα παίξουμε πολύ καλύτερα. Θα διαφωνήσω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Ξεκινήσαμε καλά και επιθετικά το ματς. Χαλαρώσαμε λίγο μετά τη διαφορά που αποκτήσαμε. Τότε η άμυνά μας ήταν λιγότερο επιθετική και λιγότερο αποτελεσματική. Τους επιτρέψαμε ένα εύκολο διαστημα και εκείνη τη στιγμή, ίσως έχετε δίκιο, να μην παίξαμε καλά. Για εκείνο το μικρό κομμάτι του παιχνιδιού, δεν μπορώ να πω για υποτίμηση, αλλά δεν ήταν καλή η άμυνα μας. Στο πρώτο δεκάλεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Τους κάναμε να υποπέσουν σε λάθη, έχασαν μπάλες, πετύχαμε εύκολους πόντους. Έτοιμοι ή όχι, μας περιμένει ο πρώτος αγώνας στην Euroleague. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να πάμε εκεί με πλήρη δύναμη. Δουλεύουμε για όλους τους αγώνες σε αδριατική λίγκα και Euroleague. Πιστεύω στον τρόπο δουλειάς μας, πιστεύω στους νέους παίκτες και όλα θα πάνε καλύτερα. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά, αλλά θα παίξουμε ακόμα καλύτερα. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν ήταν καταστροφή που χάσαμε. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, δεν τα καταφέραμε, δεν είναι καταστροφή. Πάμε σταδιακά. Παίξαμε καλά, ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Η καλύτερη φόρμα μας θα προκύψει τις επόμενες εβδομάδες. Οπαδοί σταματήστε να κλαίτε. Όσες φορές κλαίγατε δεν καταφέρατε τίποτα. Υποστηρίξτε την ομάδα και σταματήστε να κλαίτε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα