Γκέιμπριελ: «Να φορέσω το μετάλλιο του νικητή!»

Γκέιμπριελ: «Να φορέσω το μετάλλιο του νικητή!»

Γιώργος Κούβαρης
Γκέιμπριελ: «Να φορέσω το μετάλλιο του νικητή!»

bet365

Ο Κένι Γκέιμπριελ έχει... ανάψει για τα καλά τις μηχανές του και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τον μεγάλο τελικό όπου ονειρεύεται την κατάκτηση του κυπέλλου.

Μπορεί να ξεκίνησε λίγο νωθρά στον Παναθηναϊκό, αλλά όσο περνάει ο καιρός δείχνει να πατάει καλύτερα στα πόδια του, να ανεβάζει στροφές και να αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους «πράσινους» στη θέση που άφησε «κενή» ο Τζέιμς Γκιστ ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο λόγος -φυσικά- για τον Κένι Γκέιμπριελ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Δόξα Λευκάδας, προσθέτοντας μία ακόμα καλή εμφάνιση τις τελευταίες εβδομάδες: «Προσπαθώ να είμαι έτοιμος για κάθε περίσταση. Να κάνω αυτό που θα μου ζητήσει η ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να φέρω ενέργεια και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, σε οτιδήποτε κι αν έχουν ανάγκη. Ομως το θέμα είναι να το ευχαριστιόμαστε κιόλας. Ναι, μπορεί να είναι η δουλειά μας, αλλά στην τελική θέλεις να χαρείς το μπάσκετ» ήταν εξήγηση που έδωσε όσον αφορά την αγωνιστική του βελτίωση.

Φυσικά όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου για τον οποίο είπε αρχικά ότι «πρέπει να παίξουμε πολύ επιθετικά όπως ακριβώς στο τελευταίο μας παιχνίδι με την Δόξα. Μπορεί να προετοιμαζόμαστε τις τελευταίες μέρες για τον τελικό, αλλά και σε αυτό το ματς μείναμε συγκεντρωμένοι και φτάσαμε στη νίκη».

Για τον Γκέιμπριελ αυτό είναι και το κλειδί της νίκης: «Θα είναι ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Μπορεί να έχουμε και εμείς την βοήθεια του κόσμου μας, αλλά ουσιαστικά θα παίξουμε στην έδρα τους. Γι αυτό λοιπόν αν μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, στο τέλος θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα κερδίσουμε».

 

Ενώ για τους δικούς του στόχους; «Φυσικά και ονειρεύομαι το κύπελλο. Ολοι μας το θέλουμε και θα τα καταφέρουμε, αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Και στο τέλος θέλω να έχω γύρω από το λαιμό μου το μετάλλιο του νικητή». Παρόλα αυτά δεν έχρισε κάποια ομάδα φαβορί: «Δεν θέλω να δίνω πιθανότητες νίκης. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να είμαι καλά προετοιμασμένος και να κάνω ό,τι μπορώ και εγώ από τη πλευρά μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει.

Όσο για τη παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων; «Σίγουρα θα είναι πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον με τους φιλάθλους των δύο ομάδων, αλλά αυτό που έχω να πω εγώ στους φίλους του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη. Εντάξει είναι ωραίο να υπάρχει η αντιπαλότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πόλεμος».

Και κατέληξε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, δεν πρόκειται να επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία της ομάδας: «Είτε πάρουμε το κύπελλο, είτε το χάσουμε, δεν πρόκειται να μας επηρεάσει για τη συνέχεια. Αυτό είναι ένα ματς. Εμείς από την επόμενη, κιόλας, μέρα θα πρέπει να στρέψουμε τη προσοχή μας στο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Η σεζόν είναι μεγάλη...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα