Μήτογλου: «Επέλεξα μπάσκετ και ο πατέρας μου έπαθε... ταράκουλο»

Γιώργος Κούβαρης
Μήτογλου: «Επέλεξα μπάσκετ και ο πατέρας μου έπαθε... ταράκουλο»

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου μίλησε στο gazzetta.gr για τη... στεναχώρια που προκάλεσε στον πατέρα του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, την παρουσία του στο κολέγιο του Ουέικ Φόρεστ όπως επίσης για τα μελλοντικά του σχέδια και την Εθνική ομάδα.

Τα παιδιά στην εφηβεία και τα οποία ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό και δη με το μπάσκετ, ζουν με ένα μεγάλο όνειρο. Να περάσουν στο επαγγελματικό επίπεδο, να καθιερωθούν και να κάνουν την καριέρα που ονειρεύονται.

Έτσι ακριβώς και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου. Το ψιλόλιγνο πιτσιρίκι από τη Θεσσαλονίκη, έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία «Αστέρια» του Θοδωρή Ροδόπουλου, πριν πάρει μεταγραφή στον Άρη το καλοκαίρι του 2013. Με τους «κίτρινους» αγωνίστηκε σε όλα και όλα 3 ματς (σ.σ. μάλιστα το ένα ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού) και αφότου έκλεισε τα 18 του χρόνια, αποφάσισε να διασχίσει τον Ατλαντικό προκειμένου να συνδυάσει το μπάσκετ με τις σπουδές!

Ο Κώστας Μήτογλου συστήθηκε ακόμα καλύτερα στο ελληνικό κοινό με την παρουσία του στις μικρές Εθνικές, έχοντας πάρει μέρος σε όλα τα κλιμάκια. Στην Παίδων, στην Εφήβων, αλλά και στη Νέων-Ανδρών. Πλέον του έχει... απομείνει μόνο η Εθνική Ανδρών, με τον ίδιο να περιμένει με αγωνία τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνό του για τη κλήση του στην «επίσημη αγαπημένη».

Η ΑΕΚ είναι αήττητη για 13 ματς σερί και ο ΠΑΟ προέρχεται από νίκη επί του Ολυμπιακού! Τι θα συμβεί στο μεταξύ τους ματς;

Έχοντας καταθέσει για λογαριασμό του gazzetta.gr τις απόψεις του για το φετινό Final 4 του NCAA, ο 21χρονος (σε τρεις μήνες) Μήτογλου μίλησε και για τον ίδιο. Αποκορύφωμα; Το... σοκ που έπαθε ο πατέρας του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της Δόξας Δράμας, Δημήτρης Μήτογλου:

«Είχα πάρει την απόφαση να παίξω μπάσκετ από μικρός. Ουσιαστικά ήταν μια απόφαση της βραδιάς. Και όταν αποφασίζω κάτι, αυτό είναι! Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου ήθελε να παίξω ποδόσφαιρο. Ήθελε να με κάνει λόγω του ύψους μου ή τερματοφύλακα ή αμυντικό. Ομως το ύψος παραήταν μεγάλο αν και για κάποιο διάστημα έπαιζα ποδόσφαιρο. Οταν πήγα 12 ετών πήρα την οριστική μου απόφαση και είπα στον πατέρα μου ότι αυτό ότι το άθλημα δεν ήταν για μενα. Αυτό ήταν! Έπαθε... ταράκουλο μόλις του είπα!»

«Εδώ ο Ντάνκαν και ο Πολ είναι legends!»

Από τη σεζόν 2014-15 ο «Ντίνος» (όπως είναι το παρατσούκλι του) αγωνίζεται στο NCAA με τους «Demon Deacons» του Ουέικ Φόρεστ στο NCAA: «Πρόκειται για ένα ιστορικό κολέγιο, τόσο όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, αλλά πολύ περισσότερο όσον αφορά το ακαδημαϊκό. Άλλωστε έχουν περάσει από εδώ τεράστιοι παίκτες όπως ο Ντάνκαν, ο Πολ, ο Μπογκς και πολλοί ακόμα. Είναι μεγάλη τιμή να ξέρεις ότι έχουν αγωνιστεί εδώ οι συγκεκριμένοι παίκτες. Βέβαια δεν μένουμε σε αυτό αλλά στους στόχους που θέτουμε ως ομάδα και δεν πρόκειται να κοιτάξω ποιοι ήταν. Πραγματικά το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο, αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα κάνω τη δουλειά μου και μόνο».

Μεταφέροντας την εικόνα μέσα από το πανεπιστήμιο στο Ουίνστον Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας είπε ότι «οι συγκεκριμένοι παίκτες λατρεύονται και μνημονεύονται ακόμα. Όταν παίζουμε αγώνες παίζονται βίντεο με highlights τους, συνεντεύξεις και ένα σωρό πράγματα. Εδώ είναι legends. Βλέπεις και τις φανέλες τους κρεμασμένες και σε σε γενικές γραμμές δεν ξεχνιούνται εδώ. Μάλιστα είχαν έρθει πέρυσι και είχαμε παίξει και αντίπαλοι! Χάσαμε!»

«Θα πάρω την ομάδα στις πλάτες μου»

Σε ερώτηση για τον ίδιο και κατά πόσο αλλαγμένος είναι σε σχέση με το Παγκόσμιο του 2015 στην Κρήτη, είπε ότι «έχω βελτιώσει αρκετά πράγματα σε σχέση με τότε, αλλά σίγουρα η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ». Ο Μήτογλου ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το μέλλον του, λέγοντας ότι «θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο κολέγιο. Φυσικά θα είμαι εδώ και του χρόνου ώστε να πάρω το πτυχίο μου στην ψυχολογία. Όσον αφορά το μπάσκετ, σίγουρα θα έχω πολύ πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως επίσης και ηγετικό. Πρέπει την επόμενη σεζόν να πάρω την ομάδα στις πλάτες μου και δουλεύω σκληρά γι' αυτό».

Αφού μας είπε ότι το «Ντίνος» του κόλλησαν οι γονείς του και πολύ περισσότερο η μητέρα του που τον φωνάζει έτσι, στάθηκε στο ενδεχόμενο να περάσει από τη διαδικασία του draft: «Δεν θέλω να σκέφτομαι ακόμα τέτοια πράγματα. Βήμα-βήμα και σιγά-σιγά θα γίνουν οι όποιες κινήσεις. Υπάρχει ακόμα πολύ χρόνος ώστε να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον εαυτό μου», και δεν έκρυψε την πιθανότητα να αγωνιστεί στην Ευρώπη: «Ναι, φυσικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Είναι μέσα στις σκέψεις». Σε ερώτηση για αν τον έχουν πλησιάσει ήδη ομάδες από την Ελλάδα και δη οι «αιώνιοι», ο 21χρονος φόργουορντ, αρκέστηκε να πει: «Κάποια από όσα λέγονται ή γράφονται ισχύουν, κάποια άλλα όχι. Είπαμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να συζητάμε. Έχουμε χρόνο μπροστά μας...»

«Όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Ανδρών»

Ο Μήτογλου μίλησε και για την Εθνική ομάδα εν όψει του Ευρωμπάσκετ και θεωρεί ότι είναι πανέτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί: «Εχω δουλέψει πολύ και ο μεγάλος μου στόχος είναι αυτός. Να βρεθώ στην Εθνική και να προσφέρω ό,τι μπορώ. Το μεγάλο μου όνειρο. Να μπω και να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω. Είμαι έτοιμος». Επιπλέον συμπλήρωσε στο θέμα της Εθνικής ότι «η γενιά μας έχει ταλέντο και όλο το μέλλον είναι μπροστά της. Είναι τιμή για τον καθένα να παίζει στην Εθνική.»

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; «Πραγματικά έχουμε μείνει άναυδοι. Δεν ξέρουμε τι να πούμε. Είναι απίστευτος. Κάνει τρομερά πράγματα και κάθε μέρα αποδεικνύει πόσο ιδιαίτερος παίκτης είναι. Στην Αμερική το όνομά του ακούγεται συνέχεια, ενώ είναι και παντού. Οποιο κανάλι και αν βάλεις, τον βλέπεις αμέσως μπροστά σου. Κάνε την Ελλάδα περήφανη και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα