Αλβέρτης: «Δεν βάζω "τίτλο" στην χρονιά, γιατί... τον πήρε ο Παναθηναϊκός»!

Αλβέρτης: «Δεν βάζω "τίτλο" στην χρονιά, γιατί... τον πήρε ο Παναθηναϊκός»!
Ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού», που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα με όλες τις πιθανές και... απίθανες ιδιότητες, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, μίλησε στο gazzetta.gr για τoν 36o τίτλο (όσα και τα πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού) που πανηγύρισε ως μέλος των «πρασίνων».

Η ζωή του όλη ο... Παναθηναϊκός!

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης βρίσκεται 27 χρόνια στον «πράσινο» σύλλογο, εκ των οποίων τα 19 τον υπηρέτησε ως παίκτης.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Νορβηγία – Σουηδία, αν ο Ντουρμάζ σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στο ματς (21+).

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο διευθυντής των ακαδημιών του «τριφυλλιού» πλέον, δέχθηκε το καλύτερο δώρο από τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ: το 36ο πρωτάθλημα Ελλάδος, το οποίο η ομάδα κατέκτησε μέσα στο ΣΕΦ.

'Οπως το 1999, όταν ως παίκτης της ομάδας, ο "Φράγκι" πανηγύρισε τον πρώτο και ιστορικό τίτλο μέσα στην τότε πανίσχυρη και απόρθητη έδρα του «αιώνιου αντιπάλου».

Αποτέλεσμα αυτού, ο Αλβέρτης να καταγράψει ένα... πρωτότυπο ρεκόρ, καθώς έχει πανηγυρίσει τον εν λόγω τίτλο με όλες τις πιθανές και... απίθανες ιδιότητες: παίκτης, αρχηγός, προπονητής, τιμ μάνατζερ και αισίως διευθυντής ακαδημιών!

Μάλιστα, ο 43χρονος πλέον «Φράγκι», ήταν ο τελευταίος προπονητής (υπηρεσιακός) που καθόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο τελευταίο εγχώριο πρωτάθλημα που πανηγύρισε ο σύλλογος το 2014.

Η «σημαία» των «πρασίνων», που έχει απολαύσει συνολικά 24 τρόπαια (11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 5 Euroleague) από το 1990-2009 ως παίκτης κι άλλα 12 με τις υπόλοιπες ιδιότητές του (5 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 1 Euroleague) μίλησε στο gazzetta.gr εν μέσω των πανηγυρισμών του 36ου πρωταθλήματος.

Αρχικά, ο Αλβέρτης αναφέρθηκε στο πως κατάφερε η ομάδα να δεθεί, μετά από τις δυσκολίες που πέρασε το τελευταίο διάστημα: «Δέθηκε η ομάδα, γιατί αποτελείται από άτομα τα οποία παίζουν για τους εαυτούς τους και την ομάδα και αποτελούν ένα σπουδαίο σύνολο. Όλοι έκαναν τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο που είχε απομείνει, δηλαδή να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια σε όλους: στον προπονητή, στην διοίκηση και στους παίκτες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό ήταν "ένα" κι έφτασαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή!».

Για το αν περίμενε πως ο Παναθηναϊκός θα κατακτούσε το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, όπως πριν από 20 χρόνια, ανήμερα, μάλιστα, και των γενεθλίων του, υποστήριξε: «Τυχαίο γεγονός ότι συνέπεσαν και τα γενέθλιά μου. Αλλά φυσικά και το περίμενα, γιατί βλέπω και γνωρίζω την ομάδα, την ζω καθημερινά κι ήμουν σίγουρος πως σε κάποιο από τα εκτός έδρας παιχνίδια θα παίζαμε πολύ καλά και θα γυρίζαμε το αβαντάζ. Πίστευα ότι είτε στο ΟΑΚΑ είτε εδώ, θα το πέρναμε!».

Για το αν αποκαταστάθηκε η «αδικία» στο πρόσωπο του Παναθηναϊκού, μετά από αυτή την κατάκτηση και τον τρόπο που αυτή ήρθε, τόνισε: «Εντός του αγωνιστικού χώρου δεν υπάρχουν αδικίες. Ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει, διορθώνοντας μερικά πραγματάκια. Η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή στο Game 5, τα παιδιά, όσοι ήταν και στον πάγκο και στο παρκέ, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένα και είχαν ψυχή. Το ήθελαν πάρα πολύ. Διορθώσαμε κάποια τεχνικά θεματάκια και φτάσαμε σε αυτή την νίκη».

Για το τι τίτλο θα έβαζε σε αυτή την χρονιά, με την ολοκλήρωσή της, είπε: «Δεν ξέρω... Τον τίτλο τον πήρε ο Παναθηναϊκός και συγχαρητήρια σε όλους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα