Η παρουσίαση των αντιπάλων της ΑΕΚ (vids)

Η παρουσίαση των αντιπάλων της ΑΕΚ (vids)

Η παρουσίαση των αντιπάλων της ΑΕΚ (vids)

bet365

H AEK θα βρει στον δρόμο της τις πρωταθλήτριες Ιταλίας (Βενέτσια) και Σλοβενίας (Ολίμπια), την περσινή φιναλίστ του Champions League, Μπάνβιτ, τη γαλλική Στρασμπούρ ενώ θα παίξει ξανά με την Μπαϊρόιτ όπως το 1989!

Η «Ένωση» θα συμμετάσχει στο Champions League της FIBA για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και κληρώθηκε στον Γ' όμιλο της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τις Βενέτσια, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μπαϊρόιτ, Μπάνβιτ και Στρασμπούρ μαζί με δυο ομάδες που θα προκύψουν από τους προκριματικούς γύρους.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αντιπάλους της ΑΕΚ στην προσπάθεια της «Ένωσης» για διάκριση στη διοργάνωση.

Βενέτσια: Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στη Serie A, αποκλείοντας διαδοχικά τις Πιστόια, Αβελίνο στα playoffs και κατακτώντας τον τίτλο με 4-2 νίκες στη σειρά των τελικών με την Τρέντο. Η Βενέτσια ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τον Μάικ Μπράμο για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο 30άχρονος ομογενής φόργουορντ είχε πέρσι 9.2 πόντους στη Serie A και 8 πόντους, 3.6 ριμπάουντ στο Champions League, εκεί όπου η ιταλική ομάδα έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τενερίφη.

Ολίμπια Λιουμπλιάνα: Οι Σλοβένοι τερμάτισαν στην 11η θέση της βαθμολογίας μεταξύ 14 ομάδων στην Αδριατική Λίγκα με ρεκόρ 10-16 ενώ κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην εθνική λίγκα με ρεκόρ 3-1 κόντρα στη Ρογκάσκα. Η Ολίμπια θα πορευτεί τη νέα σεζόν χωρίς τον MVP της, Νίκολα Γιάνκοβιτς ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπεσίκτας ενώ ενισχύθηκε με την προσθήκη του Τζόρνταν Μόργκαν. Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε πέρσι στην Κύμη όπου είχε 11.6 πόντους και 8 ριμπάουντ όμως αποχώρησε όταν έσπασε το χέρι του σε καυγά σε νυχτερινό κέντρο.

Μπαϊρόιτ: Η γερμανική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη regular season της Bundesliga στην τέταρτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 22-10, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Ουλμ (30-2) και τις Μπάμπεργκ (29-3), Μπάγερν (28-4). Παρ' όλα αυτά, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs άπό την μετέπειτα φιναλίστ Όλντενμπουργκ με 3-1 νίκες. Πέρσι δεν συμμετείχε στο Champions League (σ.σ. οι εκπρόσωποι της Γερμανίας ήταν οι Σκάϊλαϊνερς, Όλντενμπουργκ, Λούντβιγκσμπουργκ) ενώ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1989!

Μπάνβιτ: Η Μπάνβιτ αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στο Basketball Champions League. Πέρσι έφτασε ως τον τελικό του Final 4 όπου ηττήθηκε με 63-59 από την Τενερίφη, έχοντας στο ρόστερ της τον MVP της διοργάνωσης, Τζόρνταν Θίοντορ ο οποίος αποχωρεί από την Τουρκία με πιθανότερο προορισμό το Μιλάνο. Η Μπάνβιτ είχε ρεκόρ 21-9 στη regular season στο τουρκικό πρωτάθλημα τερματίζοντας στην πέμπτη θέση ενώ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Νταρουσάφακα με 2-0 νίκες. Πρόσφατα οι Τούρκοι ανανέωσαν το συμβόλαιο του Ντάμιαν Κούλιγκ για άλλον ένα χρόνο.

Στρασμπούρ: Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ έφτασε ως τους τελικούς της γαλλικής Pro A όπου έχασε τον τίτλο στο Game 5 της σειράς με τη Σαλόν. Τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης στη γαλλική λίγκα με ρεκόρ 23-11 κι εν συνεχεία απέκλεισε της Ορτέζ και Βιλερμπάν για να φτάσει στους τελικούς. Στη Στρασμπούρ αγωνιζόταν ο 18άχρονος πόιντ γκαρντ Φρανκ Ντιλίκινα, ο οποίος έγινε πικ στο Νο.8 του Draft από τους Νιου Γιορκ Νικς. Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Βενσάν Κολέ ενώ στο ρόστερ της δεσπόζει ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, Ματ Χάουαρντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα