Η παρουσίαση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (vids)

Η παρουσίαση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (vids)

Η παρουσίαση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του την πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν, τη Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα, την κάτοχο του Champions League Τενερίφη, τη φιναλίστ της LKL Νεπτούνας και τη λετονική Βέντσπιλς.

Ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στο Basketball Champions League έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Ηλία Παπαθεοδώρου και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αντιπάλους των «ασπρόμαυρων» στον Β' όμιλο του τουρνουά.

Γκαζιαντέπ: Ο Στέφανος Δέδας οδήγησε την Γκαζιαντέπ στα playoffs της τουρκικής λίγκας όπου αποκλείστηκε από την Μπεσίκτας ενώ η ομάδα του θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ. πέρσι έπαιξε στο FIBA Europe Cup) αφού δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League. Η Γκαζιαντέπ τερμάτισε στην 7η θέση της κατάταξης στην Τουρκία με ρεκόρ 16-14 υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του άλλοτε φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Χέισλιπ (27χρ., 2μ.08) και του Αμερικανού γκαρντ Μάρκους Ντένμον.

Σαλόν: Η Σαλόν παρατάχθηκε με μειονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών της γαλλικής Pro A με τη Στρασμούρ όμως κατέκτησε τον τίτλο με 3-2 νίκες. Τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας στη regular season με ρεκόρ 27-4 πίσω από τη Μονακό (30-4) ενώ στέφθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2012. Παρεμπιπτόντως, ο 26άχρονος γκαρντ (1μ.88) Ζερεμί Ενζελιέ αναδείχτηκε MVP των τελικών στην Pro A και ο 25άχρονος σέντερ (2μ.18) Μουσταφά Φολ κέρδισε τον τίτλο του Αμυντικού της Χρονιάς.

Τενερίφη: Η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη ήταν η μόνη ομάδα που εκπροσώπησε την Ισπανία στην περσινή διοργάνωση κι εν τέλει έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Final 4 που διεξήχθη στην έδρα της. Οι νησιώτες άλλαξαν προπονητή αφού ο Νέναντ Μάρκοβιτς αντικατέστησε τον Τσους Βιντορέτα, ο οποίος ανέλαβε την πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια ενώ ανανέωσαν τα συμβόλαια των Τιμ Αμπρομάιτις και Ντέιβιν Ουάιτ. Η Τενερίφη αποκλείστηκε στα προημιτελικά των ισπανικών playoffs με 2-1 νίκες από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Νεπτούνας: Οι Λιθουανοί συμμετείχαν στην EuroLeague τη σεζόν 2014-15 όπου, μεταξύ άλλων, αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό ενώ τα τελευταία δυο χρόνια συμμετέχουν στο Basketball Champions League της FIBA. Η Νεπτούνας θα πορευτεί τη νέα σεζόν χωρίς τους δυο Αμερικανούς της, Κρις Λόφτον και Ντάνιελ Γιούιν ενώ απέκτησε τον 27άχρονο φόργουορντ-σέντερ (2μ.07) Εντγκάρας Ζελιόνις από τη Βέντσπιλς. Στη λιθουανική λίγκα τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 21-15 ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ζαλγκίρις με 3-1 νίκες.

Βέντσπιλς: Η Βέντσπιλς τερμάτισε, μεν, στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη Λετονία με ρεκόρ 27-5 όμως έχασε το πρωτάθλημα με sweep στη σειρά των τελικών με τη Ρίγα! Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα ενώ τη φανέλα της έχουν φορέσει παίκτες όπως ο Νταϊρίς Μπέρτανς, ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Γιάνις Μπλουμς, ο Γιάνις Τίμα και οι Έλληνες Γιώργος Τσιάκος, Νίκος Γκίκας! Πέρσι αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, με τον «Δικέφαλο» να πανηγυρίζει τη νίκη με 54-84 στη Λετονία και 85-81 στην PAOK Sports Arena.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα