«Ίσως ο καλύτερος νέος παίκτης»

Gazzetta team
«Ίσως ο καλύτερος νέος παίκτης»
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν ο πρώτος coach του Δημήτρη Αγραβάνη στον Πανιώνιο και μιλάει για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα του νεαρού που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για τον νεαρό φόργουορντ στον «Γαύρο»:

«Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της φουρνιάς του. Για μένα το μεγαλύτερο. Μπορεί να ακούγεται κάπως κλισέ γιατί το λέμε για πολλούς, αλλά λίγοι μπορούν εντέλει και αντεπεξέρχονται σε τέτοιο επίπεδο. Ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα, αλλά και για την μπασκετική του αξία. Ίσως είναι ο καλύτερος νέος παίκτης. Το παιδί δεν στέκεται στα λόγια και την εικόνα που υπάρχει. Τόσο πρόπερσι στο Μαρούσι που δεν τα πήγαινε καλά η ομάδα όσο και πέρυσι στον Πανιώνιο είτε καλούνταν να παίξει 1 λεπτό είτε για 40 έδινε τα πάντα, σκιζόταν για την ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα τεχνικού.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Δημήτρη Αγραβάνη, είπε: Είναι ένα σύγχρονο “τεσσάρι” με καλό μακρινό σουτ που είναι το δυνατό του στοιχείο. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον αντίπαλο να βγει να μαρκάρει έναν παίκτη 2,08μ. Παίζει καλά και μέσα στη ρακέτα, έχει καλές κινήσεις, ενώ συνδυάζει το πάθος του και τη δύναμη που βγάζει με το μυαλωμένο παιχνίδι. Δέχεται με ευκολία τις πληροφορίες που του δίνουν οι προπονητές και τις εφαρμόζει μέσα στο παρκέ. Έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης».

Για τα μειονεκτήματα και τα όσα χρειάζεται να δουλέψει ο νεαρός φόργουορντ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπογράμμισε: «Έχει γερά και γρήγορα πόδια, ωστόσο, θα πρέπει να δυναμώσει το πάνω μέρος του σώματός του ώστε να αντέχει με τους πιο δυνατούς αντιπάλους, καθώς στο παιχνίδι του παίζει με δύναμη. Αυτό στο κομμάτι της ενδυνάμωσης. Στο τεχνικό κομμάτι θέλει βελτίωση με την μπάλα κάτω, στην κίνηση για το καλάθι».

Για το ειδικό βάρος του να αγωνίζεται στο Ολυμπιακό, είπε: «Αυτά τα παιδιά πρέπει πρώτα να ξεκινάνε από μια ενδιάμεση ομάδα για το να πας στον πρωταθλητή Ευρώπης θέλει ειδικό βάρος, να αντεπεξέλθεις στην πίεση. Ο Δημήτρης είναι σκληρός σαν χαρακτήρας και αντέχει. Χρειάζεται υπομονή, ωστόσο, η οικογένεια του, που την έχω γνωρίσει, είναι σοβαρή, στέκονται δίπλα στο παιδί πραγματικά, όχι σαν μάνατζερ, τον κατευθύνουν σωστά. Όπως τον ξέρω εγώ, είμαι σίγουρος ότι η ψυχολογία του αυτή τη στιγμή θα βρίσκεται στον ουρανό. Ξέρω ότι το ήθελε πολύ. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, και αυτό το υπογράφω με ό,τι θέλετε, θα κερδίσει τους προπονητές με τη συμπεριφορά του. Θα ξεκινήσει σε υποδεέστερη θέση, ωστόσο, θα σκιστεί και θα κάνει τα πάντα, σε ό,τι του ζητηθεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα