Συνέντευξη Τύπου των Αρβανίτη και Γκάλη

Συνέντευξη Τύπου των Αρβανίτη και Γκάλη

Φάνης Παναγιώτου
Συνέντευξη Τύπου των Αρβανίτη και Γκάλη

bet365

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και ο Νίκος Γκάλης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τον Nick Galis Cup και απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο ώστε να έρθει στο Αλεξάνδρειο.

Αρχικά, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης: «Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα. Για εμάς ανοίγει μια νέα μπασκετική σεζόν, έχοντας κοντά μας τον Νίκο Γκάλη. Ξέρετε πολύ καλά πως όταν αναλάβαμε ήρθαμε σε επαφή μαζί του, να του ζητήσουμε να τον τιμήσουμε, σε μια μεγάλη εκδήλωση πυο έγινε πέρυσι και μίλησε όλος ο κόσμος. Μια εκδήλωση αντάξια του μεγαλείου του Άρη. Έίχαμε θέσει και άλλα ζητήματα, όπως αυτό που θα ανακοινώσουμε. Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Κανένας άλλος σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ανάλγγο τουρνουά με τόσο μεγάλες ομάδες. Ένα τουρνουά που είναι μεγάλο event και ο λαός της Μακεδονίας έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά και να δείξει την αγάπη του στον Άρη και τον Νίκο. Θεωρώ πως ο κόσμος θα το κάνει, θα έρθει κοντά μας κάτι το οποίο φαίνεται από την πώληση των εισιτηρίων αλλά και των διαρκείας και θα είναι ευκαιρία να δει ο κόσμος τον νέο Άρη, που θα είναι με παίκτες που θέλαμε και προπονητή ο οποίος βρίσκεται στην Εθνική.

Είναι η δεύτερη εκδήλωση που κάνουμε στα πλαίσια των 100 χρόνων. Η μία ήταν κοινωνικού χαρακτήρα, η επόμενη είναι αυτή και μετά έχουμε το θέμα του Μουσείου, κάτι το οποίο δούλεψε ο κύριος Ράσογλου. Το τουρνουά θέλουμε να το κάνουμε κάθε χρόνο και να τιμήσουμε τον Άρη και τον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος μας έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα. Τα 3.000 διαρκείας. Ο κόσμος μπορεί να κάνει αυτό το ρεκόρ. Έχουμε ξεπεράσει τα 800 διαρκεάις, χωρίς να πάρουν οι σύνδεσμοι. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Τις επόμενες μέρες θα βάλουμε αντίστροφη μέτρηση μέχρι τον στόχο των 3.000. Είναι ένα στοίχημα που ο κόσμος μπορεί να το κερδίσει και μπορεί να το ξεπεράσει, ακόμα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει θεσμός το «Nick Galis Cup» απάντησε: «Αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχει προοπτική να γίνεται κάθε χρόνο. Το είχαμε πει και στον Νίκο και θέλαμε να το υλοποιήσουμε. Είναι ένα καλό τουρνουά το οποίο μας βοηθάει και αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά. Προσπαθούμε να το κάνουμε κάθε χρόνο».

Εν συνεχεία, τόνισε: «Αρχικά, και μόνο το γεγονός πως ο Γκάλης είναι κοντά μας ήταν μεγάλο θέμα. Η παρουσία του Νίκου βοηθάει στα ζητήματα του μπάσκετ. Με την υπόθεση της FIBA είχαμε τελειώσει με πολλά θέματα, αλλά η παρουσία του Νίκου βοηθάει σε όλα τα θέματα. Αυτό δείχνει πόσο αγαπάει και πόσο θέλει να βοηθήσει την ομάδα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Αυτό θέλει υπομονή και σιγά σιγά να βγει«

Για το αν υπάρχουν κι άλλες ιδέες γύρω από τον Νίκο Γκάλη είπε: «Ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές. Σιγά σιγά υλοποιούνται. Πριν από μερικούς μήνες η ΚΑΕ Άρης πήρε το σήμα της πίσω, μιας και δεν χειριζόμασταν εμείς το σήμα. Έτσι, έχουμε πράγματα να κάνουμε και στο εμπορικό κομμάτι. Η μπουτίκ πλέον ανήκει στην ΚΑΕ Άρης. Έχουμε στο μυαλό μας πολλά πράγματα με τον Νίκο Γκάλη, αλλά σιγά σιγά όλα».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Εμείς δύο χρόνια τώρα παλεύουμε με πολύ δύσκολες συνθήκες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και παλεύουμε. Εννοείται πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιπ συνεπής. Τα πάμε καλά και πρέπει να είναι συμμέτοχος ο κόσμος. Ο Άρης έχει διοίκηση πρωτοδικείο και ο κόσμος του Άρη πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης. Βλέποντας ο κόσμος τα βήματα που κάνουμε έρχεται πιο κοντά και θέλουμε να έρθει ο κόσμος να στηρίξει. Σίγουρα αισθανόμαστε χαρούμενοι γιατί φτιάχνουμε μαι ομάδα χωρίς περιορισμούς, όμως είδατε πως και τις 2 χρονιές η ομάδα πήγε καλά και πάλεψε πολύ. Έδωσε τη μάχη της, πέτυχε και έχασε κάποιους στόχους και νομίζω πως τιμήσαμε την φανέλα του Άρη με αξιοπρέπεια. Μια ομάδα που δεν έκανε πίσω και προσπαθούσε για το καλύτερο«,

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Νίκος Γκάλης, λέγοντας: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά λόγια που είπε για μένα. Όλοι βλέπουμε πως γίνεται μια προσπάθεια να ξαναβρεί το μπάσκετ του Άρη εκεί που ήταν παλιά. Αυτό δεν είναι εύκολο σε μια μέρα. Θέλει προσπάθεια και βοήθεια από τον κόσμο. Αν δεν έχει τον κόσμο δεν έχεις τίποτα. Θα στηρίξει την προσπάθεια πιστεύω. Μοιυ είπε ο πρόεδρος για το τουρνουά. Είναι τιμή για μένα να έχω το όνομα στο τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που ήρθαν , οι οποίες δεν είναι μικρές και θα τιμήσουν και εμένα, αλλά και τον Άρη, Πρώτα απ’όλα θλελουμε την βοήθεια του κόσμου. Να έρχεται στο γήπεδο να στυηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και ο κόσμος θα το δει αυτό. Αγαπάει την ομάδα και το έδειξε και πριν έρθω στυην Ελλάδα. Σε αυτές τις στιγμές όλος ο κοσμος θα στηρίξει την προσπάθεια».

Για την πίστη στα 3.000 διαρκείας και πώς νιώθει με την επιστροφή του: «Μου έλειψε το γήπεδο, αυτό είναι σίγουρο. Πάντα νιώθω αθλητής και ακόμα και τώρα θέλω να μπω μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι στον κόσμο. Δεν είναι κάτι που είναι και δύσκολο. Νομίζω πως παρά το γεγονός πως οι εποχές είναι δύσκολες και όσοι αγαπούν την ομάδα μπορούν να στηρίξουν».

Για τα σχόλια του κόσμου: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο. Μόλις είπαμε για το τουρνουά έχουμε αμέσως ανταπόκριση. Όλαε

Για το ρόστερ της ομάδας, αλλά και την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στην Ισπανία είπε: «Η ομάδα τώρα ξεκινάει και δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η Εθνική έχει καλή ομάδα και μπορεί να φτάσει σε ψηλά επίπεδα. Μπαίνοντας πρώτα στους 16 θέλει προσοχή γιατί αυτοί οι αγώνες γίνονται πιο δύσκολοι, αλλά θέλει και τύχη για να πας ψηλά».

Για τους λόγους που δεν ασχολήθηκε παλιότερα: «Δεν θα αναφερθώ σε παλιότερες διοικήσεις. Είδα την προσπάθεια της τωρινής διοίκησης και την αγάπη προς την ομάδα και αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου».

Για το πόσο θετικό θα είναι για την ομάδα η διεξαγωγή τέτοιου τουρνουά: «Πιστεύω μόνο καλό θα κάνει. Θέλουμε να μπούμε στην… καρδιά του κόσμου και να ξυπνήσει. Μόνο θετικά μπορούμε να δούμε αυτή τη συνεργασία».

Για τις επαφές του με παλιές μεγάλες δόξες είπε: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλές επαφές με παλιές προσωπικότητες. Πιο πολύ βλέπω την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό που. Βλέπω πως όλοι θέλουν να γίνει κάτι και για την ομάδα. Αν το θέλουμε εμείς και ο κόσμος θα γίνει. Η προσπάθεια μετράει. Αυτή γίνεται, οπότε μόνο θετικό θα γίνει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα