ΑΠΟΕΛ - ΕΝ Παραλιμνίου 89-71: «Πάτησε γκάζι» στο φινάλε και πήρε την νίκη στην πρεμιέρα

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε μπρος στα μισά της τρίτης περιόδου και επικράτησε της Ένωσις Νέων Παραλιμνίου με 89-71 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχθηκε την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Λευκόθεο» για την πρεμιέρα της ΟΠΑΠ Basket League Κύπρου.

Δυναμικό ξεκίνημα των «βυσσινί»

Η Ένωση μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα και λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου πήρε προβάδισμα 10 πόντων με σκορ 16-6. Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε γρήγορα αντίδραση και μείωσε στους 4 με τέσσερα λεπτά να απομένουν. Η περίοδος τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 4 και σκορ 25-21 υπέρ τους, με πρωταγωνιστές τους Ντέιβις και Τζόουνς που σκόραραν από τρία τρίποντα ο καθένας.

Η απάντηση που έφερε τις ισορροπίες

Δυόμισι λεπτά στην δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την διαφορά στους 9, όμως ο Έρικ Γουίλιαμς με τρίποντο και σουτ από την ρακέτα μείωσε ξανά σε λιγότερο από ένα λεπτό και δεν άφησε το Παραλίμνι να ξεφύγει.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με ένα σερί 7 πόντων έφεραν το ματς στα ίσα στο 17' με σκορ 37-37 και πήραν σημαντική ψυχολογία ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

 

Με ένα λεπτό να απομένει, ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα, αλλά στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα ο Χρήστος Γεωργίου σούταρε εύστοχα για τρεις και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 45-44 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Πήρε μπρος ο ΑΠΟΕΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι με ένα σερί 9 πόντων μπήκαν μπροστά και πήραν προβάδισμα 7 πόντων στο 23', αλλά η Ένωση απάντησε με 3 συνεχόμενα δίποντα του Μάχουρσιτς και ένα του Σολωμού και ξαναμπήκε μπροστά στο 26' με 55-54.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με δύο συνεχόμενα τρίποντα κια μια εύστοχη βολή πήραν σημαντικό προβάδισμα 6 πόντων δύο λεπτά πριν την τελευταία περίοδο. Στο τελευταίο λεπτό ο Παπαμιχαήλ ευστόχησε δις από την γραμμή του τριπόντου και ανέβασε την διαφορά στους 11 με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση της περιόδου.

Με δίποντο του Γιούνγκ, ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε την διαφορά στους 13, την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την στιγμή, και η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 70-57 υπέρ των γηπεδούχων.

Μίλησε η αποφασιστικότητα

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και με σερί 11 πόντων στο 34' αύξησαν την διαφορά τους στους 21. Κάπου εκεί έσβηναν οι ελπίδες των φιλοξενούμενων που προσπαθούσαν να μειώσουν, αλλά ο ΑΠΟΕΛ απαντούσε στα καλάθια τους άμεσα και κρατούσε την μεγάλη διαφορά. Το Παραλίμνι μείωσε στους 18 με το τελικό σκορ να είναι 89-71 υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζιν Μάρι με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ για την Ένωση ξεχώρισε ο Μπράντον Ντέιβις με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-25, 44-45, 70-57, 89-71

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα