Προμηθέας: Κασιμίρο και EuroCup έκαναν τον Ρογκαβόπουλο να πει το «ναι»

Προμηθέας: Κασιμίρο και EuroCup έκαναν τον Ρογκαβόπουλο να πει το «ναι»

bet365

Απομένουν λεπτομέρειες. Και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος θα φορέσει τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών. Εχοντας πειστεί απ' όσα άκουσε απ' τον νέο προπονητή των Πατρινών, Λουίς Κασιμίρο, αλλά και από την προοπτική του EuroCup!

Από την ΑΕΚ στον Προμηθέα! Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι πανέτοιμος για το επόμενη βήμα της καριέρας του. Αφού έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, στέλνοντας εξώδικο για τα χρωστούμενα, ο 20χρονος θα μετακομίσει στην Πάτρα.

Η συμφωνία θα... σπάει ανά έτη. Και αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν θα είναι για δύο (1+1) ή τρία χρόνια (1+1+1). Σε κάθε σεζόν θα υπάρχει NBA opt out, όσο και opt out για ομάδες της EuroLeague.

Τον Ρογκαβόπουλο, τον οποίο διεκδικούσε τόσο το Περιστέρι (κυρίως), όσο και ο Ιωνικός, κέρδισαν τα λόγια του νέου προπονητή του Προμηθέα, Λουίς Κασιμίρο. Ο Ισπανός έδειξε να γνωρίζει ποιος είναι ο «Ρόγκα» και τι μπορεί να κάνει να δώσει στην ομάδα. Παράλληλα, αυτό που μέτρησε στην απόφαση του Ρογκαβόπουλο είναι η προοπτική της συμμετοχής στο EuroCup, με τον Προμηθέα να αγωνίζεται στον ίδιο (και εξαιρετικά απαιτητικό) όμιλο με τους Βίρτους Μπολόνια, Βαλένθια, Βενέτσια, Ουλμ, Μπουρζ, Γκραν Κανάρια, Μπούρσασπορ, Ολίμπια Λιουμπλιάνα και Μπούντουτσνοστ (εγγυημένα 18 ματς).

Ο Ρογκαβόπουλος, μετά τη συμμετοχή με την Ελλάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, είχε προγραμματίσει 6 προπονήσεις με ομάδες του ΝΒΑ (ανάμεσά τους και οι Μπακς), προκειμένου να διαπιστώσει αν θα διατηρήσει τη συμμετοχή του στο φετινό Draft. Ωστόσο, προσβλήθηκε από κορονοϊό και ο όνειρο του Draft έμεινε για ένα ακόμη χρόνο στο συρτάρι.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει οριστική συμφωνία, και όταν διευθετηθεί το θέμα της διάρκειας του συμβολαίου, ο παίκτης θα ανακοινωθεί. Αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα (26/7).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα