Basket League: To μπασκετικό Όσκαρ και το διοικητικό «βατόμουρο» της ΑΕΚ

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Basket League: To μπασκετικό Όσκαρ και το διοικητικό «βατόμουρο» της ΑΕΚ
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της 14ης αγωνιστικής, σχολιάζει τα άκρως συναρπαστικά που συνέβησαν στα έξι γήπεδα της Basket League και έχει υστερόγραφα για τον γενικό διευθυντή της ΑΕΚ και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Το μας του διημέρου έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, όπου ο Κώστας Σλούκας (23π. & 11ασ. με 4/7 τριπ.) «υπέγραψε» την πιο περιπετειώδη εφετινή νίκη (80-74) του Ολυμπιακού (11-1), πιστοποιώντας την σπάνια ηγετική στόφα που διαθέτει και η ΑΕΚ (6-7), απέδειξε για πολλοστή φορά και στον πιο δύσπιστο ότι πέρα από ψυχή και καρδιά, έχει μεγάλα μπασκετικά "καρύδια".


Υπό την έννοια ότι ο απών λόγω covid, Στέφανος Δέδας και οι συνεργάτες του, προετοιμάζουν άψογα το πλάνο του αγώνα, εμβαθύνουν στις αδυναμίες του αντιπάλου και παρά την έλλειψη ποιότητας και ποσότητας, πείθουν τους παίκτες να βγάλουν το 150% των δυνατοτήτων τους και να παρουσιάζουν μία υπερβατική αγωνιστική εικόνα.


Υπό αυτό το πρίσμα, στα μάτια τα δικά μου τουλάχιστον, ο «δικέφαλος του Νότου» μόνο χαμένο δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση, που για περισσότερο από 35 λεπτά, είχε στριμώξει στα σχοινιά τους επίσης ελλιπείς «ερυθρόλευκους» (δεν έπαιξαν οι Παπανικολάου, Πρίντεζης, ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ).


Στην επίθεση, οι «κιτρινόμαυροι» που καθοδηγήθηκαν από τον assistant-coach και παλιό μου συμπαίκτη στο Παλαιό Φάληρο, Σάββα Συμεωνίδη, αξιοποίησαν πλήρως την ικανότητα του Κολόμ (11π., 5ρ. & 5ασ.) να δημιουργεί ρήγματα, να πηγαίνει στην διείσδυση, να παίρνει φάουλ και να βρίσκει τον ελεύθερο παίκτη μετά την βοήθεια, βρήκαν σκορ από τον σεληνιασμένο Ράουτινς (23π. με 7/10 τριπ.).

 


Επιπροσθέτως, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απουσία των μεγάλων κορμιών που καλύπτουν αμυντικά την θέση "3" των φιλοξενουμένων (Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ) και «χτύπησαν» τις αργές αλλαγές τους στην άμυνα, δημιουργώντας συνεχή ανισορροπία μέσα κι έξω από το καλάθι.


Χάρη στα 7 τρίποντα του Καναδού guard, που αυτή την φορά μόνο για λύπηση δεν ήταν και μόνο "συνταξιούχος" δεν φάνηκε, η «Ένωση» είχε φτάσει στο +16 του 27ου λεπτού (55-39), στο +15 του 28'14 (58-43) κι έχοντας το αδιανόητο ποσοστό του 61,1% στα τρίποντα (11/18), ήταν σε ρυθμό να κάνει εφετινό ατομικό ρεκόρ στην επίθεση (82π.). Κι όλα αυτά χωρίς τους 26,1 πόντους που της δίνουν κατά μέσο όρο οι δύο πρώτοι σκόρερ της, Ανγκόλα (14,9π.) και Παππάς (12,2π.), που έχουν τεθεί νοκ-άουτ.


Το τεράστιο αυτό προβάδισμα, όμως, που πλέον της έδινε σοβαρές πιθανότητες μίας νίκης, η οποία πριν το τζάμπολ, έμοιαζε εξαιρετικά απίθανη, δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς την εξαιρετική δουλειά που σχεδίασαν το τεχνικό επιτελείο και ακολούθησαν πιστά οι παίκτες στην άμυνα.


Τι έκανε η «βασίλισσα» κι εγκλώβισε τους Πειραιώτες, που μέχρι το 27' (39π.) δεν είχαν φτάσει ούτε στο ήμισυ της μέσης παραγωγικότητάς στο πρωτάθλημα (96,8π.); Πολύ λογικά έπαιξε προσωπική άμυνα στα όρια του φάουλ, έστειλε βοήθεια στον Φαλ (4π., 7ρ. & 2ασ.), που δεν διανύει καλό φεγγάρι και ρίσκαρε με το μακρινό σουτ των περιφερειακών του Ολυμπιακού (πλην του Σλούκα στον οποίο υπήρχε μεγάλη πίεση), που ξεκίνησε με 1/8 τρίποντα, σκόραρε το πρώτο στο 11ο λεπτό και είχε 2/11 στην ανάπαυλα.


Κάπως έτσι αύξησε το άγχος και την πίεση στην πλευρά των αντιπάλων, που μέχρι να αλλάξουν προσανατολισμό, να εστιάσουν στις διεισδύσεις και να αναλάβει δράση ο εκπληκτικός Σλούκας, βρέθηκαν κοντά σε μία καταστροφική ήττα, περισσότερο από πλευράς ψυχολογίας και λιγότερο για βαθμολογικούς λόγους. Κι αντίστοιχα η "Ένωση" πλησίασε σε μία επιτυχία που αν ερχόταν, θα ήταν η νίκη της χρονιάς.


Από ένα σημείο και μετά, όμως, ήταν προφανές, ότι από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους και έτρεξαν ένα σερί 0-18, δύσκολα η ΑΕΚ θα μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο παρά φύσιν ρυθμό. Και αυτό αποδείχτηκε από τα 0/7 τρίποντα και τα 5 λάθη που είχε στα τελευταία 11,5 λεπτά. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, πάντως, εμφανίσεις σαν κι αυτές δίνουν κουράγιο στην «βασίλισσα» να συνεχίσει τον ανηφορικό δρόμο που έχουν χαράξει τα ανοιχτά γραμμάτια των οφειλών, τα οποία μοιραία και αδίκως ψαλιδίζουν την αναγνώριση που αναλογεί στην καθαρά μπασκετική προσπάθεια.


Ο Ολυμπιακός (11-1), μετά το εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο της σεζόν, εκτιμώ ότι διανύει μία φυσιολογική αγωνιστική κρίση, που όμως πιστεύω χρειάζεται διαχείριση στο κομμάτι της σωστής ανακατανομής των ρόλων. Η απόδοση του Σλούκα στα Άνω Λιόσια δείχνει ότι ο 31χρονος διεθνής point-guard μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στον ρόλο του leader για τον οποίο αποκτήθηκε, αρκεί να του δοθεί η απαραίτητη "ελευθερία".


Σαφώς και στο σύγχρονο μπάσκετ, καμία ομάδα δεν μπορεί να βασίζεται κατά κύριο λόγο σε έναν μπασκετμπολίστα και ειδικά όταν στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονται τόσοι πολλοί ποιοτικοί παίκτες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν την διαφορά. Όταν όμως έρχονται τα δύσκολα και ο παίκτης που έχει αποκτηθεί για ηγέτης αποδεικνύει ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, τότε ίσως να αξίζει μία μικρή έξτρα μεταχείριση.


Κι αυτό όχι γιατί αμείβεται περισσότερο ή γιατί πρέπει να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, αλλά καθαρά για λόγους τόνωσης της μπασκετικής του αυτοπεποίθησης, στοιχείο που θα αποβεί προς όφελος της ομάδας. Κακά τα ψέματα, όταν είχες τον Σπανούλη ζούσες και πέθαινες μαζί του. Τώρα που ο πιο ποιοτικός σου παίκτης είναι ο Σλούκας, ίσως κι αυτός να πρέπει να υποστηριχθεί λίγο περισσότερο. Με τα καλά του και τις αδυναμίες του στην άμυνα κυρίως... Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί ίσως και μία καλύτερη αφομοίωση των ρόλων, γιατί τώρα σου δίνεται η εντύπωση ότι οι περισσότεροι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα...


Ανεβάζει ρυθμούς με "όπλο" τα "τεσσάρια"


Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τα καλά νέα είχαν να κάνουν με την επιστροφή του Παπαγιάννη (7π., 6ρ., 2ασ. & 2κοψ. με 3/4 σουτ σε 15'), το ντεμπούτο του Γιόβιτς (4π., 4ασ. & 2κλ.), το ρεκόρ παραγωγικότητας του Νέντοβιτς (28π., 4ρ. & 3ασ. με 5/8 τριπ.) στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά πρωτίστως την σταθεροποίηση του Τζέρεμι Έβανς (17π., 4ρ. & 3ασ.) και του Οκάρο Ουάιτ (16π. & 6ρ.) σε υψηλές "πτήσεις".


Οι παραπάνω παράμετροι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό (10-1) στην 10η σερί νίκη (103-83) του στην Basket League με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με την απόδοση των δύο Αμερικανών, που καλύπτουν την θέση "4".


Η αποχώρηση του Τζεχάιβ Φλόιντ και ο τραυματισμός του Παπαγιάννη, αύξησαν τον χρόνο συμμετοχής του Ουάιτ και Έβανς (χρησιμοποιήθηκε και στο "5") και τους βοήθησε να βρουν ρυθμό, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αισθητή συνολική βελτίωση που είχαν οι "πράσινοι" στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα (με Απόλλωνα εκτός και Άρη εντός) και Ευρώπη (Εφές εκτός και Μπασκόνια εντός).


Ειδικότερα ο 34χρονος πρώην παίκτης της Αρμάνι, στην τελευταία τετράδα αγώνων έχει μ.ο. 11,7 πόντους και 5,2 ριμπάουντ με 67,8% εντός πεδιάς (19/28 σουτ), την ίδια ώρα που ο 29χρονος πρώην παίκτης της Ούνικς Καζάν μετράει μ.ο. 12,0 πόντους και 5,7 ριμπάουντ με 51,6% στα σουτ, δηλαδή πολύ παραπάνω από τα συνολικά τους νούμερα στην εφετινή σεζόν.


Αν υπάρχει ένα άσχημο νέο για τον 53χρονο Έλληνα προπονητή, αυτό έχει να κάνει με την επιβεβλημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο ιγμόριο και η οποία μπορεί να του στερήσει την συμμετοχή του στο Final 4 του Κυπέλλου (18-20/02).


Ο Άρης (5-7) είχε καλά διαστήματα και αξιοποίησε την αθλητικότητα του ρόστερ του για να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές για ένα δίλεπτο στην 2η περίοδο και στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου ημιχρόνου.


Αν ο Κέλι (15π., 8ρ., 4ασ. & 2κλ. αλλά με 5/16 σουτ) «ζεσταινόταν» πιο γρήγορα κι ένωνε από το πρώτο μέρος τις δυνάμεις του με τον εξαιρετικό Χάνλαν (25π. & 4ασ. με 4/8 τριπ.), τότε ίσως ο Γιάννης Καστρίτης να επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη με την ικανοποίηση ότι ζόρισε για τα καλά τον «εξάστερο».

"Ντούμπλαρε" τις νίκες και διασφάλισε την 4άδα


Στο κλειστό "Δημήτριος Τόφαλος", ο Προμηθέας (9-4) βρήκε καλύτερη εφετινή δημιουργία από τον Αμπντούλ Γκάντι (7π. & 6ασ.), είχε και για τρίτο σερί παιχνίδι τον Αγραβάνη (26π., 10ρ., 2ασ. & 2κοψ. με 9/12 σουτ) στους 20+ πόντους και σουτάροντας με 55,1% εντός πεδιάς, διπλασίασε τις νίκες επί του Περιστερίου (6-7), ξεφεύγοντας με 3 βαθμούς από το γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται εκτός 4άδας.


Το τελικό 82-77 έχει μεγάλη αξία για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, η οποία διπλασίασε τις νίκες επί ενός αντιπάλου που στην παρούσα φάση είναι ανώτερος απ' ότι ήταν στον 1ο γύρο και σε περίπτωση ήττας, θα την πλησίαζε στον έναν βαθμό. Σε γενικές γραμμές, οι Πατρινοί (Γκραντ 12π. & 5ρ., Σίμπσον 11π. με 3/5 τριπ.) είχαν εξαιρετική ισορροπία στο σκοράρισμα κοντά και μακριά από το καλάθι, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα κι αν είχαν αποφύγει τις 7 χαμένες βολές και τα 15 λάθη, ίσως να είχαν αποφύγει το άγχος των τελευταίων λεπτών.


Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς πιστοποίησε την αισθητή βελτίωση που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα και πούλησε ακριβά το τομάρι της, παλεύοντας στα ίσα και μέχρι τέλους το ματς. Όσες αλλαγές και να επιφέρει ο 48χρονος Ελληνοσέρβος προπονητής, πάντως, είναι δύσκολο να αναμορφώσει πλήρως ένα ρόστερ που στήθηκε σε «ανασφαλείς» βάσεις και υποστηρίχθηκε με λανθασμένες αποφάσεις.


Μεγάλο κέρδος η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Κώστα Μωραϊτη (13π., 6ασ. & 2κλ.) σε δημιουργικό ρόλο, σε μία βραδιά που κανένα από τα επιθετικά "βιολιά" των «κυανοκίτρινων» δεν τράβηξε (Πέτεγουει 11π. με 4/13 σουτ, Γκιέλο 8π. με 0/4 τριπ.).


Από τον αρχικό στόχο της παραμονής, πλέον κρυφοκοιτάζει την 4άδα


Στο κλειστό της Καλλιθέας, ο Κολοσσός (8-5) πιστοποίησε ότι δεν έχει απλά μία από τις πιο καλοφτιαγμένες ομάδας της Α1 Κατηγορίας, αλλά τώρα που ο Τζόρνταν Φλόιντ τζούνιορ (22π., 4ρ. & 5ασ. με 3/4 τριπ.) πατάει πιο καλά στα πόδια του, παίζει ελκυστικό μπάσκετ και αν συνεχίσει έτσι, θα "φλερτάρει" και με την είσοδο στην 4άδα, που ήδη βρίσκεται.


Ο Αμερικανός guard ήταν για πρώτη φορά εξαιρετικός και στο δημιουργικό κομμάτι και μαζί με τον άστοχο Στέφαν Ποτ (5π. & 9ασ. με 1/8 σουτ), κάλυψαν και με το παραπάνω το κενό του έμπειρου και πολύ χρήσιμου, Βασίλη Ξανθόπουλου. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και το ρεκόρ καριέρας του Βαγγέλη Μαργαρίτη (23π., 8ρ. & 2ασ. με 9/12 σουτ σε 25'), που έχοντας πατήσει το 40ο έτος, έχει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο, τότε θα βρούμε εξήγηση για το πως το 51-58 του του 26ου λεπτού έγινε 88-70 στο 35'51".


Αυτό το επιμέρους σερί 37-12 "σφράγισε" την 6η σερί νίκη (93-75) της ομάδας του Ηλία Καντζούρη στην Ρόδο, σε αγώνες με αντιπάλους πλην των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.


Η Λάρισα (4-8) άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για 30 λεπτά και παρά την απουσία του Μαρίν Μάριτς στο "5", εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της στην αθλητικότητα, παίρνοντας πόντους από το transition, την γραμμή των βολών, αλλά και μέσα από την ρακέτα ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις (επικράτησε 14-5 στα επιθετικά ριμπάουντ).


Ο Φώτης Τακιανός έχει κάνει καλή δουλειά κι έχει παρουσιάσει μία πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα, που όμως στο "σμαραγδένιο νησί" προδόθηκε από την άμυνά της (δέχτηκε 40 πόντους στα τελευταία 13'47"), κατέγραψε το υψηλότερο εφετινό παθητικό εκτός έδρας (μ.ο. 82,4π.) και ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά 53 μέρες.


Έκανε "σεφτέ" εκτός έδρας δίχως να πείσει


Στο Λαύριο, αν ο ΠΑΟΚ (5-7) αξίζει για κάτι τα εύσημα είναι για την καλύτερη εφετινή αμυντική του προσπάθεια και το παθητικό των 59 πόντων, που του χάρισε την παρθενική νίκη (61-59) μακριά από την Πυλαία, μετά από 4 σερί ήττες. Κοινώς, σε ένα παιχνίδι που καμία από τις δύο ομάδες δεν σούταρε με πάνω από 40% εντός πεδιάς, το θετικό αποτέλεσμα έγειρε από την πλευρά εκείνης που ήταν λιγότερο κακή στην επίθεση.


Ή που είχε τους ξένους της σε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές απόγευμα (42π. με 13/33 σουτ), με τον Ντι Λίο (15π. & 10ρ.) και τον Μάρβιν Τζόουνς (13π., 10ρ. & 4κοψ.) να καταγράφουν το 3ο εφετινό τους double double και τον Ζερμέιν Λοβ (14π. & 4ρ.) να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι.


Είχαν προηγηθεί δύο εκπληκτικά αμυντικά διαστήματα του «δικεφάλου του Βορρά», το ένα μεταξύ 2ης και 3ης περιόδου (με 9'40" χωρίς να δεχθεί πόντο και σερί 0-17) και το δεύτερο στο 4ο δεκάλεπτο (με 4'48" χωρίς να δεχθεί καλάθι και σερί 1-10), τα οποία έφεραν τούμπα το ματς κι επέτρεψαν στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να πετύχει τον στόχο της, χωρίς όμως να παρουσιάσει την εικόνα που θα μπορούσε να έχει αν το ρόστερ του έβγαζε καλύτερη "χημεία".


Οι γηπεδούχοι (Σμιθ 13π.) είναι ξεκάθαρο πλέον ότι εδώ και καιρό έχουν χάσει τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό, φτάνοντας τις 7 ήττες στα 8 τελευταία παιχνίδια, δηλαδή αμέσως μετά τον εντυπωσιακό απολογισμό των πρώτων πέντε αγωνιστικών (ρεκόρ 4-1).


Η αποχώρηση του Τάισον Κάρτερ έχει μειώσει δραματικά την επιθετική ποιότητα, η μέση παραγωγικότητα των 55,5 πόντων στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν μπορεί να είναι συμπτωματική και αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι νεοαποκτηθέντες Ρασάντ Βον, Ντάνι Πίπεν και Κόρεϊ Σάντερς (είχαν μαζί 12π. με 4/19 σουτ) θα δικαιώσουν τον Χρήστο Σερέλη για την επιλογή του.


Αν συμβεί αυτό, τότε το Λαύριο (5-8) θα αναστρέψει την κατηφορική του πορεία και θα παλέψει για την είσοδο στα playoffs. Σε αντίθετη περίπτωση, οι περυσινοί δευτεραθλητές θα πισωγυρίσουν στην σεζόν 2018-2019, όταν έμειναν για τελευταία φορά εκτός 8άδας, "πληρώνοντας" την παρθενική τους ευρωπαϊκή συμμετοχή.


Το τελευταίο τους δείγμα πάντως, δεν παρέπεμψε σε ουσιαστική βελτίωση μετά το εφετινό ναδίρ της περασμένης εβδομάδας και τον διασυρμό από το Περιστέρι, υπό την έννοια ότι απώλεσαν δις σημαντικές διαφορές κι έμειναν για σχεδόν 10 λεπτά χωρίς πόντο (από το 13'33" έως το 23'13" δέχτηκαν σερί 0-17) καταγράφοντας 0/21 σουτ και 5 λάθη!


Το 2/2 επί του Ιωνικού "σφράγισε" την παραμονή του Απόλλωνα


Στο κλειστό του Πλάτωνα, ο Νίκος Βετούλας είδε τον Γιώργο Τσαλμπούρη (30π. & 5ρ. με 12/17 σουτ) να κάνει το ματς της καριέρας του, τις νέες προσθήκες του (Μήτρου-Λονγκ 17π., 5ρ., 7ασ. & 3κλ. με 4/7 τριπ. & ΜακΛιν 15π. & 7ρ.) να αποδίδουν αυτά που ήθελε και την ομάδα του να σουτάρει με σχεδόν 59% και να σκοράρει διπλάσιους πόντους απ' όσους κόντρα στον Παναθηναϊκό και 44 περισσότερους από την μέση παραγωγικότητα των δύο τελευταίων αγωνιστικών.


Μετά απ' όλα τα παραπάνω, η 2η εφετινή νίκη (96-82) επί του Ιωνικού (3-9), δίνει σαφές προβάδισμα στον Απόλλωνα (5-8) απέναντι στους Νικαιώτες και διατηρεί τους Πατρινούς στο κόλπο των playoffs.


Αυτή ήταν η 4η διαδοχική ήττα για την ομάδα του Κούρο Σεγούρα (Πάρκερ 23π., 5ρ. 8ασ. & 2κλ. με 5/9 τριπ.), που έχει να νικήσει από τις 9 Οκτωβρίου στην έδρα της, δέχεται κατά μ.ο. 95,7 πόντους στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και δείχνει ότι δύσκολα μπορεί να αποφύγει την προτελευταία θέση.


Με μόλις 9 πόντους και 3/18 σουτ από το δίδυμο Τζέρμαν-Χουγκάζ (ο τελευταίος αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό όπου και ανήκει), οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο και πλέον να αποδείξουν ότι τουλάχιστον δεν θα απειληθούν από τον ουραγό Ηρακλή (3-8), στον οποίο έχουν αφαιρεθεί και τρεις βαθμοί...


Υγ.1: Στον Λαρεντζάκη έχω εδώ και χρόνια μεγάλη εκτίμηση, γιατί θαυμάζω την νοοτροπία του (όταν μπαίνει στο γήπεδο, πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος όλων) και τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους overachievers Έλληνες μπασκετμπολίστες. Στον Ολυμπιακό, όμως, πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο μέτρο και να καταλάβει ότι όσες προκλήσεις και να δέχεται, δεν "επιτρέπεται" να σκοράρει και εν συνεχεία να "βλάπτει" την ομάδα του.


Υγ.2: Χάθηκε ο κόσμος να γυρίσει στην άμυνα μετά το τρίποντο που πέτυχε στο 2ο μέρος, χωρίς να μιλήσει καθόλου και εν συνεχεία - από την στιγμή που προκλήθηκε - να βγάλει την προσεκτική ανάρτηση που δημοσιοποίησε (με την ΑΕΚ να απαντά) την επομένη του αγώνα;


Υγ.3: Το "φαινόμενο" που θέλει διοικητικό παράγοντα της ΑΕΚ να εισπράττει ως "πόλεμο" προς την ομάδα, το ρεπορτάζ για τα όσα κωμικοτραγικά χαρακτηρίζουν φέτος την «Ένωση», βαρύνει αποκλειστικά τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του στο σαββατιάτικο παιχνίδι.


Υγ.4: Ο εν λόγω κύριος, μετά τις δημοσιογραφικές επικρίσεις περί δικαστικού και αθλητικού ρεπορτάζ, έφτασε στο σημείο να προπηλακίζει και να απειλεί συναδέλφους επειδή προσπαθούν να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν την δουλειά τους. Λες και αυτοί φταίνε που ο σύλλογος «χρωστάει» σε δεξιά κι αριστερά και οι «τρύπες» που έχει ανοίξει, δυσκολεύουν την λειτουργία του.


Υγ.5: Δεν το προχωράω παραπέρα (προς το παρόν τουλάχιστον) αν και νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ΠΣΑΤ, της ΕΣΗΕΑ, ενδεχομένως και του αθλητικού εισαγγελέα...


Υγ.6: Στο blog της προηγούμενης Τρίτης (25/01), σας είχα προϊδεάσει ότι το μέχρι στιγμής εφετινό κέρδος του Παναθηναϊκού είναι το ξεπέταγμα του 16χρονου Νεοκλή Αβδάλα. Τρία εικοσιτετράωρα αργότερα, η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την συμφωνία της μαζί του μέχρι το 2027... Θα έχουμε πολλά να πούμε για την περίπτωσή του, εν ευθέτω χρόνω.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!