Μίτσελ Ουίγκινς: «Ο Γκάλης αγαπημένος αντίπαλος, ο Φάνης είχε ταλέντο για ΝΒΑ» (vid)

Newsroom
Μίτσελ Ουίγκινς: «Ο Γκάλης αγαπημένος αντίπαλος, ο Φάνης είχε ταλέντο για ΝΒΑ» (vid)

bet365

Ο Μίτσελ Ουίγκινς στάθηκε στον Νίκο Γκάλη, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον γιο του, Άντριου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίτσελ Ουίγκινς στην κάμερα της Cosmote TV

«Έχει περάσει πολύς καιρός, είναι ωραίο που σας βλέπω. Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες, μου φέρθηκαν σπουδαία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος».

Τι είναι αυτό που θυμάσαι περισσότερο από την εποχή που έμεινες στη χώρα μας ;

«Μου λείπουν οι φίλαθλοι, διότι οι φίλαθλοι μου φέρθηκαν φανταστικά. Έχω υπέροχες αναμνήσεις και επίσης θυμάμαι τα εκτός έδρας παιχνίδια όπου παίζαμε απέναντι σε άλλες ομάδες και οι οπαδοί σε αυτά που έλεγαν ήταν ιδιαίτερα εκφραστικοί και ενθουσιώδεις. Θυμάμαι τα πάντα, τη νυχτερινή Αθήνα… Πέρασα 5 σπουδαία χρόνια στην Ελλάδα και τα απήλαυσα ιδιαιτέρως».

Ήσουν παίκτης των 30 πόντων σε μέσο όρο. Ήταν εύκολο να βάζεις και στην Ελλάδα 30 πόντους;

«Ανέκαθεν ήμουν σκόρερ. Σκόραρα, όπως ο Νίκος Γκάλης. Όπου και να τον έβαζες θα σκόραρε. Σκόρερ υπήρξα κι εγώ, οπότε όταν πήγα στην Ελλάδα βρισκόμουν ακόμα στην ακμή μου. Το παιχνίδι ήταν πάντα εύκολο για μένα. Ήθελα να είμαι σπουδαίος, να παίζω σπουδαία και έδινα τον καλύτερο εαυτό μου".

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στην Ελλάδα, ποιος ήταν ο αγαπημένος σου προπονητής και ποιος ήταν ο καλύτερος αντίπαλος;

"Η αγαπημένη μου ομάδα ήταν ο Σπόρτινγκ, επειδή ήταν και η πρώτη μου ομάδα (στην Ελλάδα), μολονότι αγαπώ και τον Πανιώνιο. Ο Νίκος Γκάλης ήταν πιθανότατα ο αγαπημένος μου αντίπαλος. Υπήρξε σπουδαίος. Ήταν ο "εκλεκτός". Σε ό,τι έχει να κάνει με τον προπονητή, ομολογώ ότι δεν θυμάμαι το όνομα του προπονητή μου στο Σπόρτιγκ".

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;

«Ήταν στο Σπόρτινγκ, ένας από εκείνα τα δύο αδέλφια. Ο Χριστοδούλου. Ήταν ο άνθρωπος μου. Πολύ σπουδαίος τύπος. Ο αδελφός του (ο Φάνης) ήταν βέβαια καλύτερος παίκτης αλλά… υπήρξε ένας σπουδαίος φίλος.

Τι θυμάσαι από τον αδελφό του τον Φάνη;

«Θυμάμαι τη μπασκετική του ματιά. Είχε καταπληκτικά μάτια, ήταν εξαιρετικός πασέρ και για εκείνον το παιχνίδι ήταν εύκολο. Είχε απίστευτο ταλέντο, νομίζω πως είχε αρκετό ταλέντο για να παίξει στο ΝΒΑ. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός, έγινε καλός φίλος οπότε ευχαριστήθηκα»

Θυμάσαι το πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι του Σπόρτινγκ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν ο Παναθηναϊκός είχε τον Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Στόικο Βράνκοβιτς και τους κερδίσατε;

«Ναι, το θυμάμαι πολύ καλά. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς κι εγώ είμαστε φίλοι από το λύκειο, μάλιστα μιλήσαμε χθες. Θυμάμαι πως ο Παναθηναϊκός ήταν ανίκητος και πως κατέκτησε εν τέλει την Ευρωλίγκα εκείνη τη χρονιά, νομίζω ήμασταν δύο ομάδες μόνο που κατάφεραν να τον κερδίσουν. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα»

Υπήρχε κάποιος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος που να παρακολουθούσε και να προσπαθούσε να μιμηθεί κατά την εξέλιξη της καριέρας του;

«Ξεχνάω αυτόν που έπαιζε στο Σακραμέντο»

Τον Πέτζα Στογιάκοβιτς.

«Του έλεγα πάντοτε να παρακολουθεί τον Στογιάκοβιτς και να παρατηρεί το σουτ του, το οποίο ήταν πολύ καλό. Μετά παρακολουθούσε και τον Γκάλη να παίζει. Παρότι ήταν 2-3 χρόνων και δεν είχε αναπτύξει ακόμα την ομιλία του, του άρεσαν πολύ οι κινήσεις του Γκάλη»

Τι γνώμη έχεις για τον Άντριου Ουίγκινς ως παίκτη;

«Τον λατρεύω. Πάντα θεωρούσαμε πως θα γίνει σπουδαίος. Έχω άλλα δύο παιδιά, ο ένας παίζει στο πανεπιστήμιο ο άλλος έχει παίξει στην Ευρώπη. Τον δίδαξαν καλά κι εγώ προσπάθησα για το καλύτερο. Όταν έχεις για γιο ένα τέτοιο ταλέντο, αφήνεις να μάθει πράγματα. Είναι πολύ ώριμο παιδί και είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που κατάφερε να βρεθεί στο All Star Game, που αγωνίζεται σε καλή ομάδα. Νομίζω πως είναι καλός».

Υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε να αντιμετωπίζει το Γιάννη Αντετοκούνμπο στους τελικούς του ΝΒΑ;

«Θα ήταν υπέροχο. Γνώρισα το Γιάννη στη rookie του σεζόν, είναι καλό φίλοι με τον Άντριου. Ο πρώτος ατζέντης του Γιάννη, ήταν ο δικός μου ατζέντης όταν έπαιζα στην Ελλάδα. Γνώρισα το Γιάννη στο Λας Βέγκας και μιλήσαμε. Είναι καλό παιδί, από ωραία οικογένεια και με σπουδαίο παρελθόν. Λογικά ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι».

Ένα μήνυμα για τους Έλληνες φίλους σου;

«Σας αγαπώ, μου λείπετε, σας ευχαριστώ για όλα όσα ευχαριστήθηκα για πέντε σεζόν και μακάρι να είχα αγωνιστεί περισσότερο εκεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα