Λάρισα-Παναθηναϊκός: Τι ακριβώς συνέβη με τα κλιματιστικά στο κλειστό

Λάρισα-Παναθηναϊκός: Τι ακριβώς συνέβη με τα κλιματιστικά στο κλειστό

bet365

Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Νεάπολης, Γιάννης Κουρδής μιλάει για το... καυτό θέμα στο Gazzetta, τονίζει ότι έχει ήδη βρεθεί λύση για το ματς της Εθνικής στις 30 Ιουνίου, ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει και για τις ζημιές στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

Όλα έγιναν για ένα (σύστημα) air condition. Η συζήτηση μετά το τέλος του Game 4 ανάμεσα στη Λάρισα και τον Παναθηναϊκό δεν ήταν μόνο η νίκη των Θεσσαλών, αλλά το κλίμα στο κλειστό γήπεδο της Λάρισας. Η ζέστη και η απουσία κλιματισμού δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Στον πάγκο του Παναθηναϊκού έκαναν αέρα χρησιμοποιώντας το πινακάκι των οδηγιών. Και ο Γιώργος Βόβορας άρχισε να αφαιρεί αντικείμενα από την γκαρνταρόμπα του.

Στο φινάλε ο Ιωάννης Παπαπέτρου καυτηρίασε όσα έγιναν στο κλειστό. Τι ακριβώς συμβαίνει με τον κλιματισμό και τι θα γίνει με το επικείμενο ματς της Εθνικής ομάδας στο ίδιο γήπεδο, κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, στις 30 Ιουνίου;

Το Gazzetta επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΑΚ Νεάπολης στη Λάρισα, Γιάννη Κουρδή, ο οποίος είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει.

Αρχικά, θα ξεκινήσουμε από το... μέλλον. Στο ματς της Εθνικής το πρόβλημα θα έχει λυθεί, έστω και προσωρινά. «Θα νοικιάσουμε κάποια κλιματιστικά, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του γηπέδου. Η λύση θα είναι παροδική, για τις 3-4 ημέρες που θα είναι εκεί οι ομάδες και φυσικά για την αναμέτρηση. Δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά...», είπε στο Gazzetta ο Γ. Κουρδής.

«Χρειάζονται 300.000 ευρώ για την επισκευή του κλιματιστικού»

Και συνέχισε αναφορικά με το χαλασμένο από το 2011 (!) κλιματιστικό σύστημα: «Το σύστημα είχε προβλήματα για πολλά χρόνια, αλλά από το 2011 έχει χαλάσει οριστικά. Έχουμε μπει σε μία ενεργειακή αναβάθμιση, η οποία δυστυχώς απαιτεί ένα εύκολο χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί. Σκεφτήκαμε να το ανακατασκευάσουμε εμείς ως ΕΑΚ. Αλλά το κόστος φτάνει στις 300.000 ευρώ. Και με ετήσιο προϋπολογισμό που φτάνει στις 780.000 ευρώ, είναι απίθανο. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε ενταχθεί στο ενεργειακό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι το κλιματιστικό θα φτιάξει».

Η αλήθεια είναι πως στο ΕΑΚ δεν ανήκει μόνο το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ. Αλλά και άλλα κλειστά, ένα κολυμβητήριο, ανοικτά γήπεδα τένις και μπάσκετ και φυσικά το θρυλικό γήπεδο Αλκαζάρ. Γι' αυτό το λόγο το μπάτζετ δεν μπορεί να διατεθεί μόνο στο κλειστό που αγωνίζεται η Λάρισα.

«Ο ΕΣΑΚΕ το ήξερε, κανείς δεν περίμενε να παίζει η Λάρισα τον Ιούνιο»

Ο Γιάννης Κουρδής συνέχισε, προκειμένου να εξηγήσει γιατί το θέμα του κλιματιστικού έμεινε πίσω. «Το κλιματιστικό αποτελεί προτεραιότητα. Αλλά όχι την πρώτη. Για παράδειγμα, φέτος, αναβαθμίσαμε τον φωτισμό, έχοντας φώτα LED σε όλο το γήπεδο. Το πρόβλημα με τον κλιματισμό ήταν γνωστό, το γνώριζαν και στον ΕΣΑΚΕ από την πρώτη στιγμή.

Πιστεύω ότι κανείς δεν περίμενε να φτάσει η Λάρισα να παίζει αγώνες για το πρωτάθλημα στις 5 Ιουνίου, όλοι νόμιζαν ότι μέσα στον Μάιο θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της».

«Στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός η πόρτα ήταν σπασμένη»

Ο πρόεδρος του ΕΑΚ αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησαν οι «πράσινοι», αναφορικά με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Και ήταν απόλυτος. «Ξέρω ότι δεν ήταν ευχάριστη, αλλά δεν νιώθω ενοχές. Τα περισσότερα κλειστά γήπεδα ήταν παρατημένα για χρόνια. Θα έπρεπε να υπάρχει κλιματισμός, αλλά πριν απ' αυτόν προηγούνται δέκα πράγματα.

Για παράδειγμα, έπρεπε να αλλάξουμε το παρκέ, να διαμορφώσουμε τα αποδυτήρια. Επίσης πρέπει να πω ότι όταν μία ομάδα έχει απαιτήσεις, θα πρέπει να μάθει να σέβεται τον χώρο που αγωνίζεται. Στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός η πόρτα ήταν σπασμένη», τόνισε ο Γιάννης Κουρδής.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα