Λάρισα - Προμηθέας 88-84: Ανατροπή από το -21 με σούπερ Μούντι και... 2-0

Λάρισα - Προμηθέας 88-84: Ανατροπή από το -21 με σούπερ Μούντι και... 2-0

bet365

Η Λάρισα πραγματοποίησε φοβερή ανατροπή στο δεύτερο ματς των μικρών τελικών καθώς επέστρεψε από το -21 και επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας με 88-84 «αγγίζοντας» την 3η θέση της φετινής Basket League. Φοβερό ματς από τον «clutch» Μούντι.

Υπήρχε κάτι που δεν είχε κάνει η φοβερή Λάρισα του Φώτη Τακιανού τη φετινή σεζόν;

Και όμως υπήρχε. Να κερδίσει ένα ματς στο οποίο είχε βρεθεί να χάνει με περισσότερους από 20 πόντους διαφορά! Τι κι αν ο Προμηθέας έφτασε στο σημείο να προηγείται με 51-30 στα μέσα της 2ης περιόδου. Τι κι αν σκόραραν κατα... ριπάς έξω από τα 6.75 μέτρα. Η Λάρισα αποδείχθηκε «πολύ σκληρή για να πεθάνει» και φρόντισε να φτάσει στην μεγάλη ανατροπή.

Με υπομονή και σωστό μπάσκετ έφερε τα πάνω κάτω στο κλειστό της Νεάπολης, γύρισε το ματς και πλέον χρειάζεται άλλη μια νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση στην Basket League ολοκληρώνοντας το μικρό της θαύμα! Ο Στέφαν Μούντι ήταν και πάλι εκπληκτικός, έχοντας 20 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ!

Το ματς

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα στο ματς, με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να είχαν τον πρώτο λόγο στο παρκέ της Νεάπολης Λάρισας. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 15-14 στο πεντάλεπτο, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Μάκη Γιατρά άρχισαν να σκοράρουν κατά... ριπάς έξω από τα 6.75 μέτρα! Αποτέλεσμα; Να πραγματοποιήσει ο Προμηθέας επιμέρους σκορ 22-4 (!!) και να πάρει προβάδισμα 17 πόντους στο δεκάλεπτο (19-36). Ένα διάστημα όπου είχε 6/7 τρίποντα και 7/8 δίποντα, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε... απλούς θεατές!

Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +21 για τον Προμηθέα (30-51 στο 16') και όλα έδειχναν ότι θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στη Λάρισα. Βέβαια οι παίκτες του Φώτη Τακιανού δεν παρέδωσαν τα όπλα και πραγματοποίησαν την δική τους αντεπίθεση προκειμένου να επιστρέψουν στο κλίμα του ματς. Με σερί 15-0 (!) χάρη στους Γκριν, Μπέρζινς οι γηπεδούχοι μείωσαν στους έξι πόντους (45-51) ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο (45-53) δίνοντας νέο ενδιαφέρον και διαφορετικό «χρώμα» στο παιχνίδι.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η αντεπίθεση της Λάρισας δεν σταμάτησε εκεί. Ίσα ίσα μάλιστα που οι παίκτες της ομάδας φρόντισαν να «ροκανίσουν» ακόμα περισσότερο τη διαφορά έχοντας επιστρέψει ολοκληρωτικά από το -21 ισοφαρίζοντας στους 71 πόντους. Ουσιαστικά οι Θεσσαλοί είχαν πραγματοποιήσει συνολικό επιμέρους σκορ 41-20 επιστρέφοντας ολοκληρωτικά στην διεκδίκηση της νίκης. Και... δεν έμεινε εκεί. Στο 35' η Λάρισα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ με 81-79 ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο.

Έκτοτε το ματς έγινε... αίμα και άμμος. Στο 38' το ματς παρέμενε ισόπαλο (83-83) με τις δύο ομάδες να δίνουν... ομηρικές μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μία τάπα του Δημήτρη Αγραβάνη στον Κρουμπάλι και 1/2 βολές του Φόστερ έδωσαν στον Προμηθέα το προβάδισμα με 83-84 στο 1:17. Ένα λεπτό πριν από το τέλος ο Μπέρζινς αστόχησε σε τρίποντο, οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν το επιθετικό ριμπάουντ αλλά υπέπεσαν σε λάθος.

Ο Προμηθέας έχασε την ευκαιρία για το +3 όταν ο Ρέι αστόχησε από κοντά ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση της Λάρισας, οι παίκτες του Τακιανού έπαιξαν... βόλεϊ κάτω από το καλάθι των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα αστόχησαν τέσσερις φορές μέσα από το «ζωγραφιστό», οι παίκτες του Προμηθέα δεν μπορούσαν να πάρουν το ριμπάουντ, η μπάλα πήγε στα χέρια του Μούντι, ο οποίος με τρίποντο «έγραψε» το 86-85 στα 17'' πριν από το τέλος. Αντίθετα ο Σίμπσον δεν «απάντησε» και ο Χάντσον με 2/2 βολές στα 4'' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (88-84).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Αφενός στην μεγάλη ανατροπή με συνολικό επιμέρους σκορ 41-20 και αφετέρου στο μεγάλο σουτ του Μούντι στα 17'' πριν από το τέλος.

MVP: Στέφαν Μούντι για... άλλη μια φορά. 20 πόντοι, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ συνέθεσαν την στατιστική του Αμερικανού.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πολύ καλό ματς, τόσο από τον Χάντσον (15π., 6ριμπ.) όσο και από τον Μάριτς (13π., 9ριμπ.)

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άστοχος ο Κέντρικ Ρέι στα 21 λεπτά με 3/11 εντός παιδιάς ενώ αστόχησε και σε κρίσιμη προσπάθεια για προβάδισμα νίκης της ομάδας του στα 33'' με το σκορ στο 83-84.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο... μισή-νίκη του Στέφαν Μούντι στα 17'' πριν από το τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ υπέρ της Λάρισας και το γεγονός ότι ο Προμηθέας ξεκίνησε στο δεκάλεπτο με 6/7 τρίποντα ενώ στη συνέχεια μέτρησε μόλις 3/17!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας επαναπαύτηκε στο +21 και στην ευστοχία στα τρίποντα, στη συνέχεια δεν πέρασε καθόλου τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να βρει σκορ, η Λάρισα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Με περίσσια ενέργεια και υπομονή στην επίθεση γύρισε το παιχνίδι και έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 19-36, 45-53, 73-75, 88-84

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα