Κασελάκης στο Gazzetta: «Ο Σπανούλης εμπνέει κάθε μέρα, θα με φτάσει στα... όρια μου»

Νίκος Καρφής
Κασελάκης στο Gazzetta: «Ο Σπανούλης εμπνέει κάθε μέρα, θα με φτάσει στα... όρια μου»

bet365

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε στο Gazzetta και εξήγησε τι σήμαινε για εκείνον η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του Περιστερίου, ενώ δεν παρέλειψε να δείξει για άλλη μια φορά την αγάπη του για την Εθνική ομάδα.

Το Περιστερί Bwin έκανε στο Άλσος την παρουσίαση για το ρόστερ της νέας σεζόν, αλλά και τη χορηγική συμφωνία με την εταιρία της Bwin, ενώ αποκάλυψε τη φανέλα που θα φορά την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Ο Βασίλης Σπανούλης στην πρώτη του δουλειά σαν head coach μετά την τεράστια καριέρα ως παίκτης, στάθηκε στους στόχους, αλλά και σε όσα ζητά από τους παίκτες του στο γήπεδο, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν πόλος έλξης για όλους τους μικρούς φίλους του Περιστερίου, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να του ζητούν φωτογραφίες.

Ο ηγέτης για τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης και ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, ο Λεωνίδας Κασελάκης, μίλησε στο Gazzetta για την συνύπαρξη του με τον κόουτς Σπανούλη, ο οποίος αποτέλεσε κίνητρο για εκείνον για να πάει στο Περιστέρι.

γηηγ

Ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε πως με τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα φτάσει στα... όρια του, ενώ στάθηκε στην απόφαση του Kill Bill να τον κάνει αρχηγό. Φυσικά από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει η Εθνική μας ομάδα (ήταν στους 14 που ταξίδεψαν για το Μιλάνο και... κόπηκε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ και τον καταρτισμό της 12άδας), ξεκαθαρίζοντας πως πάντα θα θέτει το κορμί του στη διάθεση της Εθνικής όποτε και αν του ζητηθεί.

Για τον κόουτς Σπανούλη ανέφερε: «Η προσέγγιση του ήταν ένα κίνητρο για να έρθω στο Περιστέρι. Όταν συναναστρέφεσαι με έναν τέτοιο θρύλο του αθλήματος, μια τέτοια προσωπικότητα, θα σε εμπνέει κάθε μέρα, θα σου δίνει κίνητρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του και θα φτάσω στα όρια μου».

Για την απόφαση του Kill Bill να του εμπιστευτεί την σημαντική θέση του αρχηγού, είπε: «Είμαι αρχηγός, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί σαν ομάδα και να ξέρει ο καθένας τον ρόλο του. Σε αυτό ο κόουτς είναι ξεκάθαρος. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να εμπνεύσω τους συμπαίκτες μου να τους ηρεμώ στα δύσκολα. Να είμαστε μαζί σε εύκολες και δύσκολες στιγμές. Είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ».

Για τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι και το πλάνο του Σπανούλη, παραδέχθηκε: «Όλες οι κινήσεις ήταν μεθοδικές. Ο κόουτς ήξερε ακριβώς τι ζητάει, ήταν μελετημένος και προετοιμασμένος για αυτό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά στο γήπεδο για να δικαιώσουμε τις επιλογές του. Να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που πραγματικά θέλει και τον εκφράζει.

γηγ

Για την πορεία της Εθνικής και το μέλλον του σε εκείνη, τόνισε: «Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό πως η Εθνική γέμισε το ΟΑΚΑ τόσες φορές τον Αύγουστο. Κατάφερε να είναι η Επίσημη Αγαπημένη των Ελλήνων, μπήκε στα σπίτια τους. Δυστυχώς αυτό έχει ο αθλητισμός, έχει καλές και κακές στιγμές. Ειδικά στα νοκ-άουτ τα λάθη δεν επιτρέπονται. Η Γερμανία έπαιξε καλύτερα και ήρθε ο αποκλεισμός για μας σε μια δύσκολη στιγμή. Ήταν η ευκαιρία για μια υπέρβαση, να προχωρήσουμε κι άλλο στη διοργάνωση. Η ζωή συνεχίζεται και η Εθνική έχει μπροστά τις μεγάλες διοργανώσεις, δύσκολα ματς. Πρέπει να μείνουμε συσπειρωμένοι και ενωμένοι για να φέρουμε τις νίκες που απαιτούνται και θέλει ο κόσμος για να είναι περήφανος για την Επίσημη Αγαπημένη».

Για το αν φαντάζεται τον εαυτό του στην 12άδα της Εθνικής σε μια μεγάλη διοργάνωση στο μέλλον: «Είναι τιμή και χαρά να βρίσκεσαι στην Εθνική. Εγώ προσωπικά διαθέτω το κορμί μου, τον εαυτό μου στην Εθνική όποτε μου το ζητήσει. Είτε αυτό είναι... παράθυρα, είτε είναι τελικές φάσεις μιας διοργάνωσης. Η δουλειά μου δεν είναι η επιλογή μου στην 12άδα. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Δουλειά μου είναι όποτε μου ζητείται να είμαι συγκεντρωμένος και έτοιμος να προσφέρω. Έτσι θα συνεχίσω να κάνω και μακάρι να έρθει και μια μεγάλη διάκριση για την ομάδα».

Για το αν θα τον βοηθήσει στη φετινή σεζόν η παρουσία του στο παρελθόν σε μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, είπε: «Σίγουρα έχω πάρει πράγματα από όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα από εκείνες που έχουν πολύ πίεση. Και φέτος θα βάλουμε μεγάλη πίεση στον εαυτό μας για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο του Περιστερίου και για να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε θέσει εμείς, αλλά και ο κόσμος όλος. Μου αρέσει να κοιτάω το παρόν και όχι το παρελθόν. Τώρα βρίσκομαι στο Περιστέρι και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι για να γίνουμε γρήγορα ομάδα, αλλά και να ανταποκριθούμε σε όλο αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα